Bu sınavı geçmeliyim(ingilizce7-8, dilAnlatm, edebiyat)

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Cevapla
ahmetturanPro
Çırak
Mesajlar: 38
Kayıt: 30 May 2016, 19:26

Bu sınavı geçmeliyim(ingilizce7-8, dilAnlatm, edebiyat)

Mesaj gönderen ahmetturanPro » 30 May 2016, 19:39

Eğer bu sınavı geçersem hem sınıfta kaldığım halde arkadaşlarımla aynı anda mezun oluyorum, hem çalışmak için bolca zaman kalıcak hemde babam bana laptop almak için destek vericeğini söyledi.

Ancak geçen dönem kalan ortak derslerimi (10 tane) 4 tanede seçmeli ders koydum. Hiç çalışmadan 10 tane ders verebildim. Aslında açık liseye başladığımdan beri kaç dönemdir hiç çalışmadan geçtim diyebilirim.

Şimdi benim sıkıntım 4 tane ortak dersim ve vereceğim 28 kredi kaldı. Seçmeli dersleri geçerim diye umuyorum coğrafya tarih falan yapmadığım şey değil ama şu 4 dersi geçen dönem veremediğim için canım sıkkın. Bitirememekten korkuyorum ve gramer bilgisini nerden çalışsam bilemedim. İngilizce 7 ve ingilizce 8 benim için problem. Aol sayfasında test kısmında ingilizce 7den 60 aldım ama sorular sınava göre aşırı kolay yapılmış. İngilizcede kelime bilgim var diyebilirim. Tek kelimeden bi cümleyi çevirebiliyorum ama genellikle hatalı çeviri oluyor. Mesela yolda geçerken onu gördüm yerine onu yolda görüyorum şeklinde çevirdiğim olmuştur. Az bi aldığım kitapları karıştırdım ama bana gramer bilgisi hakkında yardım edicek pek bi bilgi yok gibi.. Kitaptan hariç olarak internetten videolu olarak bu konuda bana yardımcı olucak kaynağınız varsa size minnettar kalırım. Hadi bi el atın da şu liseyi bitireyim artık :roll:


hata

Kullanıcı avatarı
jass
Doktor
Mesajlar: 271
Kayıt: 13 Eki 2014, 19:22

Re: Bu sınavı geçmeliyim(ingilizce7-8, dilAnlatm, edebiyat)

Mesaj gönderen jass » 01 Haz 2016, 18:19

bende ingilizce ve matematikte pert oluyorum ama sanırım alt yapı ve anlama kapasitesiyle alakalı bi durum, uzun ve sıkı çalışma temposuyla düzeltilebilir bu problem bendede var.

Kullanıcı avatarı
missguard
Doktor
Mesajlar: 214
Kayıt: 03 Tem 2015, 16:27

Re: Bu sınavı geçmeliyim(ingilizce7-8, dilAnlatm, edebiyat)

Mesaj gönderen missguard » 10 Haz 2016, 01:56

İngilizce biraz temele bağlı. Fono gibi eğitim setleri basitten en baştan öğretiyor ama bizim okullarımız İngilizcenin ortasındns başladığı için bir halt anlamıyoruz.
Biraz geç kaldım belki yardımcı olmak için ama internette aldığın dönemin konularını araştırırsan bir çok kaynak bulabilirsin. Kpnu konu araştırmak faydalı oluyor.
Ayrıca Aol'ün online testleri değil de çıkmış sorular kısmındksi rar dosyalarını bilgisayara indirerek (zip,winrsr uygulamalarıyla tele indirince de kolay oluyor) çalışabilirsin. Hem soru tarzını görürsün hem de genelde benzer şeyler soruluyor ezber yaptığında bile yardımcı olur. İngilizce de genel de zamanları bilmek önemli zaman ve takılarını bilince aol testleri kolay oluyor.

Geç gibi ama yarın bile ingilizce de çıkmış tüm soruları inceleyebilirsin. :)
Ayrıca ek sınavla da geçebilirsin çok da birşey kaybetmiş olmazsın. Temmuzda bitirsin. ^^

Cevapla

“Sınavlar” sayfasına dön