Derhaneye gitmeli mi ? yardım???
- hastakadın
Derhaneye gitmeli mi ? yardım???
Sabahın yedisi ve ben düşünmekten uyuyamadim. Ağustosta 6 dönemi bitirmiş olacağim ve kredim şuan 104 daha öncesi konuyu çok önemsemediğim ve firsat bulamadığım için siteyi ve dersleri pek takip etmedim. Ahata! 1. Ve 3. Dönem sinavlarini iki yildir kaçiriyorum. Hatta 3. Dönem sınavindan haberim bile yoktu. O kadar uzağım konuya ama okumaya da bir o kadar hevesli. Bu yil kafama dank etti deyim yerindeyse maymun gözünü açti ve ben inşallah 2016 nin sonunda mezun olmak istiyorum. Bu mümkün mü şuan 12 zorunlu dersim var görünüyor. Derslere çalişirsam geçebileceğime inaniyorum. İnşallahh. Çok uzatiyorum farkindayim ama gerçekten bu konuda uzun uzun konuşmaya ihtiyacim var. Düşündüm ki bu yıl dershaneye gidersem benim için daha faydali olacak ve sizce dershaneye giderken aöl derslerinden daha rahat mi geçerim ayni zamanda ygs sınavina girmwyi planliyorum ama gelin görün ki gerwkli krediyi toplayamamktan korkuyorum. Korkmaktan ziyade annem bu konuda çok heyecanli ve ben krediyi toplayamayip ustune de dershaneye gittiğim halde mezun olamzsam diyip kendimi yiyorum. Velhasıli kelam ben bu yil dershaneye gitmeli mi gitmemeli miyim istedikten sonra basaramayacagim sey yoktur diyebiliyorum çok şükür ama ne yapacağim konusunda hiçbir fikrim yok beni hep aydinlatmqnizi hemde bu konuda motive etmenizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim...☺☺
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Re: Derhaneye gitmeli mi ? yardım???
Merhaba aramıza hoşgeldiniz, umarım elimden geleni yapıp size yardımcı olabilirim.hastakadın yazdı:Sabahın yedisi ve ben düşünmekten uyuyamadim. Ağustosta 6 dönemi bitirmiş olacağim ve kredim şuan 104 daha öncesi konuyu çok önemsemediğim ve firsat bulamadığım için siteyi ve dersleri pek takip etmedim. Ahata! 1. Ve 3. Dönem sinavlarini iki yildir kaçiriyorum. Hatta 3. Dönem sınavindan haberim bile yoktu. O kadar uzağım konuya ama okumaya da bir o kadar hevesli. Bu yil kafama dank etti deyim yerindeyse maymun gözünü açti ve ben inşallah 2016 nin sonunda mezun olmak istiyorum. Bu mümkün mü şuan 12 zorunlu dersim var görünüyor. Derslere çalişirsam geçebileceğime inaniyorum. İnşallahh. Çok uzatiyorum farkindayim ama gerçekten bu konuda uzun uzun konuşmaya ihtiyacim var. Düşündüm ki bu yıl dershaneye gidersem benim için daha faydali olacak ve sizce dershaneye giderken aöl derslerinden daha rahat mi geçerim ayni zamanda ygs sınavina girmwyi planliyorum ama gelin görün ki gerwkli krediyi toplayamamktan korkuyorum. Korkmaktan ziyade annem bu konuda çok heyecanli ve ben krediyi toplayamayip ustune de dershaneye gittiğim halde mezun olamzsam diyip kendimi yiyorum. Velhasıli kelam ben bu yil dershaneye gitmeli mi gitmemeli miyim istedikten sonra basaramayacagim sey yoktur diyebiliyorum çok şükür ama ne yapacağim konusunda hiçbir fikrim yok beni hep aydinlatmqnizi hemde bu konuda motive etmenizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim...☺☺
Şuan döneminiz 6, krediniz 104 ve ortak dersleriniz 12 demişsiniz ozaman 2016 sonunu beklemenize gerek yok. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 2. döneminde mezun olabilirsiniz. nasıl mı? Şöyleki; İlla bunun için dershaneye gitmenize gerek yok (ki zaten dershaneler kapatılacaktı iptal edilmediyse eğer.)şimdi her dönem 35 kredi almaya çalışın alın elinize açıklise kitaplarını bir defada anlayarak okuyun, sonra önemli yerleri not edin ve kitaplar bittikten sonra çıkmış soruları çözün, gerekirse tüm çıkmış soruları yapın sınava bir kaçgün kala çıkardığınız notları gözden bir geçirin. ki bu dönem gireceğiniz sınava az kaldı yetiştiremeyebilirsiniz onun için bu dönem not çıkarmayın, ama çıkmış soruları şiddetle yapmanızı tavsiye ediyorum. Zaten 88 krediye ihtiyacınız var 8 dönemi tamamlayana kadar tam kredi alırsanız her sınavdan toplam 105 kredi daha eklenir üstüne. Ama çalışmak şart tabi..

Bu yıl YGSye girebilirsiniz YGS için dershane, kurs veya Etüt merkezi falan gidip hazırlanabilirsiniz branşınıza göre bir çalışma programı hazırlayın ona göre ilerlersiniz ama planlı ve düzenli bir çalışma olursa daha verimli olur.

Sizi nasıl motive edebilirim bilmiyorum ama şunu unutmayın siz kendiniz isteyeceksiniz ve buna kalpten inanacaksınız. Eğer siz istiyorsanız ve inanıyorsanız emin olun başarılmayacak birşey yoktur...

-
merhaba arkadaşım
aynı şeyleri düşünüp aynı korkuları yaşayıp başarılı olan biri olarak seni motive etmek istiyorum : )
bende geçen yıl aynı senin gibi dershaneye yazılıp yazılmama arasında kararsızdım 6 dönemim ve 111 kredim vardı. acaba dershaneye başlasam mı ya üniyi kazanırda liseden mezun olamazsam diye korkuyordum. en sonunda yıl kaybetmemek adına en doğru şeyin şansımı denemek olduğuna karar verdim, iyi k de öyle yapmışım. eğer aol sınavlarına güzel şekilde çalışırsan, geçmiş soruları çözersen ve geçebilecegine inanıyorsan bence dershaneye yazılıp hazırlanmaya başlayabilirsin. ben son sınavla mezun oldum diplomalar başılıncada alıcam aynı zamanda üniversteyide kazandım şuan da tercih sonuçlarımı bekliyorum ve şuan diyorum ki iyi ki dershaneye yazılmışım yoksa 1 yıl daha kaybedicktim.
tercihin ne olursa olsun umarım sonucu güzel olur başarılar : )
aynı şeyleri düşünüp aynı korkuları yaşayıp başarılı olan biri olarak seni motive etmek istiyorum : )
bende geçen yıl aynı senin gibi dershaneye yazılıp yazılmama arasında kararsızdım 6 dönemim ve 111 kredim vardı. acaba dershaneye başlasam mı ya üniyi kazanırda liseden mezun olamazsam diye korkuyordum. en sonunda yıl kaybetmemek adına en doğru şeyin şansımı denemek olduğuna karar verdim, iyi k de öyle yapmışım. eğer aol sınavlarına güzel şekilde çalışırsan, geçmiş soruları çözersen ve geçebilecegine inanıyorsan bence dershaneye yazılıp hazırlanmaya başlayabilirsin. ben son sınavla mezun oldum diplomalar başılıncada alıcam aynı zamanda üniversteyide kazandım şuan da tercih sonuçlarımı bekliyorum ve şuan diyorum ki iyi ki dershaneye yazılmışım yoksa 1 yıl daha kaybedicktim.
tercihin ne olursa olsun umarım sonucu güzel olur başarılar : )
- hastakadın
Merhaba arkadaşım
Sorumu dikkate alip cevapladiğin için teşekkür ederim. Kararimi kismende olsa verdim. Derslere göz atarsam geçebileceğime inaniyorum. Tabi ki bunun sadece inanmakla degil birazda çaba gerektirdiğinin farkindayim. Dershaneler haftaya kayit yapacaklarmiş arayip gorustum cevap bu sekildeydi ve gun gecmiyor sanki. Gecmise dair birikimim yok üniyi kazanip uzağa gitmek gibi bir hayalimde kazansamda gidecek konumda değilim ha tabiki çok yüksek bir puan alip yine evimin yakininda bir yere gitmeyi seçeceğim. İnşallah iyi bir yere yerleşmek nasip olur. Sakincasi yoksa yaşıniz kaç ? Derrshaneye gideceğimi söylediğimde insanlar biraz imali bakiyor yaşimmi büyük geliyor abes birsey mi yapiyorum yada dershaneye girmenin bir yaşi varda ben mi bilmiuorum. Tekrar teşekkur wderim
Sorumu dikkate alip cevapladiğin için teşekkür ederim. Kararimi kismende olsa verdim. Derslere göz atarsam geçebileceğime inaniyorum. Tabi ki bunun sadece inanmakla degil birazda çaba gerektirdiğinin farkindayim. Dershaneler haftaya kayit yapacaklarmiş arayip gorustum cevap bu sekildeydi ve gun gecmiyor sanki. Gecmise dair birikimim yok üniyi kazanip uzağa gitmek gibi bir hayalimde kazansamda gidecek konumda değilim ha tabiki çok yüksek bir puan alip yine evimin yakininda bir yere gitmeyi seçeceğim. İnşallah iyi bir yere yerleşmek nasip olur. Sakincasi yoksa yaşıniz kaç ? Derrshaneye gideceğimi söylediğimde insanlar biraz imali bakiyor yaşimmi büyük geliyor abes birsey mi yapiyorum yada dershaneye girmenin bir yaşi varda ben mi bilmiuorum. Tekrar teşekkur wderim