Hangi Dersleri Seçmeliyim?

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
yorulmaz35
Uzman

Hangi Dersleri Seçmeliyim?

Mesaj gönderen yorulmaz35 » 28 Eyl 2017, 16:33

arkadaşlar ek sınav ve ocak ayının kayıt yenileme parasını yatırdım.

ilk önce sistem beni alan yok-2ye geçirdi. 8 zorunlu ders geldi. dün ek sınav parasını yatırdım ve bugün tekrar alan yok olarak güncellendi. zorunlu derslerim kayboldu.

ama dönem bilgilerim aşağıdaki gibi. ocak ayında tekrar alan yok-2ye geçirileceğim. fakat şöyle bir sorunum var benim 156 kredim var ve ek sınavda 35 kredi alsam bile 191 kredim oluyor ve mezun olamıyorum.

yani o zorunlu dersler eninde sonunda karşıma çıkacak. zorunlu derslerin bazıları zor olduğu için muaf olmaya çalışacağım. fakat şuan sistem beni alan yok olarak gördüğü için zorunlu derslerim ders seçme ekranında seçmeli ders olarak gözüküyor. 3 dönemde muaf olunduğu için 1 dönemini bu ek sınavda vermek istiyorum. ama seçmeli ders olarak gözüktüğü için ve ek sınav olduğu için muafiyet döneminden sayılır mı?

hangi dersleri seçmeliyim? alan yok-2 ile gelen dersleri seçip muaf olmak için 3 dönemden 1ini bu sınavda mı vereyim. yoksa kısmen kolay olay seçmeli derslerden seçip kredi mi kasayım?
Resim
Resim

Resim

Saekouki

Re: Hangi Dersleri Seçmeliyim?

Mesaj gönderen Saekouki » 28 Eyl 2017, 17:41

yorulmaz35 yazdı:arkadaşlar ek sınav ve ocak ayının kayıt yenileme parasını yatırdım.

ilk önce sistem beni alan yok-2ye geçirdi. 8 zorunlu ders geldi. dün ek sınav parasını yatırdım ve bugün tekrar alan yok olarak güncellendi. zorunlu derslerim kayboldu.

ama dönem bilgilerim aşağıdaki gibi. ocak ayında tekrar alan yok-2ye geçirileceğim. fakat şöyle bir sorunum var benim 156 kredim var ve ek sınavda 35 kredi alsam bile 191 kredim oluyor ve mezun olamıyorum.

yani o zorunlu dersler eninde sonunda karşıma çıkacak. zorunlu derslerin bazıları zor olduğu için muaf olmaya çalışacağım. fakat şuan sistem beni alan yok olarak gördüğü için zorunlu derslerim ders seçme ekranında seçmeli ders olarak gözüküyor. 3 dönemde muaf olunduğu için 1 dönemini bu ek sınavda vermek istiyorum. ama seçmeli ders olarak gözüktüğü için ve ek sınav olduğu için muafiyet döneminden sayılır mı?

hangi dersleri seçmeliyim? alan yok-2 ile gelen dersleri seçip muaf olmak için 3 dönemden 1ini bu sınavda mı vereyim. yoksa kısmen kolay olay seçmeli derslerden seçip kredi mi kasayım?
Resim
Resim
Seçmeli derslerle o dersler farklı geçsen bile ocak ayında tekrardan ortak ders olarak gelecek. Aynısı olacağı için ek sınav için kayıt yaptırmadım...

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 28 Eyl 2017, 18:07

Saekouki yazdı:Seçmeli derslerle o dersler farklı geçsen bile ocak ayında tekrardan ortak ders olarak gelecek. Aynısı olacağı için ek sınav için kayıt yaptırmadım...
Büyük Hata Yapmışsınız ... Neyse Tecrübe Edinmiş Olursunuz Artık Ek Sınav İçin Sayılı Saatler Kaldı :43:

Saekouki

Mesaj gönderen Saekouki » 28 Eyl 2017, 18:39

Jezxy yazdı:
Saekouki yazdı:Seçmeli derslerle o dersler farklı geçsen bile ocak ayında tekrardan ortak ders olarak gelecek. Aynısı olacağı için ek sınav için kayıt yaptırmadım...
Büyük Hata Yapmışsınız ... Neyse Tecrübe Edinmiş Olursunuz Artık Ek Sınav İçin Sayılı Saatler Kaldı :43:
150 kredim ve 0 zorunlu dersim vardı eğer alan yok 2 de eklenen 8 ders geri alınmasaydı o dersleri ek sınavda geçip geri kalanı Ocak ayında verecektim.

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 28 Eyl 2017, 18:47

Saekouki yazdı:
Jezxy yazdı:
150 kredim ve 0 zorunlu dersim vardı eğer alan yok 2 de eklenen 8 ders geri alınmasaydı o dersleri ek sınavda geçip geri kalanı Ocak ayında verecektim.
EKLENEN DERS DİYE BİR TABİR VAR AMA İŞTE BURASI SIKINTI

MESALA BEN ALAN YOK SİSTEMİNDEYİM

MATEMATİK
FİZİK
KİMYA İLE ARAM SÜPER

VE
MATEMATİK 1 2 3 4
FİZİK 1 2 3 4
KİMYA 1 2 3 4

DERSLERİ GİRDİM SEÇMELİ OLARAK ONLARI SEÇTİM

DİĞER DERSLERİ SEÇMEDİM KREDİYİ BUNLARDAN TOPLADIM

ALAN YOK - 2 YE GEÇTİĞİMDE BU KIRMIZI OLAN DERSLER ZORUNLU MÜFREDAT OLACAĞINDAN

BEN İSE BUNLARDAN BAŞARILI OLDUĞUM İÇİN

BUNLARDAN MUAF TUTULUCAM BANA O DERSLER EKLENMEYECEK.

BİYOLOJİ 1 2 3 4 DERSLERİ ALAN YOK DA 1 2 ZORUNLUYDU

ALAN YOK - 2 DE 3 / 4 DE ZORUNLU OLDU

BİYOLOJİ DERSLERİNE GİRMEDİĞİMDEN 1 / 2 DEN MUAF İSEM SADECE 3 VE 4 GELİCEK

Eğer Sizde

Bu EK SINAVDA BU DERSLER SEÇİP BAŞARI OLSAYDINIZ OCAKDA EKLENİCEK 8 DERSİ BELKİ DAHA AŞAĞIYA ÇEKERDİNİZ VEYA

3 BAŞARISIZLIK TA MUAF OLACAĞINIZ HAKKI EK SINAVDA HARCARDINIZ.

ARKADAŞDA BU YÖNTEMİ YAPMAK İSTİYOR. SİZ ÇOK FARKLI BİR BİLGİ VEREREK YANLIŞA YÖNLENDİRİYORSUNUZ.

BU YAZIMIN ÇIKTISINI ALIN MESALA GİDİN HALK EĞİTİME SORUN EĞER AKSİNİ İDDAA EDERSE TÜM SORUMLULUKLARI ÜSTÜME ALABİLİRİM :gozkırkma:

FORUMDA ÇOK AŞIRI BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR HERKEZİN AMACI TAMAM YARDIM ETMEK FAKAT ÇOK YANLIŞ YÖNLENDİRME SENE KAYBINA BİLE SEBEP OLABİLİR.

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 28 Eyl 2017, 18:58

“Alan Yok-2” dersleri olarak öğrencilerin karşısına çıkan; Fizik-3 (423), Fizik-4 (424), Kimya-3 (433), Kimya-4 (434), Biyoloji-3 (443), Biyoloji-4 (444), Matematik-3 (163), Matematik-4 (164), Yabancı Dil 1 (181), Yabancı Dil 2 (182), Yabancı Dil-3 (242), Yabancı Dil-4 (243), Yabancı Dil-5 (244), Yabancı Dil-6 (500), Yabancı Dil-7 (501) ve Yabancı Dil-8 (502) dersleri, Bakanlık Makamının 25.08.2017 tarih ve 91.554.184-20-e.12878407 sayılı oluru ile daha önceki dönemlerde başarılı ya da muaf olmuş öğrencilerin karşısına zorunlu ders olarak çıkmayacaktır.

http://aol.meb.gov.tr/www/quotalan-yok- ... /icerik/92

BAK BUDA RESMİ AÇIKLAMASI

KEŞKE EK SINAVA GİRSEYDİNİZ. NEYSE CAN SAĞLIĞI OLSUN :gozkırkma:

Kullanıcı avatarı
Haydar Muzro
Acemi

Mesaj gönderen Haydar Muzro » 28 Eyl 2017, 19:16

Öğrenci girişi yapabilen var mı?

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 28 Eyl 2017, 19:17

Haydar Muzro yazdı:Öğrenci girişi yapabilen var mı?
Çalışıyor Hocam ...

immanuelkant
Doktor

Mesaj gönderen immanuelkant » 28 Eyl 2017, 19:21

Jezxy yazdı:
Haydar Muzro yazdı:Öğrenci girişi yapabilen var mı?
Çalışıyor Hocam ...
Ders seçimi işlemleri bugün mü bitiyor arkadaşlar?
Ders secimimi 2 gün önce tamamladim ama Meb'den gelecek bir haber bekliyorum . Bu yönden önemli.
zayıf insanlar intikam alır ,
güclü insanlar affeder ,
zeki insanlar umursamazlar ... ( Konfücyüs)

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 28 Eyl 2017, 19:23

immanuelkant yazdı:Ders seçimi işlemleri bugün mü bitiyor arkadaşlar?
Ders secimimi 2 gün önce tamamladim ama Meb'den gelecek bir haber bekliyorum . Bu yönden önemli.
Bugün Son Günü Başvurunun Fakat Ders Seçim Ekranını Ne Zaman Kapatırlar Orası Ayrı Belki 1 2 GÜN DAHA AÇIK KALABİLİR.

AMA BAŞVURU TEKRAR EDEYİM BUGÜN SON.

immanuelkant
Doktor

Mesaj gönderen immanuelkant » 28 Eyl 2017, 21:48

Jezxy yazdı:
immanuelkant yazdı:Ders seçimi işlemleri bugün mü bitiyor arkadaşlar?
Bugün Son Günü Başvurunun Fakat Ders Seçim Ekranını Ne Zaman Kapatırlar Orası Ayrı Belki 1 2 GÜN DAHA AÇIK KALABİLİR.

AMA BAŞVURU TEKRAR EDEYİM BUGÜN SON.
Ders secimi butonu kapatılmış . Sizde de durum böyle mi ?
güclü insanlar affeder ,

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 28 Eyl 2017, 21:54

Aynen Hocam Kaldırılmış Bende De.

immanuelkant
Doktor

Mesaj gönderen immanuelkant » 28 Eyl 2017, 22:11

Jezxy yazdı:Aynen Hocam Kaldırılmış Bende De.
Haydi hayırlısı bakalım . Ders secimimizi yaptık sınav zamanını bekliyoruz :)

13 ders secebildim . Malum matematik 1-2 dersi toplam 12 kredi şaka gibi . yapacak birşey yok...

Bu dönemde gözüme kestirdigim dersler Turk edebiyatı 3 , dil ve anlatim 3 , saglik 1 ve saglik 2 . Zorluk siralamasi olarak da dersler bu şekilde .
Turk edebiyatı 3 net bir şekilde sözlü ve yazili Türk edebiyatı ile destan dönemi Türk edebiyatından sorular geliyor . Hatta sırf 6-7 soru destanlardan. Bu dersten sinava girecek olanlara duyurulur . Güzel bi şekilde notlarınızı alıp gecmis dönem testlerinizi çözün . Zaten soru kolajı kısıtlı dönüp dolasıp aynı soruları soruyorlar .

Böylelikle bu 4 ders ve muaf olacak 3 dersim ile birlikte zorunlu ders sayımın 11 ' e düsecegini düsünüyorum ....

Sen anlat üstad senin bitti gibi bişeydi zaten :)
güclü insanlar affeder ,

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 28 Eyl 2017, 22:19

immanuelkant yazdı:

13 ders secebildim . Malum matematik 1-2 dersi toplam 12 kredi şaka gibi . yapacak birşey yok...

Bu dönemde gözüme kestirdigim dersler Turk edebiyatı 3 , dil ve anlatim 3 , saglik 1 ve saglik 2 . Zorluk siralamasi olarak da dersler bu şekilde .
Turk edebiyatı 3 net bir şekilde sözlü ve yazili Türk edebiyatı ile destan dönemi Türk edebiyatından sorular geliyor . Hatta sırf 6-7 soru destanlardan. Bu dersten sinava girecek olanlara duyurulur . Güzel bi şekilde notlarınızı alıp gecmis dönem testlerinizi çözün . Zaten soru kolajı kısıtlı dönüp dolasıp aynı soruları soruyorlar .

Böylelikle bu 4 ders ve muaf olacak 3 dersim ile birlikte zorunlu ders sayımın 11 ' e düsecegini düsünüyorum ....

Hocam Bende

407 DİL VE ANLATIM 7
408 DİL VE ANLATIM 8
417 TÜRK EDEBİYATI 7
415 TÜRK EDEBİYATI 5

Ortak Sorularını Falan Çıkartıyorum Çıkmış Soruların Üzerinden Neler Gelir

476 İŞLETME 1
208 SOSYOLOJİ 1
123 SEÇMELİ FELSEFE 1

Bunları Seçtim Fazladanda Çalışmam Bunlara Üstekileri Kurutsam Yeter Bana :gozkırkma:

immanuelkant
Doktor

Mesaj gönderen immanuelkant » 28 Eyl 2017, 22:59

Jezxy yazdı:
immanuelkant yazdı:

Hocam Bende

407 DİL VE ANLATIM 7
408 DİL VE ANLATIM 8
417 TÜRK EDEBİYATI 7
415 TÜRK EDEBİYATI 5

Ortak Sorularını Falan Çıkartıyorum Çıkmış Soruların Üzerinden Neler Gelir

476 İŞLETME 1
208 SOSYOLOJİ 1
123 SEÇMELİ FELSEFE 1

Bunları Seçtim Fazladanda Çalışmam Bunlara Üstekileri Kurutsam Yeter Bana :gozkırkma:

3. dönem sınavlarında Türk edebiyati 7 absürd derecede zordu ama 60 almıştım . Dil ve anlatim 7 ve 8 kolaydi .
Türk edebiyatı 5 ise ful tanzimat dönemiydi ve 45 alarak ucuz yırtmıştım :)

Diger seçtigin 3 seçmeli ders ise çerez . Rahat geçersin . Bu dersler arasinda seni en cok zorlayacak iki ders Türk edebiyati 5-7 . Gerisi hiç sorun olmaz sende biliyorsun ;)
güclü insanlar affeder ,

“Sınavlar” sayfasına dön