Arkadaşlar toplam 38 kredim var ve 3 kere sınava girdim.
Matematik 1 ve 2 yabancı dil 1 ve kimya 1 derslerinden muaf oldum.
Yabancı dil ve matematik hepsinden muaf olmak istiyorum çünkü dersleri geçemiyorum.
Yabancı dil 2-3-4-5-6
Matematik 3-4
Nasıl bir formül uygulamam gerekiyor ki hem bu derslerden muaf kalayım. hemde geriye kalan kredimi toplamayı başarayım.
3 sınavda ki toplam kredim 38 geriye kalıyor 9 sınav.
Bana yardımcı olurmusunuz işin için çıkamadım, lütfen fikir verin arkadaşlar.
Yabancı dil ve matematik çalış geçersin dicekseniz olmuyor başaramıyorum maalesef.
Hem gündelik yaşantım hemde engelli oluşum yüzünden ders çalışmam çok zor.
Geçemediğim derslerden muaf olmak
Re: Geçemediğim derslerden muaf olmak
Matlar zor gelenilir ama İng lerin en azından 1-2-3-4 geçseniz iyi olurdu özellikle 1 ve 3. Dönem konuları kolaydı.
Teyzemde Fizik Mat Dan muaf olarak geçiyor onun ders seçimini ben yapıyordum sistem bize istediğimiz dersleri seçmemize izin veriyordu ve mat kredisi yüksek oldugu için tüm muaf olacağı dersleri bir araya toplamıyordum. 2 muaf seçiyorsam yerlerine geçebilecek seçmeli kolay dersleri seçiyordum yanına da ortak sözelleri böylece hem muaf olabiliyor hem de kredi topluyordu i. (Yani 2 mat dersini seçmiyordum)
Ancak bu dönem sistem öyle kazıkları ki bizi zonk diye kaldık. Şu an Mat 2-3 Ing 2-3 Biyo 2-3 Fizik 3 ve Kimya 2-3 derslerini seçmek zorunda kaldı. Yani tüm sayısal dersleri seçtik.
Şimdi yeni sistem bu olunca size bi yöntem de söyleyemeyeceğim. Ancak seçeceğiniz seçmeli derslerde kolay olan Hz M Hayatı, Temel Dini Bilg, Psikoloji, Ekonomi, Isletme, Sosyoloji tavsiye ederim 2ser 2 ser 1-2 donemi beraber alirsaniz isiniz daha kolay olur
cogu cikmis soruyla gecilebilecsk dersler. Mantik Sabat Tarihi daha zor. Ve ayrica mesela Dil Anlatim 5 alirken Secmeli Dil Anlatim 5 alarak tek kitap calisip 2 ders gecebilirisniz.
Teyzemde Fizik Mat Dan muaf olarak geçiyor onun ders seçimini ben yapıyordum sistem bize istediğimiz dersleri seçmemize izin veriyordu ve mat kredisi yüksek oldugu için tüm muaf olacağı dersleri bir araya toplamıyordum. 2 muaf seçiyorsam yerlerine geçebilecek seçmeli kolay dersleri seçiyordum yanına da ortak sözelleri böylece hem muaf olabiliyor hem de kredi topluyordu i. (Yani 2 mat dersini seçmiyordum)
Ancak bu dönem sistem öyle kazıkları ki bizi zonk diye kaldık. Şu an Mat 2-3 Ing 2-3 Biyo 2-3 Fizik 3 ve Kimya 2-3 derslerini seçmek zorunda kaldı. Yani tüm sayısal dersleri seçtik.
Şimdi yeni sistem bu olunca size bi yöntem de söyleyemeyeceğim. Ancak seçeceğiniz seçmeli derslerde kolay olan Hz M Hayatı, Temel Dini Bilg, Psikoloji, Ekonomi, Isletme, Sosyoloji tavsiye ederim 2ser 2 ser 1-2 donemi beraber alirsaniz isiniz daha kolay olur