12. sınıf anadoludan aöle geçiş

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
aölacemisi

12. sınıf anadoludan aöle geçiş

Mesaj gönderen aölacemisi » 04 Oca 2016, 23:03

merhaba. ben 12. sınıf tm öğrencisiyim. 3 senedir matematik ve geometrim karnede 1 geliyor.
2. dönemde aöl'e geçmeyi düşünüyorum ama bilgim çok az.
-geçtim diyelim mezun olma durumum ne olacak,
-ygsde puanıma diploma puanı eklenecek mi,
-yine geçtim diyelim aöl'e matematik ve geometriden 3 senedir olduğu gibi sınavlardan düşük alırsam bu dersleri veremediğim için mezun olma durumum nasıl olacak?
cevaplarınızı bekliyorum.

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Re: 12. sınıf anadoludan aöle geçiş

Mesaj gönderen Dersatatürk » 05 Oca 2016, 00:52

aölacemisi yazdı:merhaba. ben 12. sınıf tm öğrencisiyim. 3 senedir matematik ve geometrim karnede 1 geliyor.
-yine geçtim diyelim aöl'e matematik ve geometriden 3 senedir olduğu gibi sınavlardan düşük alırsam bu dersleri veremediğim için mezun olma durumum nasıl olacak?
Merhaba ; 2 . Dönem Açık Liseye geçtiğinde bu senin alttan gelen dersler Açık Liseye'de aktarılacak ama şöyle bir şey var ki Açık Lise'de sadece 9 . sınıf matematiği zorunlu o yüzden 10 , 11 , 12 . sınıf matematik ve geometrileri vermek zorunda değilsin yani onları vermesen'de mezun olabilirsin .
Diploman'da Açık Öğretim Lisesinden mezun yazacak ve alanın kalmayacak yani TM , MF gibi bir bölümün olmayacak alansız olacaksın .
Diploma puanın YGS ve LYS ye eklenecek öyle bir sorunun yok . 192 Kredi zorunluluğun olacak 192 kredini tamamlamadan mezun olamazsın zaten 12 . sınıf 2 . dönem geçeceğin için büyük ihtimalle 175 180 civarı bir kredin olacağını tahmin ediyorum (olacak demiyorum tahmin daha çok ve ya az olabilir) tek sınavda kredini tamamlar bitirirsin ayrıca şuan hala 45 geçme notu ve bir dönemde en fazla 35 kredi alabilirsin .
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

aölacemisi

Mesaj gönderen aölacemisi » 05 Oca 2016, 22:05

Dersatatürk yazdı:
aölacemisi yazdı:merhaba. ben 12. sınıf tm öğrencisiyim. 3 senedir matematik ve geometrim karnede 1 geliyor.
Merhaba ; 2 . Dönem Açık Liseye geçtiğinde bu senin alttan gelen dersler Açık Liseye'de aktarılacak ama şöyle bir şey var ki Açık Lise'de sadece 9 . sınıf matematiği zorunlu o yüzden 10 , 11 , 12 . sınıf matematik ve geometrileri vermek zorunda değilsin yani onları vermesen'de mezun olabilirsin .
Diploman'da Açık Öğretim Lisesinden mezun yazacak ve alanın kalmayacak yani TM , MF gibi bir bölümün olmayacak alansız olacaksın .
Diploma puanın YGS ve LYS ye eklenecek öyle bir sorunun yok . 192 Kredi zorunluluğun olacak 192 kredini tamamlamadan mezun olamazsın zaten 12 . sınıf 2 . dönem geçeceğin için büyük ihtimalle 175 180 civarı bir kredin olacağını tahmin ediyorum (olacak demiyorum tahmin daha çok ve ya az olabilir) tek sınavda kredini tamamlar bitirirsin ayrıca şuan hala 45 geçme notu ve bir dönemde en fazla 35 kredi alabilirsin .
Tekrar merhaba, çok soru soruyormuş gibi olmak istemem ama kafamda bazı soru işaretleri kaldı yardımcı olursanız sevinirim.
-Benim 9.sınıfta matematiğim ilk dönem 2, ikinci dönem ise 1 düştü karneme.Açık lisede 9.sınıf matematik zorunlu dediğiniz için soruyorum.Benim o 9.sınıfta 2. dönemde 1 düşen notu yükseltme gibi bir zorunluluğum olacak mı?
-Hani bir dönemde en fazla 35 kredi dediniz ya; geçtiğimde kredim 155 oldu diyelim mezun olamayacak mıyım? Öyle bi ihtimal var mıdır bilmiyorum ama korktum açıkcası (yıl sonu notlarım 74, 65, 69 yardımcı olurmu kredi hesabı için bilmiyorum ama)
-Açık lise hakkında araştırma yaparken farklı bir sitede bir arkadaş 5 zorunlu ders olduğunu söyledi (dil anlatım, trafik, din, edebiyat, ingilizce) ve ben atıyorum açık lise sınavında ingilizceyi veremedim 45 ten aşağı aldım diyelim sınıf geçemez miyim (4 senedir ingilizcem 4ten aşağı gelmemiştir galiba geldiysede 3 ten aşağı değildi etkiler mi bilmiyorum ama)
-Alanımın olması herhangi bir şeyi değiştirecek mi? Bilmediğim için soruyorum üniversiteye girerken falan bi etkisi var mıdır?

Çok özür diliyorum çok soru sordum ama bazı arkadaşlarım açık liseye geçmemem için çok uyardı ve çok tedirginim şu anda geçmekte istiyorum çünkü girmek istediğim bölüm ygs puan türüyle alıyor ve ben istediğim puanı alabileceğimi düşünüyorum.Bu yüzdende ygs den sonra okula gitmek istemiyorum.Ama dediğim gibi çevrem beni etkiledi biraz ve çok fazla tedirginim.Bana vereceğiniz bilgiler çok önemli.Teşekkür ediyorum ayrıca cevap vereceğinizi düşünerek.

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 06 Oca 2016, 00:19

Soru cevap şeklinde yanıtlayacağım sorularınızı .

-Benim 9.sınıfta matematiğim ilk dönem 2, ikinci dönem ise 1 düştü karneme.Açık lisede 9.sınıf matematik zorunlu dediğiniz için soruyorum.Benim o 9.sınıfta 2. dönemde 1 düşen notu yükseltme gibi bir zorunluluğum olacak mı?

Sizin ilk dönem ve ya ikinci dönem notunuz ne gelmiş olursa gelsin fark etmeksizin yıl sonunda o dersten ortalama ile ve ya farklı bir şekilde geçtiyseniz geçmiş sayılacaksınız . Ama şuan o ders size alttan bağlantılı bir şekilde geliyorsa evet o ders açık öğretimde'de karşınıza çıkacak ve o dersten en az 45 gibi bir puan alıp geçebilirsiniz .

Hani bir dönemde en fazla 35 kredi dediniz ya; geçtiğimde kredim 155 oldu diyelim mezun olamayacak mıyım? Öyle bi ihtimal var mıdır bilmiyorum ama korktum açıkcası (yıl sonu notlarım 74, 65, 69 yardımcı olurmu kredi hesabı için bilmiyorum ama)

Kredinizi şu şekilde hesaplayabilirsiniz örnek ; 9 . Sınıf Dil ve Anlatım dersi açık lisede dil ve anlatım 1 ve 2 aynı şekilde edebiyat matematik'de öyle geçiyor 10 . sınıfta 3 , 4 11. sınıfta 5 , 6 12 . sınıfta 7 , 8 ve bitiyor , size özelden kredi tablosunu atacağım orada kredi tablosu yer alıyor hangi dersin kaç kredi olduğunu görerek hesaplarsanız çok zor olacağını sanmıyorum . Siz açık liseye 12 . sınıfın ikinci dönemi geçeceğiniz için sadece 8 . derslerin zorunlu olanlarından yükümlü olursunuz alttan gelen dersler hariç . Örnek verirsek Dil ve Anlatım 8 , İngilizce 8 gibi ... Not ortalamaları kredi için bir önemi yok 45 ve üstü alınca dersin kredisini alıyorsun o diploma puanın için önemli orası senin kişisel görüşün ortalamanı yüksek tutmak istersen sen bilirsin istemez isen yine sen bilirsin .

-Açık lise hakkında araştırma yaparken farklı bir sitede bir arkadaş 5 zorunlu ders olduğunu söyledi (dil anlatım, trafik, din, edebiyat, ingilizce) ve ben atıyorum açık lise sınavında ingilizceyi veremedim 45 ten aşağı aldım diyelim sınıf geçemez miyim (4 senedir ingilizcem 4ten aşağı gelmemiştir galiba geldiysede 3 ten aşağı değildi etkiler mi bilmiyorum ama)

Sen şuan okulda okurken sanırım İngilizce görmektesin sen elbette İngilizceyi veremezsen o dersten tekrar sınava tabi tutulacaksın . Sınıf sistemi yok hocam söylemiştim sana 192 Kredi almak ve zorunlu derslerini vermek zorundasın onun dışında sınıf sistemi yok kesin söyleyemem ama İngilizce 8 den zorunlu olacaksın .

-Alanımın olması herhangi bir şeyi değiştirecek mi? Bilmediğim için soruyorum üniversiteye girerken falan bi etkisi var mıdır?

Alanının olmaması bir şey değiştirmez ...

Çok özür diliyorum çok soru sordum ama bazı arkadaşlarım açık liseye geçmemem için çok uyardı ve çok tedirginim şu anda geçmekte istiyorum çünkü girmek istediğim bölüm ygs puan türüyle alıyor ve ben istediğim puanı alabileceğimi düşünüyorum.Bu yüzdende ygs den sonra okula gitmek istemiyorum.Ama dediğim gibi çevrem beni etkiledi biraz ve çok fazla tedirginim.Bana vereceğiniz bilgiler çok önemli.Teşekkür ediyorum ayrıca cevap vereceğinizi düşünerek.

Geç ve ya geçme demem ama geçersen daha fazla çalışma imkanın olacak . Dersler kolay bir şekilde geçersin geçme notu 45 tek sınavda bitirirsin diye tahmin ediyorum . Ben teşekkür ederim .
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

poet

Mesaj gönderen poet » 25 Oca 2016, 16:34

Merhaba benim kredim 192 yi geçiyor sadece dil anlatımı verip geçebiliyor muyum yoksa 5 zorunlu dersi vermek zorunda mıyım?

Buracca

Mesaj gönderen Buracca » 26 Oca 2016, 23:40

poet yazdı:Merhaba benim kredim 192 yi geçiyor sadece dil anlatımı verip geçebiliyor muyum yoksa 5 zorunlu dersi vermek zorunda mıyım?
Beş ders.

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön