Merhaba arkadaşlar, http://www.aol.meb.gov.tr/ogrduyuruoku.php?id=109 linkinde yayımlanmış bir duyurudan söz etmek istiyorum. Eğer döneminiz benim gibi 8 veya üstü ise kesinlikle okumadan geçmeyin. 2015-2016 eğitim öğretim yılı 2. dönemi itibariyle 8 Dönemin altındaki tüm öğrenciler Alan yok 2'ye geçirildi. Dönemi sayısı "8 olan" arkadaşlar, 3. dönem'de kayıtlarını yenilemezler ise, Alan yok 2'ye geçirilecekler. Ve sistem kademeli olarak 8-9-10. dönemde olan öğrencileri Alan yok 2'ye geçirecek. Kaydınızı yenilerseniz toplam döneminizin sayısı 9 olacağı için, Alan yok 2'ye geçirilmeyeceksiniz. Çünkü o sırada 3. dönem itibariyle 8. dönemler Alan yok 2'ye geçirilmiş olacak.
Peki nedir bu Alan yok 2 sistemi ?
Alan yok 2 sisteminde zorunlu ders sayınız artacak. Örneğin ; Mat3-4, Fizik,3-4, Kimya,3-4 gibi dersler seçmeli olmaktan çıkıp zorunlu olacak.
Bu konuda kendimi o kadar şanslı hissediyorum ki anlatamam. Ygs'ye girişimizi yaptık, 8. Dönemim itibari ile 192 krediye ulaştık, sadece Matematik 2 zorunlu dersim kaldı ve muhtemelen onu da dün girdiğim sınavda verdim. Belkide açıköğretim lisesini 8 dönemde bitirebilen nadir öğrencilerdenim. Ve örgünden transfer olmadım, 0 kredi 0 dönem ile açıköğretime başladım. Fakat dönemim 8 değil de 7 olsa imiş, üniversite'ye gitmek hayalden öte olacaktı. Çünkü onlarca zorunlu dersi vermek zorunda kalacaktım. Şaşkınım ... Sadece 1 dönem ile okadar zorunlu dersten yırtmışım, çok şaşkınım ...
Alan yok ve Alan yok 2 ( Çok önemli her öğrenci okusun. )
-
- Acemi
Re: Alan yok ve Alan yok 2 ( Çok önemli her öğrenci okusun. )
Benim toplam donrm 8 i geciyor bi sorun olurmu
Re: Alan yok ve Alan yok 2 ( Çok önemli her öğrenci okusun. )
Hocam eğer 8'in üzerindeyse bu dönem kayıt yineleme yapmamanız sorun olmaz. Fakat gelecek dönemlerde dikkatli olun.tylerdurden34 yazdı:Benim toplam donrm 8 i geciyor bi sorun olurmu