SEÇMELİ DERSLER

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Forsete
Çırak

SEÇMELİ DERSLER

Mesaj gönderen Forsete » 31 Ağu 2017, 20:19

Merhaba arkadaşlar Alan yok'dan Alan yok 2 ye geçmemek için kayıt yenilemedim. Malum bir çok ders ekleniyor bu yuzden hedefim direk ek sınava girip mezun olmak. Ama şöyle bir durum var aöl sitesinde alabileceğim derslere baktığımda Fizik 1-2-3-4 var birde Seçmeli Fizik 1-2-3-4 var. Bu ne anlama geliyor? Her yılın ek sınavlarına baktığımda o yılın sorulmuş soruları çıkıyor. Bu yuzden Fizik derslerini seçeceğim ek sınavda ama normal ve seçmeli ayrı gözüküyorlar. Ne yapmam gerekiyor?

Jezxy
Onursal Üye

Re: SEÇMELİ DERSLER

Mesaj gönderen Jezxy » 31 Ağu 2017, 20:37

Forsete yazdı:Merhaba arkadaşlar Alan yok'dan Alan yok 2 ye geçmemek için kayıt yenilemedim. Malum bir çok ders ekleniyor bu yuzden hedefim direk ek sınava girip mezun olmak. Ama şöyle bir durum var aöl sitesinde alabileceğim derslere baktığımda Fizik 1-2-3-4 var birde Seçmeli Fizik 1-2-3-4 var. Bu ne anlama geliyor? Her yılın ek sınavlarına baktığımda o yılın sorulmuş soruları çıkıyor. Bu yuzden Fizik derslerini seçeceğim ek sınavda ama normal ve seçmeli ayrı gözüküyorlar. Ne yapmam gerekiyor?
Hocam

Fizik 1 2 3 4 Senin Normal 4 Sene Eğitimlik Zorunlu Derslerin

Seçmeli İse Eski Sistemin ALAN YOK'un Öğrencilere Tanıdığı Kolay Kredi Toplama İmkanı Sağlayan Seçenek Aynı Ders Birebir.

Hatta Seçmeli FİZİK 1 2 3 4 KREDİSİ TOPLAM 12 Diğerinden 4 kredi Daha Fazla Genelde FİZİK 1 2 ZORUNLU DERS SEÇENLER EKSİK KALAN KREDİYİ TAMAMLAMAK İÇİN

DÖNEM İÇİN DE HEM

FİZİK 1 2 SEÇİP HEMDE SEÇMELİ FİZİK 1 2 SEÇİP

2 DERSE ÇALIŞIP 2 DERS VERME İMKANINI KULLANIYORDU.

Forsete
Çırak

Mesaj gönderen Forsete » 31 Ağu 2017, 20:56

teşekkür ederim hocam benım asıl merak ettiğim. Mesela ben Seçmeli Fizik 1-2-3-4 ü seçtiğimde. 2017 yılındaki sınavlara baktığımda Seçmeli Fizik sınavları yok sadece Fizik yazıyor. 2sinin soruları birmi ben onu merak ettim. Ben sadece ek sınav için kayıt yenileme yapıp mezun olmayı hedefliyorum bu yüzden Alan yok 2 ile uğraşmak istemiyorum. Bu durumda hangisini seçmem gerekiyor. Alınabilecek derslere baktığımda coğrafya olsun matematik olsun aynı derslerın seçmeli derslerinide görüyorum. Ama geçmiş sınavlara baktığımda bu derslerde sadece normal sınavlarını goruyorum mesela Coğrafya 3 sınavı var ama Seçmeli Çoğrafya 3 sınavı yok.

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 31 Ağu 2017, 21:20

Forsete yazdı:teşekkür ederim hocam benım asıl merak ettiğim. Mesela ben Seçmeli Fizik 1-2-3-4 ü seçtiğimde. 2017 yılındaki sınavlara baktığımda Seçmeli Fizik sınavları yok sadece Fizik yazıyor. 2sinin soruları birmi ben onu merak ettim. Ben sadece ek sınav için kayıt yenileme yapıp mezun olmayı hedefliyorum bu yüzden Alan yok 2 ile uğraşmak istemiyorum. Bu durumda hangisini seçmem gerekiyor. Alınabilecek derslere baktığımda coğrafya olsun matematik olsun aynı derslerın seçmeli derslerinide görüyorum. Ama geçmiş sınavlara baktığımda bu derslerde sadece normal sınavlarını goruyorum mesela Coğrafya 3 sınavı var ama Seçmeli Çoğrafya 3 sınavı yok.
Hocam Yazınız Üzerine SINAV Arşivine Bir Baktım

Seçmeli Fizik Adında HİÇ SORU KİTAPÇIKLARINDA YER VERİLMEMİŞ.

Fizik 1 Neyse Hangi Konuları İçeriyorsa
Seçmeli Fizik 1 De Birebir Aynıdır Hocam.

Birde Eski Düzenin Şöyle Bir Sıkıntısı Var Dönem İçinde Mesala Coğrafya 3 Dersiniz Var Vermeniz Gerekiyor Veya O Dersi Seçtiniz O Dersden Başarılı veya Muaf Olursanız Seçmeli Olarak Seçemiyorsunuz Listede Gözükmüyor.

Forsete
Çırak

Mesaj gönderen Forsete » 31 Ağu 2017, 21:34

Hocam ek sınavlar hep o yılda yapılan 3 sınavının sorularından oluşuyor 2012 den bugune kadar yapılan tum ek sınavları kontrol ettim. bende Mesela 2017 de yapılan Fizik 1 sorularına bakacağım. Bu durumda Seçmeli Fİzik 1i değilde normal Fİzik 1 i seçeyim değilmi? Yada seçmeli matematik yerine normal matematik dersini.

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 31 Ağu 2017, 22:52

Forsete yazdı:Hocam ek sınavlar hep o yılda yapılan 3 sınavının sorularından oluşuyor 2012 den bugune kadar yapılan tum ek sınavları kontrol ettim. bende Mesela 2017 de yapılan Fizik 1 sorularına bakacağım. Bu durumda Seçmeli Fİzik 1i değilde normal Fİzik 1 i seçeyim değilmi? Yada seçmeli matematik yerine normal matematik dersini.
Aynen EK SINAVLAR O 3 Dönemim Karması Oluyor.

FİZİK DERSİ ÜZERİNDEYİZ HOCAM SENİN FİZİK 1 - 2 ORTAK DERSİN MUTLAK YA BAŞARMAN LAZIM YADA MUAF OLMAN LAZIM !!!

FİZİK 1 - 2 Sınava Giriceksen Seçmelisinide Seçip Ekstra Kredi Tamamlayabilirsin.

“Sınavlar” sayfasına dön