beklenen & veda

Sanat ve edebiyat bölümü...
corleone1919
Yardımcı Uzman

beklenen & veda

Mesaj gönderen corleone1919 » 28 Haz 2009, 15:59

Beklemenin nasıl bir şey olduğunu bukadar acı ve güzel kim dile getirebilir

BEKLENEN

Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.

Geçti istemem gelmeni,
Yokluğunda buldum seni;
Bırak vehmimde gölgeni,
Gelme, artık neye yarar?

Necip Fazıl KISAKÜREK

Sezsizlik,Hasret,Ümit,Sabır,Sevgi,Çaresizlik,Çile,VEDA...
VEDA

Elimde, sükutun nabzını dinle,
Dinle de gönlümü alıver gitsin!
Saçlarımdan tutup, kor gözlerinle,
Yaşlı gözlerime dalıver gitsin!

Yürü, gölgen seni uğurlamakta,
Küçülüp küçülüp kaybol ırakta,
Yolu tam dönerken arkana bak da,
Köşede bir lahza kalıver gitsin!

Ümidim yılların seline düştü,
Saçının en titrek teline düştü,
Kuru bir yaprak gibi eline düştü,
İstersen rüzgâra salıver gitsin!

NECİP FAZIL KISAKÜREK

Gece kirpikli kadın, aşkıma siyah bakma.
Zaten yakanlar yakmış, bir ateşte sen yakma.

Kullanıcı avatarı
laden
Uzman

Re: beklenen & veda

Mesaj gönderen laden » 28 Haz 2009, 16:52

sanırım tam bi şiirkoliksin corleone ve aynı zamanda nfk çi :)
dügümlenirken uzun yolların ufukta ucu, bugünde gelmedi hasretle beklenen yolcu!...NFK

corleone1919
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen corleone1919 » 28 Haz 2009, 21:05

seviyorum şiir okumayı daha güçlü bi his var sanki şiirde bunaltmıyo tatlı hüzün bide elde sigra.sigrayı bırakamamanın nedenlerinden biri çile kitabını elime alıp oradaki şiirlerin bana bazı şeyler hatırlatması ve damarların tütün istemesi elimden gelmiyo.pek çok şair şiiri okumadım ama diğer okuduklarımda nfk kadar içten bi his görmedim tabikide güzeller ama.Allah rahmet eylesin KISAKÜREK başka gibime geliyo.bu arada laden heralde yanlış anlamadığım tek cümlen bu :P

Kullanıcı avatarı
laden
Uzman

Mesaj gönderen laden » 29 Haz 2009, 15:21

yanılmıyorsun corleone :) yanlış anlamadıgın tek cümlem bu sanırım :)

saka bi yana seninde bi şair yanın var galiba corleone.belki de nfk senin en cok bu yanına hitap ediyor.belki de onun için yeri sende farklı.ben şiir severim ama okumaktan cok dinlemeyi seviyorum.bazen bi şiir mısrası takılır aklıma günlerce o mısra dolanır aklımda.tıpkı bi ara senin yazdıgın su mısra gibi ve tabii yine nfk den:

dügümlenirken uzun yolların ufukta ucu, bugünde gelmedi hasretle beklenen yolcu!...

bu mısranın bana neler anımsattıgını anlatamam corleone.benim için içinde anıların yasanmışlıkların kaygıların kısacası herseyin bi özetini barındıran bi mısra ve ilk olarak senin mesajlarında görmüştüm bu mısrayı ve hala da bnmle o mısra.bunun için sana tesekkür ediyorum.

yanlış anlama konusuna da gelince umarım bi daha da böle saçma anlaşılmalar yasamayız. :)
dügümlenirken uzun yolların ufukta ucu, bugünde gelmedi hasretle beklenen yolcu!...NFK

corleone1919
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen corleone1919 » 29 Haz 2009, 20:51

dediğin gibi saçmalık bi daha yaşamayız :) şiire gelince o şiiri ben ilk o ve ben kitabında görmüştüm şiir kitabında yoktu devamı varmı yokmu bilmiyorum kitapta sadece o kadarlık kısmını gördüm benide etkilemişti.o anda kitabı kapatmıştım sigrayı içip direk yatmıştım.hiç kitap okumam normalde bu kitapda şair hayatını anlatıyo oyüzden okumuştum.ama çile şiir kitabını almanı tavsiye ederim.muhteşem eserleri var şairin o kitap insanı gömüyo sessizliğe benm acımı yazıyo yaşamış olduğunu hissediyorum şairin bir çok duyguyu en azından benm hissettiklerimi yaşadığına eminim.

bana tşk etmene gerek yok rica ederim.beğendiğine sevindim ama bulunduğun hissin güzelliğini yaşamalısın sonuçta gene şairimizin dediği gibi Akıl akıl olsaydı adı gönül olurdu,Gönül gönlü bulsaydı bozkılar gül olurdu.leden ist de yaşayan birisisin kapalı çarşıyı bilirisn her milletten insanı barındırır her karekter her dil din ama duygusu olan insan sayısı çok az ben hiç bişey için pişman değilim ne mutlu sanaki bi şiir sana bişey ler hatırlatıyo hissettiriyo ne mutlu bu duyguları gönlünde barındırana...

Kullanıcı avatarı
laden
Uzman

Mesaj gönderen laden » 30 Haz 2009, 17:07

şiir kendimi yalnız hissettigim ve sahile inip saatlerce ufka baktıgım anlarda gözlerimi kapatıp,dalgaların sesini dinlerken ve içimden gelen o sessiz cıglıgı sonsuzluga haykırırken en cok o anlar da bişeyler hatırlatıyor.

istanbul gibi milyonlarca insanın yasadıgı bi metropolde yasıyoruz corleone.insan cevresinde onlarca kişi oldugu zamanlar da bile kendini yalnız hissedebiliyor.işte bu dertten muzdarip olanlardan biri de bnm.onlarca arkadasım var ama gercek anlamda bi arkadasım yok.maneviyatın yerini maddiyat almaya basladıgından insanlar duygularından ve degerlerinden ödün vermeye basladılar ve bu da günümüzde insan gibi insan bulmayı zorlaştırdı.

dedigin şiir kitabını bulmak için en kısa zamanda sahafçılar çarsısına gidicem.umarım bulurum.....(bu arada sınav sonucların nasıl gedi) :)

corleone1919
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen corleone1919 » 30 Haz 2009, 19:40

senin içn üzüldüm valla bu durum bende yok benm dostum diyeceğim bi kaç arkdaşım var zaten Allah içn sevdiğin zaman gerçekten sevdiğin zaman kaybetmezsin menfaat için seversen menfaatin bittiği yerde sevgide biter.doğruyu söylemek gerekirse kadınlarda bu olay pek yok azdır ama erkeklerde ölene kadar bile süren dostluklar çok vardır.

sınavıma gelince hepsinden geçtim ama boş geçtim diploma puanı çok az gelir Allah yardım etti ben hiç beklemiyodum bu sonucu pek ders çalışamadım iş yüzünden zaten 2 ay bile ders çalışma süremiz yoktu.yorgun gelmeler bazı duurmlarda ev müsait değildi hepsini geçtiğime mutluyum eğer askerlik olmazsaydı bölümü ingilizce yapıcaktım seneye ama yolumu uzatıyo senin nasıl geçti sınavın

Kullanıcı avatarı
laden
Uzman

Mesaj gönderen laden » 08 Tem 2009, 19:32

bnm de sınavım güzel gecti sonuclara gelince süperrrrrrrrrrrrr.o kadarda beklemiyodum yani hepsinden gecmişim.inanılmaz moral oldu bana desem yeridir. :)

Canaslı
Doktor

Mesaj gönderen Canaslı » 10 Tem 2009, 01:12

Rahmetli şairimız Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlunu tanıdım ben
açağıl

“Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler” sayfasına dön