ÜNİVERSTEYİ DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR İÇİN FAYDALI OLUR UMARIM ...

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
mkaymal

ÜNİVERSTEYİ DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR İÇİN FAYDALI OLUR UMARIM ...

Mesaj gönderen mkaymal » 06 Mar 2009, 18:16

(Genel Kültür alanından mezun olan arkadaşlarımız için yazıyorum)

Ben bu son sınavda mezun olanlardanım ve nihayet üniverste aday bilgi formunu aldım elime ...

Kulakdan dolma bilgi vermiyorum aşağıyı okuyun

2009 ÖSYS Klavuzu Tablo 3 A yı açın sayfa 27 de orada Açıköğretim lisesinin Genel Kültür Alanından mezun olan öğrencilerin girebilce bölümler açık ve net bir şekilde yazıyo ben sosyoloji düşünüodum zaten bana yaradı .. Aşağıya bi kaç bölüm yazıyım fikir sahibi olun

Basın ve Yayın , Coğrafya , Coğrafya Öğretmenliği , Ekonomi , Felsefe , Gazetecilik , Halkla ilşkiler , iktisat , İşletme , Radyo Sinema Televizyon , Sanat Tarihi , Uluslararası ilşkiler , Sosyoloji , Tarih , Tarih Öğretmenliği ,

Bunların yanı sıra bir çok bölüm daha var heralde bilgilendirici olmuştur ..

Bende üniverste sınavına girmeyi düşündümde pişman olmuştum Genel Kültür bölümünü seçtim diye ama zaten mühendislik düşünmüorum bu bölümlerden birini düşünüorum benim işime yaradı üniverste sınavına girmek isteyipde aklında belli bir bölüm olan arkadaşlarım ALAN seçerken çok iyi araştırın hatta gerekirse alanınızı değiştirin ... Lise çabuk bitsin diye Genel Kültürü Seçmeyin sayısalınız iyiyse mutlaka sayısalı seçin sayısal bölümünden mezun olanların önü çok açık üniversteye girmek için Klavuzu aldınızda görüceksiniz ..

Sormak istediniz bişe olursa elimden geldince yardımcı olurum .. İnşallah bu sene bi üniversteye yerleşiriz ..

Kullanıcı avatarı
laden
Uzman

Re: ÜNİVERSTEYİ DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR İÇİN FAYDALI OLUR UMARIM ...

Mesaj gönderen laden » 06 Mar 2009, 18:22

mkaymal yazdı:(Genel Kültür alanından mezun olan arkadaşlarımız için yazıyorum)

Ben bu son sınavda mezun olanlardanım ve nihayet üniverste aday bilgi formunu aldım elime ...

Kulakdan dolma bilgi vermiyorum aşağıyı okuyun

2009 ÖSYS Klavuzu Tablo 3 A yı açın sayfa 27 de orada Açıköğretim lisesinin Genel Kültür Alanından mezun olan öğrencilerin girebilce bölümler açık ve net bir şekilde yazıyo ben sosyoloji düşünüodum zaten bana yaradı .. Aşağıya bi kaç bölüm yazıyım fikir sahibi olun

Basın ve Yayın , Coğrafya , Coğrafya Öğretmenliği , Ekonomi , Felsefe , Gazetecilik , Halkla ilşkiler , iktisat , İşletme , Radyo Sinema Televizyon , Sanat Tarihi , Uluslararası ilşkiler , Sosyoloji , Tarih , Tarih Öğretmenliği ,

Bunların yanı sıra bir çok bölüm daha var heralde bilgilendirici olmuştur ..

Bende üniverste sınavına girmeyi düşündümde pişman olmuştum Genel Kültür bölümünü seçtim diye ama zaten mühendislik düşünmüorum bu bölümlerden birini düşünüorum benim işime yaradı üniverste sınavına girmek isteyipde aklında belli bir bölüm olan arkadaşlarım ALAN seçerken çok iyi araştırın hatta gerekirse alanınızı değiştirin ... Lise çabuk bitsin diye Genel Kültürü Seçmeyin sayısalınız iyiyse mutlaka sayısalı seçin sayısal bölümünden mezun olanların önü çok açık üniversteye girmek için Klavuzu aldınızda görüceksiniz ..

Sormak istediniz bişe olursa elimden geldince yardımcı olurum .. İnşallah bu sene bi üniversteye yerleşiriz ..
mkaymal verdigin bilgiler ve umutlar için saol.bi de sosyal bilimler den mezun olanlar icin secebilecekleri bölümleri yazarmısın
dügümlenirken uzun yolların ufukta ucu, bugünde gelmedi hasretle beklenen yolcu!...NFK

Kullanıcı avatarı
mkaymal

Mesaj gönderen mkaymal » 06 Mar 2009, 18:31

Yine aynı Genel Kültür için saydım bölümler den seçebilcek Tablo 3 A Sayfa 27 deki bölümler ..

Sosyal bilimler Edebiyat Genel Kültür bunlar aynı arkadaşlar ... AOBP leri 0,8 ile çarpılcak bunlarda bi deişiklik yok

farklı olan bölümler şunlar

Fen
Matamatik
Yabancı Dil
Türkçe Matamatik

Bu yukardaki alanlardan mezun olanlar farklı dalları seçebiliyo şimdi hepsini yazamıcam liste çok uzun ..

Kullanıcı avatarı
laden
Uzman

Mesaj gönderen laden » 06 Mar 2009, 18:33

tesekkür.
dügümlenirken uzun yolların ufukta ucu, bugünde gelmedi hasretle beklenen yolcu!...NFK

deliserna

Mesaj gönderen deliserna » 10 Mar 2009, 20:26

arkadaşlar genel kültür seçersek okuldan puan gelmiyormuş dediler halkeğitimde doğrumudur acaba

ckurt
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ckurt » 28 Kas 2009, 08:19

uluslararası ilişkiler ve felsefe eşit ağırlık puanıyla alıyor g.kultur puanıyla nasılo gırıosun anlamadım mıllet bosuna mı okuyor ozmn eşit ağırlığı.....

eagle67
Uzman Doktor

Mesaj gönderen eagle67 » 28 Kas 2009, 12:27

Arkadaş örgün öğretimdeki kolay branşlarla, Açık öğretim Fakültesindeki sosyolojiden bahsediyor herhalde,bizim gibi master larda genel kültür okur ,zaten üniversitede bende sosyoloji düşünüyorum.

ckurt
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ckurt » 28 Kas 2009, 14:46

ewt arkadasın dediği açıköğretim programı......

diablo_57
Doktor

Mesaj gönderen diablo_57 » 30 Kas 2009, 16:41

bende genl kulturü sadece lise bitirmek için oss de tercih hakkı cok kısıtlı diye biliyordum bayramdan önce halk eğtimde görevli memura sordum onun bana cevabı aof den her bolumu seçersin ama örgün okuyamassın yani dısardan okuyacaksan aof deki butun tercihleri yapabilirsin

ckurt
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ckurt » 30 Kas 2009, 17:24

katsayı sistemi tekrar değiştiği için açıköğretim okursun katsayılar eşit olsaydı istedğini tercih yapardın......

ceto911
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen ceto911 » 30 Kas 2009, 20:01

genel kültür sosyal bilimler aynı şey tek fark sosyal bilimler okursanız okul puanı daha yüksek gelir.. sözel den tercih yaptığınızda puanlarınız eksilmez

ckurt
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ckurt » 01 Ara 2009, 07:35

ewt dediğin olabilir.....

diablo_57
Doktor

Mesaj gönderen diablo_57 » 01 Ara 2009, 23:51

genel kultur zaten sozel olarak gorunmuyomu

ckurt
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ckurt » 02 Ara 2009, 07:03

katsayısı düşük olur öss için çunku okuldan gelen puan hesaplanırken alan derslerının payı çok buyuk.............

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön