1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 21 Eyl 2009, 18:14
gönderen Fays
2004-2005 yıllarında örgün lise eğitimine başlamıştım. yurtdışı işlerim dolayısı ile iki kez liseyi bırakmak zorunda kaldım. işler ters gidince de tekrar liseye kaydolmaya çalıştım.. ancak ne yazık ki 2 yıl bıraktığım için eğitim hakkım ölmüştü. adeta dünya başıma yıkılmıştı ama yine de 'lise terk' olmanın ve lise mezunu olmamanın eksilerini daha sonra fark edecektim.

O sıralarda yapacağım pek bir şey yoktu.. bazı işlere girip harçlığımı çıkartmak için ve meslek öğrenmek için çalıştım. bir kaç yıl böyle gitti ama lise bitirmemiş olmak,bir diplomaya sahip olmamanın acısını her daim içimde yaşıyordum.. mesleğim gereği çıraklık eğitime gidiyordum.. derken bir gün sınıfın kitaplığında açıköğretim lisesi ile ilgili eski bir dergi gördüm.. oldukça eskiydi,yazılar geçerliliğini yitirmişti ama o dergi benim içimde bazı şeyleri hareket geçirdi. artık aklımı Açıköğretim lisesiyle meşgul ediyordum.. yine de o sıralarda Açıköğretime kaydolamadım. sonra internetten araştırmaya başladım Açıköğretimi.. artık son adımı adıp kaydolmalıydım. ve tam da öyle yaptım. 2007 yılının eylül-ekim aylarında Açıköğretim Lisesine resmen kaydoldum..hatta kaydolduğum sırada kayıtlar bitmişti ama oradaki görevli ben yinede seni kaydedeyim ankara kabul edebilir dedi.. kaydoldum böylece.ama yine de korkuyordum çünkü koskoca bir liseyi baştan okuyacaktım,örgün lisedeki notlarım Açıköğretim lisesine kredi olarak geçmemişti.

144 toplam 64 alan kredisi toplamalıydım,zorunlu dersleri vermeliydim,en az 5 dönemi tamamlamalıydım.. ama bir kere kafama koymuştum ve ne pahasına olursa olsun Lise Diplomasını elime alacaktım. ilk dönem oldukça zorlandım.. ders çalışma alışkanlığım yoktu ama yinede kendi kendime çalışmaya başladım.. ilk sınavda 35 kredi aldım. daha sonraları çalışma alışkanlığı kazandım,artık kendi kendimin öğretmeniydim.. kitapları okuyor,yazıyordum. kafama takılan konuları internetten bakıyordum ve mutlaka öğreniyordum.. ama aynı zamanda bir işte çalışıyordum da. yeri geldi iş yerine kitap ve defter götürüp iş yerinde ders çalıştım,yeri geldi izin alıp evde çalıştım,yeri geldi sadece akşamları yorgun argın çalışma zamanları buldum.. ama yinede çalıştım.. sınavlardan aldığım krediler 30 kredinin altına inmiyordu. çok sevinçliydim ve galiba olacak bu iş diyordum.

Daha sonra bu 4 yıllık mevzuusu çıktı piyasaya. 2008-2009 yılında mezun olamayanlar 4 yıllık sisteme geçecekti ve mezuniyet için bu sistemin şartlarını taşımaları gerekecekti. ama bu nasıl olurdu.. benim hem kredi hem dönem eksiğim vardı. 2008 ocak ayı sonrası 95,mayıs ayı sınavı sonrası da 127 kredim kaldı.. yani mezun olmama tam tamına 17 kredi kalmıştı.. ve toplam dönemim 4 idi. ek sınav olsa bile önceki yıllarda ek sınava katılmak için 5 dönem şartı vardı.. yani ek sınav olsa bile ben giremiyordum,mezun olamıyordum. bu evrede elbette boş durmadım.. gerek forumdaki ve gerçek hayattaki 3 yıllık sistemde okuyan arkadaşlarla ortak olarak,gerekse kendi başıma çeşitli mailler,dilekçeler,faxlar yolladım.. inanın yolladığım maillerin,ankaraya posta yolu ile yolladığım dilekçelerin sayısını unuttum.. dilekçelerde,ek sınav yapılması gerektiğini,toplam dönemimin 4 olduğunu,ek sınava başvuru şartlarında aranan dönem şartının düşürülmemesi halinde ek sınava giremeyeceğimi ve mezun olamayacağımı,böylece 4 yıllık sisteme geçerek eğitimimin 2 yıl uzayacağını belirtiyordum..

Bir gün..

Bilgisayar başındaydım,bir arkadaş msnden yazdı; "ek sınav duyurusu açıklandı bakmadın mı ?" diye.. birden panik oldum. sonunda beklediğim duyuru yapılmıştı. ama ya dönem şartı 5 ise ? ya ek sınava giremezsem ? adeta AÖL'ün sitesine girip duyuruya bakmak istemedim.. en sonunda kendimi toplayıp baktım ki; ek sınava başvuru için aranan toplam dönem şartı '4 dönem'e indirilmiş.. artık dünyalar benim olmuştu. o gün nasıl sevindiğimi hiç kimse tahmin edemez.. neyse, ek sınava başvuru yaptım ve 8-9 ağustosta sınava girdim.. 3 zorunlu dersim,17 eksik kredim vardı.. geçeceğimi biliyordum ama yinede içimde mezun olmama korkusu yoktu dersem yalan söylemiş olurum.. sınav bitti,bir hafta geçti ya da geçmedi;sonuçlar açıklandı.. ve panelimde "Mezun" yazıyordu.. 78.62 diploma notuyla mezun oldum.. artık bitmişti.. 2 yıl süren bu serüven başarıyla nihayetlenmişti.. bir zamanlar bana "Daha liseyi bile bitiremedim" diyenler,sen okumazsın diye küçümseyenlere en güzel cevabı vermiştim. hatta onları diyenlerden daha yüksek diploma notu ile mezun olmuştum.. artık içimdeki lise bile bitirememiş olmanın ezikliğini tamamiyle attım.. bu zaman zarfında çalıştığım yerlerden de meslek öğrendim.. şuan işsiz olsam da,bir bilgisayar teknik servisiyim.. ve en önemlisi lise mezunuyum.

Bu süre zarfında bana destek olan aileme,özellikle anneme ve nişanlıma(sözlüyüz ama olsun nişanlıyız diyorum ben.. ailesi verse hemen evleneceğiz neredeyse :) ) çok şey borçluyum. bu arada nişanlım da örgün okuduğu lisede 2 yıl üstüste kalınca eğitim hakkı ölmüştü.. onu ve ailesini Açıköğretim lisesine yazılması ve liseyi mutlaka bitirmesi konusunda ikna ettim.. o da geçen yıl yazıldı liseye ve ben 1.ek sınavla, o da 2.ek sınavla mezun oldu..

Evet işte böyle arkadaşlar.. kendi Açıköğretim hikayemi paylaşmak istedim.. tavsiye vermek haddime değil ancak,ne olursa olsun azminizden bir şey kaybetmeyin.. insanın isteyipte başaramayacağı hiç bir şey yoktur. ben buna inanıyorum.. ne demiş bir filozof; "Mümkünün son sınırlarına, imkansızı elde etmek için çabalayanlar ulaşabilir ancak.Gerçekleşmiş imkanlar, zorlanmış imkansızlıkların sonucudur"

Darısı hepinizin başına... yazımı okuyan arkadaşlara sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 21 Eyl 2009, 23:33
gönderen gecegündüz08
ağzına eline yüreğine sağlık tekrar başarılar aynı durumdan bende geçti ama şimdi 2.ek sınavla mezun oldum darısı diğer arkadaşların başına tekrar tebrikler fays kardeşim

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 23 Eyl 2009, 17:34
gönderen havva41
arkadaşım aynen sana katılıyorum ve kesinlikle vaz geçmeyin diyorum inş bende mezun olurum yüksek notlarla senide tebrik ediyorum.hayatındada başarılar dilerim..

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 23 Eyl 2009, 17:34
gönderen Fays
Teşekkürler arkadaşlar. darısı bütün Açıköğretim Liselilerin başına.

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2009, 13:32
gönderen suheda
keşke ben de senin gibi başarabilsem :( tebrik ederim seni darısı başımıza

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2009, 19:44
gönderen Canaslı
Diploma bekliyorum bende

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 02 Kas 2009, 22:29
gönderen Fays
suheda yazdı:keşke ben de senin gibi başarabilsem :( tebrik ederim seni darısı başımıza
Teşekkürler. darısı tüm AÖL öğrencilerinin başına..

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 02 Kas 2009, 22:33
gönderen JoKeR
Peki kaç yaşındayken aldın lise diplomasını eline ? :) Allah bizim başımıza da nasip eğlesin...

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 02 Kas 2009, 22:34
gönderen Fays
JoQeR yazdı:Peki kaç yaşındayken aldın lise diplomasını eline ? :) Allah bizim başımıza da nasip eğlesin...
Şu an 20 yaşındayım.. 20 yaşında diplomayı aldım.

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 03 Kas 2009, 01:03
gönderen Yakzan
Hayırlı olsun kardeşim.Allah bizlerede nasip etsin.Amin

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 03 Kas 2009, 13:29
gönderen emrahk
Faysal kardeşim Allah kurtarmış seni valla bizede mezun olmamamız için yeni yeni dersler ekliyorlar sağolsunlar bizde mezun olalım bende yazacam bu müthiş açıklise serüvenimi (!) :?

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 04 Kas 2009, 15:29
gönderen DeathNote
18 Yaşında Girdin ve 20de Bitirdin :) Tebrik Ederim.

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 04 Kas 2009, 16:06
gönderen Fays
Teşekkürler arkadaşlar. Azmin elinden hiçbirşey kurtulmuyor. Daha yeni yazıldığımda gözüm o kadar korkmuştu ki.. ama isteyince,zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Elinize diplomayı aldığınızda deriin bir ohh! çekiyorsunuz.

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 06 Kas 2009, 01:38
gönderen komikadam
Allah o duyguyu bizlerede nasip etsin inş.. :)

Re: Açıköğretim Lisesi serüvenim

Gönderilme zamanı: 06 Kas 2009, 22:39
gönderen naside
bende çok çok tebrik ederim arkadaşım...Darısı hepimizin başına ne diyelim of of...