öğretmenin saygısızlığı (aşırı derece de saygısızlık içerir)

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Cevapla
prototip
Mesajlar: 6
Kayıt: 13 Nis 2015, 03:55

öğretmenin saygısızlığı (aşırı derece de saygısızlık içerir)

Mesaj gönderen prototip » 20 Nis 2015, 23:17

Merhaba arkadaşlar. ben 10. Sınıf öğrencisiyim.Örgün eğitimle okul hayatıma devam etmekteyim Ve artık bu çekilmez bir hâl aldı. Önce ki başlığımda da belirttim. Fakat buna ek olarak şimdi de iett masraflatı ve ailemin karın tokluğuna çalışması ne yalan söyleyeyim, belimizi büktü, doğrulamıyoruz. Bende bu (ve diğer başlığımda ki sebep) nedeniyle öğretim hayatıma açık öğretim lisesi ile devam etmek durumunda kalıyorum. Fakat bugün hiç beklemediğim bir olay çok canımı sıktı.
atölye öğretmenime açık lisenin avantajları ve dezavantajları hakkında soru sordum, sormaz olaydım!
muhabbet aynen böyle;
(+) ben
(-) öğretmen

(+)hocam bana açık lisenin avantajları ve dezavantajları hakkında bilgilendirmede bulunabilir misiniz?
(-) Ben o konuda birşey bilmiyorum, gidersen görürsün, zaten sende okuyacak tipte yok, git oku sonra görürsün!
(+)$#^!*#€÷

inanın bu cevap karşısında şok oldum hatta şok olmakla kalmayıp okkalı bir küfür salladım içimden!
yahu arkadaş! Sen bir eğitimcisin. Bende bir öğrenci olarak senin engin bilgilerine güveniyor ve bir sual hakkında bilgi istiyorum. Sen ne hakla beni aşağılarsın! Sizce bu davranış ne kadar doğrudur? Ve (sözde) eğitimci, öğretmenin söylediklerine ne kadar kulak asmalıyım? Adam (pardon adam dedim) bana resmen 4. Sınıf insan muamelesi yaptı ve o aptal mahlukat arkadaşlarıma beni rezil etti. Benim fazla umrumda değil fakat onların dilinde maskara olmakta ne kadar doğrudur? Ama bu olanlar benim aklıma "-ulan açık öğretim lisesi öğrencileri zaten toplumda 4. Sınıf insan muamelesine maruz bırakılıyor, ne bekliyordun ki? tabi ki evladım git, sana çok faydası olur, bence mantıklı bir seçim"demesinimi. Hahaha çok komik. Benim maddi durumum iyi değil. ailem beni zar zor okutuyor. mecburum buna yani. Mecbur olmasam niye kasayım kendimi bu kadar değil mi? Ama gel sen onu o mahlukata anlat! adam söz hakkı bile vermedi.
inanın bu olanlar çok moralimi bozdu. Dedim ki kendi kendime, ben bu adama dalayım, elime ne gelirse vurayım, hem kick-boks eğitimimde var. Boşuna para vermiş olmayalım. Sonra da dedim ki lan ....... et bir haysiyetsiz için vereceğin uğraşa değmez. İşte genel özeti böyle. Hatta genel değil, detaylı anlatımı böyle...
Bakın arkadaşlar. Konuyu uzatmak istemiyorum . Fakat eğer bu forumda şuan da eğitimci olanlar ya da gelecekte olmayı umut edenler, Asla böyle bir davranışta bulunmamanızı tavsiye ederim. Şahsen şiddetin her türlüsüne karşıyım ama bu herifleri eşek sudan gelinceye kadar döveceksin!. Sizden ricam lütfen kendinizi bu kadar aşağalık bir duruma düşürmeyin. Siz bir eğitimcisiniz ve yarın bir gün hakkınızda böyle topicler açılmasını istemeyecek kadar gururlu olduğunuzu da biliyorum. Olur da düşürürseniz, sizi temin ederim youtube'de "öğretmene dayak" başlıklı videonuzu zevkle izleyeceğim, izlettireceğim. Benden bu kadar arkadaşlar. ve sakın ola ki o eğitimciyi savunma cürreti göstermeyin. Yazıktır, günahtır. Sonra kalbinizi kırarım ki asla istemediğim bir davranıştır. İyi günler...



Sienne
Yardımcı Asistan
Mesajlar: 89
Kayıt: 01 May 2014, 23:06

Re: öğretmenin saygısızlığı (aşırı derece de saygısızlık içe

Mesaj gönderen Sienne » 21 Nis 2015, 00:03

Diğer konularda haklı olsan da o insancığa sorduğun soruyu cevaplayayım.

Avantaj-
Aslında burada iyimser olmak devreye giriyor. Kendine daha çok zaman ayırabilme imkanın olduğundan bazı şeylere daha ağırlık verebiliyorsun. İstersen gündüz çalış, akşam gel ders çalış hayallerin varsa onları kovala istersen sadece çalış ama diplomam olsun diyorsundur diplomayı al sonra üniversite sınavına gir tekrardan açık öğretim üzerinden üniversite git iş hayatına devam ederken üniversite mezunu olmaya çalış bunlar olmayacak şeyler değil.

Dezavantaj-
Öncelikle örgün ve açık öğretim arasında hiç bir fark olmadığını belirtelim. Hatta benim kendi düşüncem onca insanın tozun insanın kendi anasına babasına saygısının olmadığı bir yerde baş ağrısı çekeceğime açık öğretim okumak benim açımdan geç alınmış bir karar oldu. Senin konuna gelirsek tabi ki her eğitimci kötü değildir. Okulda herhangi bir dersten bir sorun olduğunda bunu cevaplayabilecek hocalar oluyordu onlardan yardım alabiliyordun. Ama açıkta tek başınasın diyebilirdim demiyorum (: Artık internete ulaşabilen birisi için sınır yok. Her şeyi internetten çalışıp pratiğini yapabileceğin gibi yapamadığın soruları belli başlı sitelere,forumlara yazdığında bunları seve seve ayrıntılı şekilde cevaplayacak insanlar olduğunu göreceksin.

Onun haricinde diploma farkı olur mu? Olmaz. Benim hayalim üniversite puanım kırılır mı? Kırılmaz. Ama yaşta geldi şimdi peki ya askerlik? Tecil ettirebilirsin.

Sen yine elinden geleni yap ne istiyorsun iyice ölç tart ve hangisi senin için daha güzel olur gerek ailevi gerek kişisel problem yaratmaz ve geleceğe yönelik sana kâr kazandırır bu sene sonuna kadar düşün ve Eylül ayı kayıt dönemini kaçırma derim. Eğer ki eğitimi çok iyi olan bir Anadolu-Fen lisesinde okuyorsan tekrar düşün tabi ama artık onlardan bile son sene ders çalışmak adına açığa geçen öğrenci sayısı çok. Yine de iyi araştır başka sorun olursa sorabilirsin.

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü
Mesajlar: 3303
Kayıt: 29 Nis 2011, 07:57

Re: öğretmenin saygısızlığı (aşırı derece de saygısızlık içe

Mesaj gönderen Doçent » 21 Nis 2015, 20:02

eğitimciyi savunucak değilim yaptığı çok yanlış ( her meslekte olduğu gibi insanlara nasıl davranması gerektiğini bir eğitmende bilmiyor! iletişim dersini boşuna almışlar)

açıköğretim ortayı ve liseyi bitirdim şimdi üni olarak devam ediyorum yine açıktan :) online hocam var :) kitaplarım var vize ve finallerim var :) mezun olunca diplomam örgün diplomasından farkı olmuycak tek sorun insanların zihninde :)

açık liseden LYS girmeyi başarabiliyorsak bir çok kişi iyi bölümlere yerleşiyorsa burda kendi başarımız rol oynuyodur ki buda takdire şayandır :25: ön yargılı insanlar için Kütahya da bir üni kazansan da aynı Kahramanmaraş sütçü imam kazansa da aynı!

Senden birşey olmaz diyenlere en afilli cevap birşey olmaktır inş sende onu kara çıkartırsın :ok:
Hayat seni güldürmüyorsa espriyi anlamadın demektir.

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent
Mesajlar: 1132
Kayıt: 04 Oca 2015, 22:01

Re: öğretmenin saygısızlığı (aşırı derece de saygısızlık içe

Mesaj gönderen foundreform » 21 Nis 2015, 21:44

Açık öğretimin yeni kayıt tarihleri başladığı zaman hiç vakit kaybetmeden açık öğretime geç,eğer mesleki açık öğretime geçersen yüz yüze eğitim dersleri alacaksın yani okula gitmen gerekecek staj yapman gerekecek,mesleki açık lise birazcık uğraş isteyen bir lise.Eğer sadece sınavlara gireyim,yüz yüze eğitim dersi almayayım diyorsan açık liseyi tavsiye ederim.
Açık öğretimde kayıt yenileyeceksin,sistemden ders seçimi yapacaksın,halk eğitim merkezinden kitaplarını alacaksın,sınav tarihinden 1 hafta önce sınav giriş belgeni sistemden çıkartacaksın ve sınav günü seçtiğin derslerin sınavına gireceksin.Ve bu işlemlerin aynısını mezun olana kadar tekrar edeceksin.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

prototip
Mesajlar: 6
Kayıt: 13 Nis 2015, 03:55

Re: öğretmenin saygısızlığı (aşırı derece de saygısızlık içe

Mesaj gönderen prototip » 22 Nis 2015, 00:50

benim merak ettiğim bir kaç konu var elbette. Mesela üniversiteye örgün eğitimden devam etmek gibi. örgün üniversiteye girişte açık liseyi bitirdiğim için haksızlığa uğrarmıyım? Gibi. İnsanların ön yargılarını bitirmek, bir dağı ortadan ikiye yarmaktan daha zor. Bu konuda sanıyorum ki hem fikiriz. Ön yargılardan zaten nefret ediyorum. İnsanlar kendi başaramadıklarını başkalarının da başarmasını önlemek için elinden geleni yapıyor. Bu da sinir bozucu birşey. Misal herkes 16 yaşında bir insanın çalışabileceği tek yer sanayi sanıyor. fakat bu yaş aralığında güzel yerlerde güzel maaşlar alıp, anasına bacısına küfreden ustalardan ırak yerlerde çalışan arkadaşlarım var.(turzim ve otelcilik) sanıyorum bende böyle yerlede çalışmayı isterdim. Yazın göreceğiz. Cevaplar için Size teşekkür ederim. Doğruyu söylemek gerekirse, bende açık öğretime karşı ön yargılı bir insandım. Fakat bu ön yargımdan kurtuldum. (Bu forum sayesinde) inşallah her türlü ön yargıyı farklı yollarla kırabiliriz.

ilhandemir
Acemi
Mesajlar: 73
Kayıt: 31 Oca 2015, 18:17

Re: öğretmenin saygısızlığı (aşırı derece de saygısızlık içe

Mesaj gönderen ilhandemir » 22 Nis 2015, 01:09

prototip yazdı:benim merak ettiğim bir kaç konu var elbette. Mesela üniversiteye örgün eğitimden devam etmek gibi. örgün üniversiteye girişte açık liseyi bitirdiğim için haksızlığa uğrarmıyım? Gibi. İnsanların ön yargılarını bitirmek, bir dağı ortadan ikiye yarmaktan daha zor. Bu konuda sanıyorum ki hem fikiriz. Ön yargılardan zaten nefret ediyorum. İnsanlar kendi başaramadıklarını başkalarının da başarmasını önlemek için elinden geleni yapıyor. Bu da sinir bozucu birşey. Misal herkes 16 yaşında bir insanın çalışabileceği tek yer sanayi sanıyor. fakat bu yaş aralığında güzel yerlerde güzel maaşlar alıp, anasına bacısına küfreden ustalardan ırak yerlerde çalışan arkadaşlarım var.(turzim ve otelcilik) sanıyorum bende böyle yerlede çalışmayı isterdim. Yazın göreceğiz. Cevaplar için Size teşekkür ederim. Doğruyu söylemek gerekirse, bende açık öğretime karşı ön yargılı bir insandım. Fakat bu ön yargımdan kurtuldum. (Bu forum sayesinde) inşallah her türlü ön yargıyı farklı yollarla kırabiliriz.
-örgün üniversiteye girişte açık liseyi bitirdiğim için haksızlığa uğrarmıyım?-
Hayır. < bu konu hakkında buraya paragraflarla yazılacak bir cümleyle aynı niteliği taşır bu tek kelime.

Hangi lisede okuyorsun sorusuna vereceğin Açık Öğretim Lisesi cevabı sonrası gülen o yüze; neden güldün diye sorman halinde alacağın cevap senin de gülmene sebep olacaktır. Var hesap et ülkedeki öğrenci profilini. Bana hiçbir şey olamazsın dendi kuzenim tarafından Açık Öğretim Lisesinde okuyacağım dediğimde. Cevap veremedim tabii. Sonra bir düşündüm bu uzaktan eğitim yoluyla okuyacağım bu kurum hakkında ne düşünüyor değil de ne biliyor olabilir diye. Bu biraz da ön yargıdan ziyade algıya çıkıyor.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye
Mesajlar: 3333
Kayıt: 24 Ara 2009, 20:15
Konum: MEZUN

Re: öğretmenin saygısızlığı (aşırı derece de saygısızlık içe

Mesaj gönderen kripton » 22 Nis 2015, 10:08

Maalesef bazı eğitimciler, eğitimci olmaktan uzaklar. Sen yine de karşı gelmeyerek iyi yapmışsın. Ama artık şu internet olayı var ya çok güzel katkısı oluyor müsbet manada kullanan insanlara. Eğitim konusunda bana çok katkısı oldu. Yıllar sonra lise ve üniversite (evde) okumama rağmen bir çok arkadaşım oldu. Bana ders anlatan hocalarım oldu. Fikir veren ve olumlu adım atmama vesile olan kişiler oldu...

Açık lise hakkındaki ön yargıların zerre kadar hakkaniyeti yok. Ben bu forumda defalarca yazdım. Görmemiş olma ihtimaline karşı sana da yazayım tekrar. Benim kardeşim anadolu lisesini terk etti ve açık liseden mezun oldu. Şu an 4 yıllık örgün bir üniversitede okuyor. Hiç bir sıkıntı, problem yaşamadı açık liseden mezun olduğu için. Ona orada soran dahi yok.

O ön yargılı insanlara vereceğin en güzel cevap, blueberry nin de dediği gibi adam olmaktır. Senden adam olmaz lafını sevmem. Bir kişinin adam olup olmayacağını belirleyen tek şey kişinin kendisidir. Eğer kişinin adam olma gibi bir niyeti var ve gereken adımları atıyor ve gayret ediyorsa Allah ona bir çok kapı açıyor. Yeter ki sen o yola gir.
Resim

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent
Mesajlar: 1132
Kayıt: 04 Oca 2015, 22:01

Re: öğretmenin saygısızlığı (aşırı derece de saygısızlık içe

Mesaj gönderen foundreform » 22 Nis 2015, 16:26

Unutma,diplomalar aynı sadece mezun olduğu okul kısmında ....lisesi yazmaz açık öğretim lisesi yazar...
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Cevapla

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön