Müslümanlar , ateistler ve diğer dinlere saygı çerçevesinde ortak yönlerini sunarak sizlere mantıklı ve mantıksız yönleriyle evrimi anlatmak istedim arkadaşlar . Dininizin üzerinden bilgilenin ve karşıt görüşlerinde neler olduğunu bilin istedim .

İslam üzerinde bir söz vardır bilirsiniz ; hepimiz kardeşiz , hepimiz aslında akrabayız . Evrimde teorisinde'de böyle bir şey vardır aslında bunu farkında olanlarımız'da var olmayanlarımız'da teorideki ortak nokta hepimiz ortak bir atadan evrimleşmişlerdir .
Ufak bir bilgi şuan dünyada 8.7 milyon canlı türü olduğunu biliyor musunuz ?
Bazı müslüman arkadaşlar evrimi değil ama bir noktada fizyolojik olarak değişimler gösterdiğimizi kabul etmektedir . '' Yani maymundan gelmediğimizi ama ilk insanlardan ''Adem ve Havva'' günümüze kadar morfolojik ve fizyolojik olarak değişimler geçirdiğimizi kabul etmektedir . Kişisel fikrim olarak bunları kabul etmemek biraz saçmadır . Neden saçma olduğunu düşündüğümü sorarsanız size bunları göstereceğim .
20'lik dişlerimizi bilirsiniz kimimiz çektirmişizdir kimimiz ağrısını çekerek çıkmasını beklemişizdir . Peki nedir bu 20lik dişler ne işe yarar ; Bu dişler günümüz insanında işlevini kaybetmişlerdir ama insanlar henüz ateşi bulmamışken avlanmaz iken yani et yemez iken sadece bitki , bitki kökleri , meyve gibi besin kaynaklarını tüketirken bu dişler bu sert besinleri ezmek ve parçalamaya yarıyordu . Şuan ise ağrısını çekiyoruz .

Daha bir kaç körelmiş organımız var bunların hepsini elbette burada yazamam araştırmak isterseniz körelmiş organlar adı altında arayabilirsiniz . Ve ya anlatmamı isterseniz insanlar dışın'da bir çok hayvanda'da körelmiş organ bulunmaktadır sizlere yazabilirim .
Dönelim konumuza hepimiz Adem ve Havva'dan geldik , insan dünyaya geldiğinde çaprazlama ile üremiş ve çoğalmıştır bu konuda din ve bilim dünyası ortak noktada ve yer yüzüne kıtalara yayılmıştır burada doğruyuz peki bu konuda devam edelim kıtalara yayıldığımız'da kıtaların fizyolojik özelliklerini almış olabilir miyiz diye bir soralım kendimize . Yapılan araştırmalara göre dünya'da sadece tek bir insan türü değil bir çok insan türü vardır . Bunlardan birini size göstermek ve anlatmak istiyorum .
Neandertaller ; Günümüzden 200 ile 100 bin yıl önce Atlantik kıyılarından Orta Asya'ya, en kuzeyde Belçika'dan, güneyde Akdeniz ve güneybatı Asya'ya kadar olan bölgede yaşamışlardır . Ortalama 38 ile 35 bin yıl önce nesilleri tamamen tükendiği düşünülmektedir . ''Tükenme konusunda takılırsanız evrilmiş olabilirler .''
Neandertal İskeleti ;

Neandertallerin iskeletsel yapılarına göre yapılmış modeller ;

Bir konuda devam etmek istiyorum insanlar yaşadıkları yerlerin fizyolojik özelliklerini ister istemez almaktadır . Soğuk yerlerde yaşayan insanlar soğuk hava şartlarına uyum sağlamakta ve sıcak bir bölgede yaşayan insanlardan daha az üşümekte . Buna fenotip diyoruz fenotip canlıların çevre şartlarına uyum sağlaması ve gen yoluyla gelecek nesilden nesile aktarmasıdır . Birde espirili bir konuyla anlatmak isterim urfalı bir arkadaşımız vardır ve acıyı severiz biz derler bu arkadaşımızın bir oğlu oldu diyelim ve bunu söylüyor ve gerçekten'de acıyı seviyor işte bu fenotip'dir genotip ise bunun aktarılmasıdır .
Evrim teorisinin din içersinde'de gerçekten yeri vardır ama kimse buna aldırış etmiyor . Elbette maymundan gelmemiş olabiliriz , ama diğer şeyleri de göz ardı edemeyiz insanlar ilk insanlardan bu yana gerçekten fiziksel olarak morfolojik olarak değişimler göstermişlerdir . Umarım birazda olsa ufkunuzu genişletmişimdir yazılarım kısa ama öz olduğunu tahmin ediyorum .
Yorum atmak isterseniz lütfen saygı çerçevesinde olsun burada tartışma çıkartmak ve ya kavga etmek için yazmıyorum .
Lütfen sadece (Birazda Bilgi) .