Şimdiden AÖL'ye yeni yazılan ve benim gibi AÖL macerasına atılan herkese sınavlarda başarılar diliyorum.
Türkiye'de doğup Fransa'da büyümüş, orada eğitim almış bir gurbetçi olarak, birkaç talihsizlik sonucu okula birkaç yıl ara verdim ve ailemin ve benim Türkiye'ye yerleşme arzumuz sonucunda bu yıl AÖL'ye yazılma kararı aldım.
Birkaç gün önce kolları sıvayıp çalışmaya başladım ama neredeyse her yeni öğrenci gibi bilgi azlığından dolayı önüme gelen ders kitabı sayısını farkedince epey şaşırdım. Yurt dışına kitaplar gelmeden önce döndüğüm için bilgisayardan çalışıyorum.
Şahsen çok çalışkan bir insanımdır, o açıdan sıkıntı yok ama beni yönlendiren insan olmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum. Neredeyse her ders için en azından 4 tane ders kitabı var (birkaç istisna hariç), mesela Almanca seçmedim ama onu örnek alalım : Almanca 1,2,3 ve 4 var, tabi her ünite çok uzun, önümdeki süre de 2-3 ay gibi bir süre değil, sorum şu : acaba Almanca'nın ilk sınavının soruları bütün ders kitaplarını kapsamakta mıdır? Yoksa ilk dönemin sınavının soruları Almanca 1'i, ikinci dönem sınavı Almanca 2'yi kapsayıp liste böyle devam mı ediyor?
Ikinci sorum : internette kendimce bilgi almaya çalıştım, aldığım bilgiyi teyit ettirmek isterim. Her dersin sınavının 100 puan üzerinden olduğu, doğru cevap başı beş puan kazanıldığı, ve en azından 45 puan almak şartıyla (9 doğru cevap) dersten başarılı çıkıldığı doğrumudur?
Yani örnek vereyim, Türkçe dili ve edebiyatı dersi 5 kredilik bir ders. 20 sorunun üzerinden 9 doğru cevap verirsem 5 krediyi alırmıyım? Eğer öyle ise, 8 doğru cevap veren kişi kaç kredi alıyor?
Son sorum, acaba 8 dönemden önce mezun olma şansı varmıdır? Yanlış anlamayın ben buradan çabucak kaçayım derdinde değilim, sadece öyle istisnalar olduğunu duymuştum, kendimi bilgilendirip en iyi şartlarda bu işe atılmak istiyorum. Umarım yazım anlaşılır biçimdedir, acele ile yazdım

Yeniden herkese selamlarımı iletiyor, bütün öğrenci kardeşlerime başarılar diliyorum.