Merhaba arkadaslar.
Ben Acik Lise Bati Avrupa Programinda okuyorum.
Bu yil Istanbul Üniversitesinden Alman Dili ve Edebiyati bölümünü kazandim, fakat acik lise den mezun olabilmem icin 30 kredilik ek sinava ihtiyacim var!
Gecen yillara bakilirsa türkiyede ki acik liseliler icin 30 kredilik ek sinav yapilmisti, bati avrupa programindakiler icin yalnizca 13-15 kredilik ek sinavlar yapildi.
Bizim I.dönem sinavimiz nisan ayindaydi ve sinav günü türkiye den acik ögretim lisesi müdürü OSMAN ÖZDEMIR Bey geldiler ve bir konusma yaptilar kendileri.
Dedilerki; 30 kredilik Ek Sinav oluyor, bunun tarihi aciklanacak ileriki zamanda, sizde bu sinava katilip kredilerinizi oradan doldurabilirsiniz. Ardindan Ankarada Tek Dersli Ek Sinav oluyor, o sinava da katilip geriye kalan az kredilerinizi doldurabilirsiniz.
Cok güzel dedik sevindik, Üniversite sinavina girdik, ek sinav tarihi aciklandi telefon actik, bize; Hayir Siz katilaMAZsiniz dediler, siz II. dönem sinavinizi henüz yazmadiniz dediler. Dedik evet tmm ama bize katilabilirsiniz denildi, hatta OSMAN Bey dediler dedik, hayir biz öyle bisy bilmiyoruz siz katilamazsiniz dediler ve hayallerimiz suya düstü !
Bizde ayni yerin ögrencileriyiz ayni yere kayitli ve ayni dersleri görüyoruz Türkiye de ki Acik Liseli Arkadaslarimizla...
Simdi aldigimiz duyuma göre bize de ek sinav yapilacakmis, fakat II.dönem sinavimizdan asagi yukari 2 hafta sonra...
Ben Dilekce Haziladim ve bildigim tüm e-maillere fax no larina posta adreslerine yolladim.
Arkadaslar, bi cözüm yolu biliyorsaniz veya bize yardim etmek isterseniz cok seviniriz... Üniversiteme Kayidimi yaptirmak istiyorum cok istedigim bir bölümü kazandim ):
Bende daha önce bu sizin girdiginiz 30 kredilik icin bi cok dilekce yollayip dönem konusu mezusunu da dile getirerek ek sinav istemistim...Cok sükür sesimiz duyuldu hepimizin, ama ben ve buradaki arkadaslarim kabul edilmedik..
Yazdigim dilekceyi buraya koyuyorum..Belki Yardimci olabilecegini düsünebilir ve dilekceyi bir sekilde bir yerlere bildirebilen olabilir aramizda...
Bu yil Üniversiteye girmek istiyoruz )):
Bizde 30 kredilik ek sinav istiyoruz...
Ben Bati Avrupa Programinda Kayitli Acik Ögretim Lisesi Ögrencinizim. Benim ve bir cok kisininde oldugu gibi bir mezuniyet sorunumuz var.
Acik ögretim lisesi ögrencilerine sunulan ek sinavlardan yararlanmak ve bu yil Üniversiteye kayidimi yaptirmak istiyorum. Istanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyati bölümünü kazandim. Diger arkadaslarimda cok güzel bölümler kazandilar güzel üniversitelerden. Bu durumda bir cok ögrenci var. Ben gecen sene ÖSYM´nin ycs sinavina girdim (Yurt disinda calisanlarin cocuklari icin Yüksek Ögrenime girme Sinavi). Ama Almanyada ki okulumda cikan sacma bir sorundan dolayi gidemedim okumaya. Ne mutlu bize ki devletimiz bize liseyi disaridan bitirme sansi veriyor, ama ne yazikki bir cok sorunla ve mezun olabilmek icin önümüze cikan engellerle karsi karsiya kaliyoruz.
Bizler örgün egitimlerini bazi sorunlar yüzünden tamamlayamayan, buna ramen pes etmeyip egitimleri icin cabalayan, egitim hayatimizdaki aksaltliklardan yorulmus mezuniyetine kavusup kariyer yapmak devleti icin yararli olmak isteyen ögrencileriz. Ki ben almanyada kalmak istemeyip vatanimda okumak orada devletime yararli bir insan olmayi cok istiyorum.
Türkiye de hemen hemen her yil ek sinav yapiliyor 30 kredilik.Türkiye de ki Acik Lise Ögrencilerine gecen sene de yapildi bu sene de yapildi, burada yapilmamasi haksizlik, Bati Avrupa Programindakiler icin sirf 13-15 kredilik ek sinavlar yapiliyor. Bizim Türkiye de ki Acik Ögretim Liseli arkadaslarimizdan neyimiz eksik ne farkimiz var, neden ayni haklar bize de taninmiyor, neden ayni sanslar bize de verilmiyor?
Bu yil yine bir ek sinav yapildi 30 kredilik Türkiye de. Daha önce Acik Lise Bati Avrupa Bürosu Ankarayi aradigimda telefondaki bayan kesinlikle bizimde bu ek sinava katilabilecegimizi bizimde ayni yerin ögrencileri oldugumuzu söylemisti. Sonra I. Dönem sinav günümüz geldi, Ankaradan Osman Bey geldiler ve bir konusma yaptilar. Kendileri de bu konusmada, bizimde türkiye de ki bu ek sinava katilabilecegimizi, ardindan yapilan 2. ek sinav veya tek dersli ek sinavlara da katilabilecegimizi söylediler kendileri. Bu bizim durumumuzdaki arkadaslarimizla bizim aramizda büyük bir sevinc yaratti ve YCS ( yurt disinda calisanlarin cocuklari icin yüksek ögretime girme sinavi) sinvina girdik ve cok güzel yerleri kazandik !
Ama AOL nin sayfasinda ek sinav aciklandiktan sonra Ankara yi aradigimizda hayir katilamazsiniz denildi..
Büyük hayal kirikligina ugradik.
Bize egitim hayatimiz icin yardimci olan devletimiz olmazsa kim olacak. Ülkemde yasamak ve okumak istiyorum. Moral bozuklugundan dolayi Nisan ayindaki I. Dönem sinavima hazirlanamiyordum. Arastirma yaparken ek sinavlari ögrenince büyük bir sevincle derslerime bir ay icerisinde gece gündüz calistim ve 30 krediden 29 kredi almayi basardim. Cok istekliyim. Ama malesef az öncede anlattigim türden sorunlar ve engeller istegimi gittikce azaltmaya zorluyor. Bir cogumuzda bu böyle. Iki senedir Üniversite ye girmeye calisiyorum. Cok yiprandik. Bu yil da acik liseden sorun cikarda ben yine Üniversiteye giremezsem artik iyice sogurum egitim hayatimdan. Cünkü gercekten cok ama cok ugrastirdi bizleri. Artik iyi bir sonucu hak ettigimizi düsünüyoruz. Önümüze böyle engeller cikmamasini diliyoruz.
Bizde burada Bati Avrupa Programinda II.dönem sinavimizdan sonra 30 kredilik bir ek sinav istiyoruz, lütfen ): !
Sirf bu durum yüzünden kazandigimiz Üniversitelerden mahrum kalmak istemiyoruz, okadar calistik cabaladik hazirlandik ve cok güzel yerler kazandik.
Lütfen Bati Avrupa Programina da ayni sekilde ek sinav hakki taniyin. Kazandigimiz Üniversitemize kayidimizi yapmak ve okumak istiyoruz.
Benim gibi bir durumda olan bir cok arkadasim adina bu dilekceyle 30 kredilik ek sinav istegimizi cok büyük bir arzuyla sesimizi duyurmak istiyoruz.
Saygilarimla
AÖL BatiAvrupaProgrami/Bizde30 Kredilk Ek Sinav Istiyoruz!
Re: AÖL BatiAvrupaProgrami/Bizde30 Kredilk Ek Sinav Istiyoruz!
Kimsenin Baktigi Yokmu )):
Ayni Haklari Istiyoruz, Bizde Dönem Sartini 7 Olarak Istiyoruz !
Ben Acik Ögretim Lisesi Bati Avrupa Programinda okuyan, ve gecen haftaya kadar ek sinav ve sartlari icin bir cok kez dilekce yazip yollamis olan bir ögrencinizim.
Acik Ögretim Lisesi Bati Avrupa Programi Bürosu Ankarayi aradigimda telefondaki beyefendi bana, Türkiye de ki Acik Lise Ögrencilerine yapilacak olan 2. ek sinav ile biz Bati Avrupa Ögrencilerine yapilacak olan 1. ek sinavimizin ayri oldugunu, ve kesinlikle ayni olmayacagini söyledikleri halde, aciklanan ek sinav duyurusunu inceledigimizde bunun böyle olmadigini ögreniyoruz. Ve bu ek sinavin biz bati avrupa programinda okuyanlarin II.dönem sinavlarindan tam bir hafta sonra oldugunuda..
Neyse peki !
Benim ve bir cok arkadasimin derdi Dönem Sarti !
Hepimizin bildigi gibi bu sene türkiyedeki acik lise ögrenci arkadaslarimiza 1. ek sinavlarinda dönem sarti 7 yapildi.
BIz Bati Avrupa Programindakilerin 1. ek sinavi olan bu ek sinavda bize konulan dönem sarti 8.
Türkiye Programinda okuyan acik lise ögrenci arkadaslarimiza konulan 8 dönem sartini anliyoruz, cünkü onlara 1. ek sinavlarinda 7 dönem sarti verilmisti ve ek sinavlari dönem olarak gecerli oldu. 29. Agustos ta ki ek sinav onlarin 2. ek sinavlari.
Fakat biz Bati Avrupa Programindaki Ögrencilerin 1. Ek Sinavlari, ve türkiye de ki programda okuyan ögrencilere 1. ek sinavlarinda sunulan 7 dönem sartini ayni sekilde bizde istiyoruz.
Türkiye programinda okuyan arkadaslarimiza hafifletilmis sartlar konulup 7 dönem sarti yapilirken neden Biz Bati Avrupa Programinda okuyan ögrencilerinize agirlastirilmis sartlar konulup dönem sartimiz 8 yapiliyor?
Neden ayni haklar sunulup bizimde 1. ek sinavimizda dönem sarti 7 yapilmiyor ?
Bizde ayni yerin ögrencileri deglmiyiz, telefon acip sorular sordugumuzda "tabiki, sizde bizim ögrencilerimizsiniz" yanitlari aliyoruz, ki bu zaten böyle de...
Üniversite sinavini cok síkí bir sekilde hazirlanip dis hayatla baglantimi neredeyse kesip síkí bir sekilde üniversite sinavina hazirlandim ve cok istedigim üniversite ve bölümü kazandim; Istanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyati.
Fakat bu haksizlik olan 8 dönem sarti bi cok arkadasimizin mezuniyetini engelliyor ve kazandiklari üniversitelere kayitlarini yaptirmak da engelliyor. Bir cok arkadasim cok güzel üniversiteler kazandilar, ve bir kisi degl, cok kisi ayni durumda...
Hakkimizi ariyoruz, bizde ayni hakki istiyoruz, biz Bati Avrupa Programinda okuyan ögrenciler icin bu ek sinavda dönem sarti 7 olsun..
Olmazsa ne yazikki bu gercekten cok büyük haksizlik olucak, ve bir cok arkadasiminda söyledigi gibi bi cogumuz haklarini ariyacaktir...
Bunu dilekceyi bir cok arkadasim adina da yaziyorum, bize de 1. ek sinavimizde dönem sartini 7 yapmanizi cok büyük isteklerle arz ediyoruz.
Kazandigimiz üniversitelere kayidimizi yaptirabilmek istiyoruz. Lütfen bizi kazandigimiz üniversitelerden mahrum etmeyin )):
Lütfen biz Bati Avrupa Ögrencileriniz icin olan 1.ek sinav sartlarinda dönem sartini 7 yapin ))):
.....diyenler veya yardim etmek isteyenler. Burada paylasin lütfen !
Ben Acik Ögretim Lisesi Bati Avrupa Programinda okuyan, ve gecen haftaya kadar ek sinav ve sartlari icin bir cok kez dilekce yazip yollamis olan bir ögrencinizim.
Acik Ögretim Lisesi Bati Avrupa Programi Bürosu Ankarayi aradigimda telefondaki beyefendi bana, Türkiye de ki Acik Lise Ögrencilerine yapilacak olan 2. ek sinav ile biz Bati Avrupa Ögrencilerine yapilacak olan 1. ek sinavimizin ayri oldugunu, ve kesinlikle ayni olmayacagini söyledikleri halde, aciklanan ek sinav duyurusunu inceledigimizde bunun böyle olmadigini ögreniyoruz. Ve bu ek sinavin biz bati avrupa programinda okuyanlarin II.dönem sinavlarindan tam bir hafta sonra oldugunuda..
Neyse peki !
Benim ve bir cok arkadasimin derdi Dönem Sarti !
Hepimizin bildigi gibi bu sene türkiyedeki acik lise ögrenci arkadaslarimiza 1. ek sinavlarinda dönem sarti 7 yapildi.
BIz Bati Avrupa Programindakilerin 1. ek sinavi olan bu ek sinavda bize konulan dönem sarti 8.
Türkiye Programinda okuyan acik lise ögrenci arkadaslarimiza konulan 8 dönem sartini anliyoruz, cünkü onlara 1. ek sinavlarinda 7 dönem sarti verilmisti ve ek sinavlari dönem olarak gecerli oldu. 29. Agustos ta ki ek sinav onlarin 2. ek sinavlari.
Fakat biz Bati Avrupa Programindaki Ögrencilerin 1. Ek Sinavlari, ve türkiye de ki programda okuyan ögrencilere 1. ek sinavlarinda sunulan 7 dönem sartini ayni sekilde bizde istiyoruz.
Türkiye programinda okuyan arkadaslarimiza hafifletilmis sartlar konulup 7 dönem sarti yapilirken neden Biz Bati Avrupa Programinda okuyan ögrencilerinize agirlastirilmis sartlar konulup dönem sartimiz 8 yapiliyor?
Neden ayni haklar sunulup bizimde 1. ek sinavimizda dönem sarti 7 yapilmiyor ?
Bizde ayni yerin ögrencileri deglmiyiz, telefon acip sorular sordugumuzda "tabiki, sizde bizim ögrencilerimizsiniz" yanitlari aliyoruz, ki bu zaten böyle de...
Üniversite sinavini cok síkí bir sekilde hazirlanip dis hayatla baglantimi neredeyse kesip síkí bir sekilde üniversite sinavina hazirlandim ve cok istedigim üniversite ve bölümü kazandim; Istanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyati.
Fakat bu haksizlik olan 8 dönem sarti bi cok arkadasimizin mezuniyetini engelliyor ve kazandiklari üniversitelere kayitlarini yaptirmak da engelliyor. Bir cok arkadasim cok güzel üniversiteler kazandilar, ve bir kisi degl, cok kisi ayni durumda...
Hakkimizi ariyoruz, bizde ayni hakki istiyoruz, biz Bati Avrupa Programinda okuyan ögrenciler icin bu ek sinavda dönem sarti 7 olsun..
Olmazsa ne yazikki bu gercekten cok büyük haksizlik olucak, ve bir cok arkadasiminda söyledigi gibi bi cogumuz haklarini ariyacaktir...
Bunu dilekceyi bir cok arkadasim adina da yaziyorum, bize de 1. ek sinavimizde dönem sartini 7 yapmanizi cok büyük isteklerle arz ediyoruz.
Kazandigimiz üniversitelere kayidimizi yaptirabilmek istiyoruz. Lütfen bizi kazandigimiz üniversitelerden mahrum etmeyin )):
Lütfen biz Bati Avrupa Ögrencileriniz icin olan 1.ek sinav sartlarinda dönem sartini 7 yapin ))):
.....diyenler veya yardim etmek isteyenler. Burada paylasin lütfen !
davanızda başarılar 

Bir Sevda İse Hayatı Anlamlı Kılan, Daha Sesli Söyle KONYASPOR ULAN..!
tesekkürler. bi cözüm bilen olursa lütfen paylasin artik cildircak duruma geldim sürekli sorun sürekli sorun, bir isidie sorunsuz yapsalar sasicam...haksizlikta en büyük hobilerinden biri olsa gerek 

Re: AÖL BatiAvrupaProgrami/Bizde30 Kredilk Ek Sinav Istiyoru
açık lisede okuyan arkadaşlar bu yıl napın ne edin her kezi davet ediyoruz lütfen ek sınav isteyin çünkü çok madur olan arkdaşlarımız var bu madurluk böyle gitmez her kez meb dilekçe veya mail atsın ek sınav istedinler