Açık öğretime geçiş hakkında.

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Cevapla
onurkursad
Mesajlar: 1
Kayıt: 19 Haz 2016, 13:10

Açık öğretime geçiş hakkında.

Mesaj gönderen onurkursad » 19 Haz 2016, 13:20

İmam hatip lisesinde lise 2 de kaldım sonra gitmedim şuan açık öğretime geçmeyi düşünüyorum en kısa ne kadar sürede bitirebilirim ve lise 2 den mi devam edicem ? Sınıf sistemi yok ama dönem olarak bi faydası olurmu lise 1'i geçmem ?



Kullanıcı avatarı
emrey.55
Çırak
Mesajlar: 29
Kayıt: 16 Kas 2015, 11:59

Re: Açık öğretime geçiş hakkında.

Mesaj gönderen emrey.55 » 19 Haz 2016, 15:53

Arkadaşım eğer okumak istiyorsan, kesinlikle örgün eğitimden vazgeçmeni istemem. Zira açıköğretimden okuyanların neredeyse tamamı aynı zamanda çalışmaktalar. Ben kendimden örnek vermek istiyorum; 15 yaşımda örgün eğitimi bıraktım ve çalışmaya başladım. Arkadaşlarım öğlene kadar okula gidip öğleden sonra bütün vakitlerini dinlenerek geçirebiliyorlardı. Ama ben ? Ben sabah 7.30 da kalkıp akşam 8-9'a kadar çalışıyordum. Tamam iş hayatına atılmak da güzel bir şey ama hepsi zamanında güzel. Bi süre açıköğretime kayıt yaptırmadım şu anda 22 yaşımdayım 116 kredim var yani lise 3 okuyorum ve bir an önce liseyi bitirip örgün eğitimle üniversite okumak için çabalıyorum. Çevrendeki insanları gözlemle. Bu benim fikrim.

ahmetturanPro
Çırak
Mesajlar: 38
Kayıt: 30 May 2016, 19:26

Re: Açık öğretime geçiş hakkında.

Mesaj gönderen ahmetturanPro » 19 Haz 2016, 20:43

Aynı hikayenin farklı anlatımları.
Ortak noktaları.
-İmamhatipteyim
-lise2 de kaldım

Şimdi ben devamsızlıktan kalmadım o yüzden sistem aynımı işler bilemem. Eğer açık liseye geçersen okulun sana kaç kredi vereceğini bilmiyorum o yüzden ona bi bakmak lazım. Sanırım bana 90 küsür vermişti. Senin için açık öğretim muhtemelen 5. dönemden devam edecek(Ama devamsızlıktan kaldığın için bu durum geçerlimi bilmiyorum) eğer puanı tutturursan 8 dönemde bitirebilirsin.

Yaşın 16 mı ? Hazirandan önce mi doğdun ? Lise2 ye gittiğine göre yaşın 16 ve hazirandan önce doğduysan 2017 3. dönem sınavlarına katılabilirsin.
Eğer okuldan gelen puanın 97 ise 3 dönemde full çekersen(Her sınav 20den9 soruyu bilmek) biter yani arkadaşlarından 1 yıl önce okulu bitirmiş olucaksın.
-Ha okul 97 kredi vermedimi ? üzülme bence en az 80 verir 4 dönemde bitirirsin ve yine arkadaşlarından 1 dönem önce okul bitmiş olur.
-Okul 97 kredi vermedi ve hazirandan sonra mı doğdun ? Olsun. Arkadaşlarınla aynı dönemde bitirirsin hatta 1-2 ay önce biter diplomanı arkadaşlarınla alırsın.

Şuan senin için en kötü ihtimal devamsızlıktan kaldığın için okulun 2 dönem eksik kaydedip 3. dönemden başlaman olur. Ama pek zannetmiyorum.

Bende lise2 de kaldım imamhatipliydim ve ailem yüzünden 1 dönem geç yazıldım hatta ekstra olarak 1 dönem de sınava gitmedim. Haziranın ortasında doğduğum için 3. dönem sınavlarına girebiliyordum. Şuan benim lise bitebilirdi ancak aptallığımdan hiç çalışmadığım için muhtemelen son sınavdan 26 kredi aldım ve 3 kredim kaldı. 1. ek sınava kalıcak yani birdahaki ay bi daha sınava giricem ve öyle biticek.
Arkadaşlarım bi kaç gün önce kep töreni yaptılar kep attılar falan tabi bu durum beni biraz üzdü. Sonuçta yanlarında olamadım ama örgün okusaydım lise3 de olacağım için onları canlı canlı görmek muhtemelen bana daha çok koyacaktı. Söylediğim gibi ben liseyi aralıkta hatta daha erken bitirebilirdim ama hatalar yaptım. Sana bundan sonraki eğitim hayatında bol şans diliyorum umarım benim gibi hatalı kararlar almassın.

http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... 56&t=13545
Bak bu benim bu sayfadaki ilk açtığım konu. Aslında pekte farklı değiliz.
hata

Kullanıcı avatarı
azimsart.
Asistan
Mesajlar: 100
Kayıt: 07 Nis 2016, 17:14

Re: Açık öğretime geçiş hakkında.

Mesaj gönderen azimsart. » 21 Haz 2016, 00:43

onurkursad yazdı:İmam hatip lisesinde lise 2 de kaldım sonra gitmedim şuan açık öğretime geçmeyi düşünüyorum en kısa ne kadar sürede bitirebilirim ve lise 2 den mi devam edicem ? Sınıf sistemi yok ama dönem olarak bi faydası olurmu lise 1'i geçmem ?
lise 1de gectigin derslerin kredisi gelir. lise 2de de ilk dönemi bitirdiysen o derslerinde kredisi , kredine ekleniyor diye biliyorum.
"İnsan sahip olduklarının toplamı değil, fakat henüz gerçekleştiremediklerinin toplamıdır." - Jean Paul Sartre

Cevapla

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön