3. Dönemle birlikte kredimi tamamladım ama hala 2 dönem okumak zorundayım 8 dönem dolsun diye. 10 tane Dil-din-edebiyat-ing-trafik gibi kolay sorunlu derslerim kaldı.
Şimdi benüm sormak istediğim şey sadece bu dersleri seçip başka derslerle uğraşmayayım mı? Aslında tüm kredileri dolduracak ders seçip diploma notumu yükseltecektim ama ygs-lys de çalışacağım o yüzden seçmeli derslere vakit ayırmak istemiyorum. bir de ders seçimi yaptıktan sonra ben az kredi seçtim diyelim devlet 35 kredi tamamlıyor mu yoksa benim seçtiğim kadar bırakıyor mu?
Ders Seçimi
Re: Ders Seçimi (yardım)
Yardımcı olsanız? Çok sevinirim..
Re: Ders Seçimi (yardım)
bence ortalama yükselteyim diye uğraşacağına ygs-lys çalış daha iyi yani sadece zorunlu dersleri ver ama sen bilirsin tabiimissguard yazdı:Yardımcı olsanız? Çok sevinirim..
Re: Ders Seçimi
Öncelikle zorunlu derslerinizi bitirmeye odaklanın. Diploma notunuzu yükseltmek için fazladan kredi almanıza gerek yok, zira düşük not aldığınızda yükseltmek yerine diploma notunuzu düşürürsünüz. Ders seçiminde 1 ders seçip bıraksanız bile sistem hiç bir şekilde müdahale etmez ve seçiminiz aynen bırakılır. Sistem hiç bir şekilde ders seçmediğinizde müdahale eder ve otomatik ders seçimi yapar.missguard yazdı:3. Dönemle birlikte kredimi tamamladım ama hala 2 dönem okumak zorundayım 8 dönem dolsun diye. 10 tane Dil-din-edebiyat-ing-trafik gibi kolay sorunlu derslerim kaldı.
Şimdi benüm sormak istediğim şey sadece bu dersleri seçip başka derslerle uğraşmayayım mı? Aslında tüm kredileri dolduracak ders seçip diploma notumu yükseltecektim ama ygs-lys de çalışacağım o yüzden seçmeli derslere vakit ayırmak istemiyorum. bir de ders seçimi yaptıktan sonra ben az kredi seçtim diyelim devlet 35 kredi tamamlıyor mu yoksa benim seçtiğim kadar bırakıyor mu?
Re: Ders Seçimi
Ben de öyle düşünüyordum. Dediğiniz gibi çalışamayıp düşük not alsam o da notumu kötü etkileyecek. O zaman ben sadece zorunlu dersleri seçeyim Ygs ye yoğunlaşayım. Teşekkürler cevapladığınız için. ^-^
Mebin ders seçmeyi etkileyip etkilemediği kafamı karıştırıyordu..
Mebin ders seçmeyi etkileyip etkilemediği kafamı karıştırıyordu..