"Orta öğretim başarı puanına 2. dönemde girilen sınavların sonucu etki etmeyecektir.(2014-2015 eğitim öğretim yılı 1. ve daha önceki yıllara ait dönemlerin notları etki etmektedir.)"
Yani şu an ki diploma notumuz artacak olsa bile,maalesef OBP'ye etki etmeyecek.

Örneğin;Diploma notu sistemde 55 olarak görünen bir öğrencinin OBP'si 33 puandır.Ama bu öğrencinin 2.dönem sınavıyla diploma notu 60 a yükseldi diyelim o zaman OBP'si 36 puan olacak.Ama maalesef 2.dönem sınavı ve sonraki sınavların sonuçları,bu sene üniversite tercihlerinde etki etmeyecek. Örnekte verdiğim gibi,diploma notunuz bu dönem 60 oldu diyelim ama maalesef bir önceki dönem(1.dönem) diploma notunuz 55 olduğu için o puan üzerinden hesaplanacak...
Diğer maddeler;
2015 YILINDA ÖSYM (YGS) YE BAŞVURU YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN :
1-Öğrencilerimizin orta öğretim başarı puanları(diploma notu ) ÖSYM tarafından AÖL bilgi yönetim sisteminden doğrudan çekilmektedir.
2-AÖL de diploma notu başarılı derslerin ortalamasından oluşmaktadır. (Öğrenci AÖL e bir liseden tasdikname alarak kayıt yaptırmışsa tasdiknamede getirdiği notlarda diploma notuna etki etmektedir )
3-ÖSYM ye başvuran öğrencilerimizin bilgilerinde güncellenme veya hata olması halinde gerekli düzeltmeler AÖL müdürlüğünce yapılmıştır.
4-Orta öğretim başarı puanına 2. dönemde girilen sınavların sonucu etki etmeyecektir.(2014-2015 eğitim öğretim yılı 1. ve daha önceki yıllara ait dönemlerin notları etki etmektedir.)
5-Öğrenci mezun olmasa bile ÖSYM ye başvuran öğrencilerin tamamı için orta öğretim başarı puanı oluşmaktadır.
6-Aşağıda (ekte ) verilen ÖSYM duyurusu ile ilgili halk eğitimi merkezlerinin yapacağı bir işlem olmadığından herhangi bir yere başvurulmasına gerek yoktur. İlgili linklerden bilgilerinizi kontrol etmeniz yararınıza olacaktır.
(Resmi AÖL Facebook hesabından alıntıdır.)