merhaba. ben 12. sınıf öğrencisiyim, yabancı dil bölümündeyim ve LYS 5'e gireceğim.
son yılımda açık öğretime geçtim. açık öğretime kaydolurken 9. sınıf 64, 10. sınıf 87, 11. sınıf 88 yıl sonu ortalamalarımla halihazırda 138 kredim vardı. diploma notumu olabildiğince yükseltmek için de açık öğretimin ilk döneminde zorunlu derslerime ek olarak 6 tane seçmeli ders aldım. örneğin kredisi 4 olduğu için seçmeli yabancı dil 3-4-5-6-7 derslerinin hepsini seçtim. ilk dönemdeki notlarımın hepsi, 55 olan türk edebiyatı dışında, 85 ile 100 arasında. ikinci dönem için de kalan zorunlu derslerimin sınavına gireceğim.
benim sorum şu, bu notlara ikinci dönem sınavlarında tahminen alacağım 75 - 100 arası notlarımı ekleyince 192 krediyi rahat tamamlar mıyım? açık öğretimden mezun olduğumda diploma notum nasıl hesaplanacak? ve yukarıda belirttiğim notlarla tahminen kaç krediyle mezun olurum? üniversiteye giriş puanıma kaç puan eklenir? ek puan benim için çok önemli.
cevaplarınızı bekliyorum. çok teşekkürler...
Diploma notuyla ilgili soru
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Re: Diploma notuyla ilgili soru
Şuan 138 kredin var eğer 35 kredi alırsan (ki en fazla 35 kredilik ders seçebilirsin) 173 olur, 3. döenm sınavıyla beraber mezun olabilirsin
Ek puan derken sanırım diplomadan gelen OBPden bahsediyorsun, oda diploma notun kaçsa onu 0,6ya çarp ordan çıkan sonuç BOPdir, o puanı YGS-LYS puanına ekle.
Derslerin iyiymiş sende benim gibi Türk edebiyatı bozmuş dimi?
Ek puan derken sanırım diplomadan gelen OBPden bahsediyorsun, oda diploma notun kaçsa onu 0,6ya çarp ordan çıkan sonuç BOPdir, o puanı YGS-LYS puanına ekle.
Derslerin iyiymiş sende benim gibi Türk edebiyatı bozmuş dimi?
-
evet türk edebiyatı'ndaki ezber soruları ezdi geçti diyebilirim.
bu arada kusura bakmayın önceki mesajımda yanlış yazmışım, açık öğretime kaydolurken 138 değil 158 kredim vardı. alabileceğim tüm 35 krediyi de ilk dönemde seçmeli ders seçerek kullandım, toplam 192 kredi ediyor zaten. ikinci döneme sadece zorunlu derslerim kaldı. böylece üçüncü sınavlara girmeden mezun olabiliyorum sanırım?
evet ek puan derken OBP demek istedim. 0,6 ile çarpıldığını bilmiyordum, teşekkürler
bu arada kusura bakmayın önceki mesajımda yanlış yazmışım, açık öğretime kaydolurken 138 değil 158 kredim vardı. alabileceğim tüm 35 krediyi de ilk dönemde seçmeli ders seçerek kullandım, toplam 192 kredi ediyor zaten. ikinci döneme sadece zorunlu derslerim kaldı. böylece üçüncü sınavlara girmeden mezun olabiliyorum sanırım?
evet ek puan derken OBP demek istedim. 0,6 ile çarpıldığını bilmiyordum, teşekkürler

- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Ah bu Edebiyat ortalamamı düşüren derslerden biri.jigglypuff6 yazdı:evet türk edebiyatı'ndaki ezber soruları ezdi geçti diyebilirim.

Siz şimdi bu 35 krediyi almaya çalışın bu dönem mezun olursunuz zaten 12. sınıfsınız. hiç zorunlu dersiniz kalmasın bide toplam döneminiz en az 8 olması lazım mezun olabilmek için.
Evet diploma notunuzu 0,6 ile çarpın odan çıkan sonucu YGS-LYS puanı ile birlikte toplayıın.
-
çok teşekkür ederim cevabınız için