Sınav...
Sınav...
Merhaba arkadaşlar bi sorum olucaktı bu dönem diploma puanı hesaplarken kredi dersi not toplamına bölerek buna benzer bi işlem vardı şimdi benim kredi sorunum yok 191 kredim var yani kredi almaya gerek sadece ortak dersleri versem seçmeli dersleri boş bıraksam verdiğim dersler bölü not toplamı gibi mi hesaplancak biraz saçma bi soru ama aklıma takıldı 1 hafta kaldı seçmeli dersler gereksiz uzun, ne dersiniz?
-
- Doktor
- İletişim:
Re: Sınav...
Sorunun Saçma olDugunu bilmen büyük bir erdemlik bu yüzden seni
ediyorum.
Her Neyse Konumuza Dönelim Tam Tarih Bilemicem ama Bundan yaklaşık 2 ay önce bir arkadaşımız daha aynı soruyu sorduguna eminim.
Sorunun Cevabına Gelirsek ...
Ortak Derslerinden Değil Başarılı Olarak Geçtiğin Yani Mezun Olmanda Etkili Olan Tüm Derslerin Kredi Puanlarından Yola Çıkarak-
Aldıgın not ile orantısı hesaplanır sonra derslerinin toplam ortalaması çıkartılır veya çıkan kredi toplamına bölünür
bu yüzden Ders notlarını yüksek tutmalısın
Hadi Hak Sağlıcakla..
*Daha az düşün, daha çok eğlen.
Demiş

Her Neyse Konumuza Dönelim Tam Tarih Bilemicem ama Bundan yaklaşık 2 ay önce bir arkadaşımız daha aynı soruyu sorduguna eminim.
Sorunun Cevabına Gelirsek ...
Ortak Derslerinden Değil Başarılı Olarak Geçtiğin Yani Mezun Olmanda Etkili Olan Tüm Derslerin Kredi Puanlarından Yola Çıkarak-
Aldıgın not ile orantısı hesaplanır sonra derslerinin toplam ortalaması çıkartılır veya çıkan kredi toplamına bölünür
bu yüzden Ders notlarını yüksek tutmalısın
Hadi Hak Sağlıcakla..
*Daha az düşün, daha çok eğlen.
Demiş

Saolun peki,dediğim gibi 6 tane ortak ders var ben bunlardan yüksek alcak kadar çalıştım ama diğerlerine çalışmadım kredi sorunum olmadığı için 191 şu an sadece ortak dersleri versem seçmelileri boş bıraksam diploma puanını düşürür mü peki?Teşekkürler
-
- Doktor
- İletişim:
düşürmez dediğimi dikkatli oku
Senin Mezun olmana yardımcı olan tüm dersler sen seçmeliler boş bırakırsan senin mezuniyetine bir yardımı olmaz
Ortalamanada etkisi Kalmaz
Kal Sağlıcakla
*Akıllı ol, az çalış.
Senin Mezun olmana yardımcı olan tüm dersler sen seçmeliler boş bırakırsan senin mezuniyetine bir yardımı olmaz
Ortalamanada etkisi Kalmaz
Kal Sağlıcakla
*Akıllı ol, az çalış.