Alan değişikliği bakabilirmisiniz?

Her Konuda Tartışabilirsiniz
krmbt

Alan değişikliği bakabilirmisiniz?

Mesaj gönderen krmbt » 25 Haz 2009, 09:29

Öncelikle merhablar,nihayet sınav sonuçları acıklanmış benim sonuçlarım pek iyi değil bu yüzden TM olan alanımı sosyal bilimler olarak değiştirmek istiyorum,bunu kayıt yeniliedikten sonra yapabiliyoruz değil mi? birde ben kendim yenilediğimde alanım değişmiş olacak halk eğitime vs bir yere basvurmam gerekiyor mu? son olarakta gectiğim dersleri alan değişikliğinde tekrardan sınava girip geçmem gerekiyor mu yoksa gectiğim için tekrar girmeyecekmiyim, birde sosyal bilgilerin ders listesi elinizde varsa koyabilirmisiniz AÖL sitesinden baktım derslere ama yanlarında 1-2 vs yazmıyordu.Şimdiden Tesekkürler.

deniz
Uzman

Re: Alan değişikliği bakabilirmisiniz?

Mesaj gönderen deniz » 25 Haz 2009, 10:28

krmbt yazdı:Öncelikle merhablar,nihayet sınav sonuçları acıklanmış benim sonuçlarım pek iyi değil bu yüzden TM olan alanımı sosyal bilimler olarak değiştirmek istiyorum,bunu kayıt yeniliedikten sonra yapabiliyoruz değil mi? birde ben kendim yenilediğimde alanım değişmiş olacak halk eğitime vs bir yere basvurmam gerekiyor mu? son olarakta gectiğim dersleri alan değişikliğinde tekrardan sınava girip geçmem gerekiyor mu yoksa gectiğim için tekrar girmeyecekmiyim, birde sosyal bilgilerin ders listesi elinizde varsa koyabilirmisiniz AÖL sitesinden baktım derslere ama yanlarında 1-2 vs yazmıyordu.Şimdiden Tesekkürler.
evet kayıt yeniledikten sonra kendin değişiklik yapabilirsin.alan değişikliği yaptığında geçtiğin dersler kalıyor tekrar girmiyorsun fakat alan derslerin değişiyor kredinde azalma yada çoğalma olabilir.
zorunlu dersler tüm bölümlerde aynı 1-2 şeklinde olanları geçmek zorundasın yada 3 kez kalıp muaf olman lazım

serhat30

Mesaj gönderen serhat30 » 25 Haz 2009, 10:50

mrb arkdaşlar,peki alanı değiştirdikren sonra kredi azalması olduğu için tekrar kendi alanımıza geçebilecekmiyiz?

aslan
Uzman

Mesaj gönderen aslan » 25 Haz 2009, 11:08

kredi ne eksilir nede çoğalır sadece alan bölümündeki krediler değişiyor toplam kredi aynı kalıyor mesela ben genelkültürden sosyalbilimlere geçmiştim kredim 146 ydı sosyala geçtim alan kredim 70 felan oldu ama toplam aynı kaldı halk eğitimdeki hoca bide tm bölümüne geçersen neolur diye baktı orda alan kredim 40 felan olmuştu o yüzden o alana geçmemiştim umarım anlatabilmişimdir

krmbt

Mesaj gönderen krmbt » 25 Haz 2009, 11:55

sağolun arkadaslar peki ben şimdi sosyale gectim baktım ki kredilerim de eksilme var tekrar eski alanıma gecersem yine kredilerim çoğalırmı? bi değişikli olurmu derslerde fln?

Fays
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Fays » 25 Haz 2009, 12:28

krmbt yazdı:sağolun arkadaslar peki ben şimdi sosyale gectim baktım ki kredilerim de eksilme var tekrar eski alanıma gecersem yine kredilerim çoğalırmı? bi değişikli olurmu derslerde fln?
1 dönemde 1 kez alan değiştirebilirsin. eğer mezun olma arifesindeysen alan değiştirmeni tavsiye etmem.

aslan
Uzman

Mesaj gönderen aslan » 25 Haz 2009, 17:04

Fays yazdı:
krmbt yazdı:sağolun arkadaslar peki ben şimdi sosyale gectim baktım ki kredilerim de eksilme var tekrar eski alanıma gecersem yine kredilerim çoğalırmı? bi değişikli olurmu derslerde fln?
1 dönemde 1 kez alan değiştirebilirsin. eğer mezun olma arifesindeysen alan değiştirmeni tavsiye etmem.
evet ben o hatayı yaptım 6. dönemden sonra alan değiştirdim ve şuanda 16 kredi eksiğim var ama zorunlu derslerden dolayı (alan dersleri) fazladan sınava girecem zorunlu derslerin kredisi 34 ediyor

krmbt

Mesaj gönderen krmbt » 25 Haz 2009, 19:20

Fays yazdı:
60 kredi eksiğim var alanda ise 27 seneye 3 dönem sınav olacagı için büyük ihtimal mezun olurum 9 tane zorunlu dersim kaldı ama alan derslerimin cogundan basarısız oldugum için muaf olmuşum alan değiştirsem çok uzar mı onuda bilmiyorum ama alan kredim derslerden kaldığım için 80e tamamlanamıyor 69da kalıyor :(

Fays
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Fays » 25 Haz 2009, 20:01

krmbt yazdı:
Fays yazdı:
60 kredi eksiğim var alanda ise 27 seneye 3 dönem sınav olacagı için büyük ihtimal mezun olurum 9 tane zorunlu dersim kaldı ama alan derslerimin cogundan basarısız oldugum için muaf olmuşum alan değiştirsem çok uzar mı onuda bilmiyorum ama alan kredim derslerden kaldığım için 80e tamamlanamıyor 69da kalıyor :(
Muaf olduğun dersleri tekrardan alabilirsin. alan değiştirme konusunda çok dikkatli olmalısın yoksa okulun uzayabilir.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön