Yeni kayıt yaptırıcam.Sorularım?

Forumumuzda yer almayan konu ve başlıkları burada oluşturabilirsiniz.

mrti14

Yeni kayıt yaptırıcam.Sorularım?

Mesaj gönderen mrti14 » 26 Eki 2009, 20:05

Merhaba arkadaşlar ben Murat.Ben Anadolu lisesine gidiyorum bazı sebeplerden ötürü okulu bırakıyorum.Bu yıl 2. sınıfım.Kayıt yaptıracaktım fakat ilk dönem kayıtları bitmiş.Şimdi sorularıma geçmek istiyorum:

1-) Ben şimdi ikinci dönem kaytılarında şubat ayında kayıt yaptırsam bir sorun olurmu acaba.Çünkü okulda ilk dönemi okumadım.İlk dönem kayıtlarınada yetişemedim.İkinci dönem kayıtlarında kaydımı yaptırdığım zaman, açık öğretimin ilk dönemi gibi başlayabilirmiyim?

2-)Açık öğretimde sayısal,sözel,eşit ağırlık gibi bölümleri varmı?

3-)ÖSS ye girdiğimde diğer örgün eğitimlilerden ne farkım olur.Örneğin ben sayısal seçtim ÖSS de puanım yettiği ve benim bölümümdeki istediğim yere gidebilirmiyim?

4-)Ayrıca okuldan puan geliyordu,açıköğretimden öyle bir puan geliyormu?.Yada nekadar Geliyor?

5-)Acaba 9.sınıf (teşekkürle geçmiştim) için bana anadolu lisesinden nekadar kredi gelir.Yada 10.sınıfı da bitirip de seneye gelsem nekadar kredi gelir?

6-)Birde AÖL ni erken bitirebilme gibi bir durumumuz varmı.Varsa Nelerdir?

7-)192 kredide okul bitiyormuş.Ben 192 krediyi hızlı bir şekilde nasıl toplayıp mezun olabilirim?

8-)Yılda 3 sınava oluyormuş.Bu sınavlarda 4 şık 20 şer soru olan dersler varmış.Bu dersler nelerdir?Ek sınav nedir?Daha fazla kredi almak için neler yapılabilir?

Okuduğunuz için çok teşekkürler.Cevaplarsanız Allah sizden razı olsun.Çok araştırma yaptım fakat aklımda soru işaretleri var.Eminim bu soruların cevapları başkalarınında işine yarayacaktır.Çok sağlun.

Fays
Uzman Doktor

Re: Yeni kayıt yaptırıcam.Sorularım?

Mesaj gönderen Fays » 26 Eki 2009, 21:10

mrti14 yazdı:Merhaba arkadaşlar ben Murat.Ben Anadolu lisesine gidiyorum bazı sebeplerden ötürü okulu bırakıyorum.Bu yıl 2. sınıfım.Kayıt yaptıracaktım fakat ilk dönem kayıtları bitmiş.Şimdi sorularıma geçmek istiyorum:

1-) Ben şimdi ikinci dönem kaytılarında şubat ayında kayıt yaptırsam bir sorun olurmu acaba.Çünkü okulda ilk dönemi okumadım.İlk dönem kayıtlarınada yetişemedim.İkinci dönem kayıtlarında kaydımı yaptırdığım zaman, açık öğretimin ilk dönemi gibi başlayabilirmiyim?

2-)Açık öğretimde sayısal,sözel,eşit ağırlık gibi bölümleri varmı?

3-)ÖSS ye girdiğimde diğer örgün eğitimlilerden ne farkım olur.Örneğin ben sayısal seçtim ÖSS de puanım yettiği ve benim bölümümdeki istediğim yere gidebilirmiyim?

4-)Ayrıca okuldan puan geliyordu,açıköğretimden öyle bir puan geliyormu?.Yada nekadar Geliyor?

5-)Acaba 9.sınıf (teşekkürle geçmiştim) için bana anadolu lisesinden nekadar kredi gelir.Yada 10.sınıfı da bitirip de seneye gelsem nekadar kredi gelir?

6-)Birde AÖL ni erken bitirebilme gibi bir durumumuz varmı.Varsa Nelerdir?

7-)192 kredide okul bitiyormuş.Ben 192 krediyi hızlı bir şekilde nasıl toplayıp mezun olabilirim?

8-)Yılda 3 sınava oluyormuş.Bu sınavlarda 4 şık 20 şer soru olan dersler varmış.Bu dersler nelerdir?Ek sınav nedir?Daha fazla kredi almak için neler yapılabilir?

Okuduğunuz için çok teşekkürler.Cevaplarsanız Allah sizden razı olsun.Çok araştırma yaptım fakat aklımda soru işaretleri var.Eminim bu soruların cevapları başkalarınında işine yarayacaktır.Çok sağlun.

1-)AÖL'de zaten sınıf sistemi yok. belirtilen tarihlerde kaydolman hiçbir sorun teşkil etmeyecektir.

2-)Evet Açıköğretimde, Sosyal Bilimler(Sözel),Fen Bilimleri,T-M,Y.Dil,Genel Kültür bölümleri var. bu bölümlerden istediğin birini seçebilirsin.

3-)ÖSS'ye,daha doğrusu yeni ismi ile YGS ve LYS'ye girdiğinde diğer örgün liselilerden hiçbir farkın olmayacak. sınav sonucuna göre puanının yettiği yerlere yerleşebileceksin. AÖL diplomasının geçerliliği diğer lise diplomalarının geçerliliğindedir. arada bir fark yok yani. bakmayın AÖL diplomasını küçümseyenlere.

4-)Okuldan puan geliyor kısmını pek anlamadım. sanırım diploma puanını kastediyorsun ? eğer onu kastediyorsan evet her mezun olan öğrencinin diploma notu vardır.

5-)Örgün lisedeki notlarının AÖL'de kaç krediye karşılık geleceğini ancak kaydolunca öğrenebilirsin. bu duruma şimdiden bir şey diyemeyiz.. ancak kaydolunca öğrenebilirsin.

6-) Önceki yıllarda yıl sonunda mezun olmasına az kredi kalanlar 'ek sınav' düzenleniyordu. ancak bu yıldan itibaren geçerli olmak üzere '3 sınav' uygulamasına geçildi. yani yılda 3 sınav olacak.. onun için ek sınavın artık yapılıp yapılmayacağı bir muamma mahiyetinde.

7-)Evet 192 toplam 80 alan kredisi toplayarak,"zorunlu dersler" hanende yer alan dersleri vererek mezun olabilirsin. dediğim gibi artık yılda 3 sınav olacağı için mezuniyet daha da erken tarihte oluyor. belli olmaz ek sınav da düzenlenebilir. şöyle bir örnek vereyim,ortaokul diplomasıyla kaydolsa bile bir öğrenci,en erken 8 dönemde yani 2.5 yılda mezun olabilir.

8- Derslere bu linkten bakabilirsin; http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html (Derslerin yanlarındaki rakamlar 'sınıf' değil 'dönem' belirtir,AÖLde sınıf sistemi yok. bu açıdan kafan karışmasın. ayrıca örgün lisede geçtiğin dersleri AÖL'de tekrar görmezsin.)

DeathNote
Doktor

Mesaj gönderen DeathNote » 26 Eki 2009, 23:06

Aynı durumdayız. :(
Nice Güzellere Baglandım Kaldım,
Ne Bir Vefa Gördüm Ne Fayda
Buldum..
Her Türlü İsteğim Topraktan Aldım,
Benim Sadık Yarim Kara topraktır!! > Âsık Veysel
<

mrti14

Mesaj gönderen mrti14 » 27 Eki 2009, 08:12

Fays gerçekten çok sağol.Aklımdaki soru işaretlerini giderdin.Şimdi daha rahatım.Bu arada 4. sorumu tam yazamamışım sorumu şöyle yazayım: Bizim anadolu lisesi öss de lise diploma notuna göre belli bir ek puan veriyordu.Yani bize okuldan puan ekleniyordu ÖSS puanımıza.Tabi bu puanın değeri okul başarısına da bağlıydı.Bu açık öğretimde varmı acaba, varsa en az ve en çok puan değerleri nedir?AOBP da deniyormu buna bilemiyorum tam.0,8 yada 0,3 ile çarpılıyormuş.Net bir bilgim yok.Fakat notlara bağlı okuldan gelen bir ek puan olduğunu biliyorum.

mrti14

Mesaj gönderen mrti14 » 27 Eki 2009, 08:31

Arkadaşlar 4.sorumun cevabını forumda buldum.
b - Alan – Aobp (Ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı) ilişkisi :

Mevcut Öss sistemine göre öğrencilerin öss puanı hesaplanırken , puanlamaya “Aobp (ağırlklı ortaöğretim başarı puanı) ” de dahil edilmektedir. Öss puanının %21’ini oluşturan Aobp’yi , çok dar ve yüzeysel bir ifadeyle “ öğrencinin lisedeki başarı düzeyi ” olarak tanımlayabiliriz. Bir okuldaki maximum Aobp 100 (yani diploma notu 5.0) , minimum Aobp ise 50 dir. Öğrencinin Öss puanına Aobp ilave edilirken , liseden mezun olduğu alana dikkat edilir. Eğer alana uygun tercih yapılımışsa Aobp 0.8 ile çarpılır. Alan dışı tercih yapılmışsa Aobp 0.3 ile çarpılır. Yani alan dışı tercih yapılmasından dolayı yaklaşık 25 – 50 puan arasında puan kaybı olacaktır.

http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=33&t=1105

Fakat aklımda başka bir soru belirdi.Sınavlardan puan alma nasıl oluyor.Sınavlardan nasıl tam not alabiliriz.3yanlış bir doğruyu götürüyormu?Tüm soruları doğru yapıncamı 30 puan lıyoruz?

Sorularımla sizi sıktıysam üzgünüm.Fakat ilk kez kaydımı yaptıracağım ve bilgi alamıyorum başka insanlardan.Sabrınız için çok sağolun.

akbaba
Doktor

Mesaj gönderen akbaba » 27 Eki 2009, 11:36

bir dersten 45 puan alırsan o dersin kredisini alırsın
mesela mat-1 dersinin kredisi 4, sınava girdiğinde 45 puan(en az 9 soru çözmen gerekir) ve üstü bir puan alırsan mat-1 den 4 kredi alırsın
yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır,zaman insanları değil armutları olgunlaştırır. PEYAMİ SAFA

Fays
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Fays » 27 Eki 2009, 14:34

akbaba yazdı:bir dersten 45 puan alırsan o dersin kredisini alırsın
mesela mat-1 dersinin kredisi 4, sınava girdiğinde 45 puan(en az 9 soru çözmen gerekir) ve üstü bir puan alırsan mat-1 den 4 kredi alırsın
Evet. 45 puan 9 doğru cevaba karşılık geliyor. her dersten 20 soru soruluyor ve 9 doğru yaparsan seçiyorsun. 9 doğru da yapsan 20 doğru da yapsan alacağın kredi değişmiyor. ancak yüksek not almanın diploma notuna doğrudan etkisi var. 3 yanlış 1 doğruyu da götürmüyor.

mrti14

Mesaj gönderen mrti14 » 27 Eki 2009, 22:24

Bir sorum daha var.8 dönem okumak şartmı?Yani diyelim 192 krediyi 8 dönem bitmeden topladık.Hemen mezun olabiliyormuyuz.8 dönem şartmıdır?Ayrıca yılda 3 sınavmı olcak şimdi?Bu daha erken bitirme şansı veriyor herhalde doğrumu acaba?

akbaba
Doktor

Mesaj gönderen akbaba » 28 Eki 2009, 10:30

mrti14 yazdı:Bir sorum daha var.8 dönem okumak şartmı?Yani diyelim 192 krediyi 8 dönem bitmeden topladık.Hemen mezun olabiliyormuyuz.8 dönem şartmıdır?Ayrıca yılda 3 sınavmı olcak şimdi?Bu daha erken bitirme şansı veriyor herhalde doğrumu acaba?
8 dönem şart (Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması)
eğer 18 yaş ve üzeriysen yılda 3 sınava girebilirsin böylece 4 yıllık liseyi 2,5 yılda bitirebilirsin
yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır,zaman insanları değil armutları olgunlaştırır. PEYAMİ SAFA

mrti14

Mesaj gönderen mrti14 » 28 Eki 2009, 11:39

Yılda 3 sınav hakkını 18 yaş altındakiler alamıyormu?.8 dönem baya uzunmuş.Niye böyle bir şart koyulmuşki?Ya tek isteğim açık öğretimi hızlı bitirebilmek.Ne yapabilirim?

akbaba
Doktor

Mesaj gönderen akbaba » 28 Eki 2009, 11:43

mrti14 yazdı:Yılda 3 sınav hakkını 18 yaş altındakiler alamıyormu?.8 dönem baya uzunmuş.Niye böyle bir şart koyulmuşki?Ya tek isteğim açık öğretimi hızlı bitirebilmek.Ne yapabilirim?
3 sınav hakkını 18 yaş altındakiler alamıyo, örgün eğitimde de lise zaten 8 dönem normal liseden bi farkı yok
yılda 3 sınavı yaşı büyük olan öğrenciler biran önce okulu bitirsinler diye yapıldı yoksa ilkokulu bitiren açıkliseye girerdi

Fays
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Fays » 28 Eki 2009, 14:09

mrti14 yazdı:Yılda 3 sınav hakkını 18 yaş altındakiler alamıyormu?.8 dönem baya uzunmuş.Niye böyle bir şart koyulmuşki?Ya tek isteğim açık öğretimi hızlı bitirebilmek.Ne yapabilirim?
Yalnız o 8 dönem toplam dönemi işaret ediyor. senin örgün lisede okuduğun dönemlerde eklenir hanene.

DeathNote
Doktor

Mesaj gönderen DeathNote » 30 Eki 2009, 19:06

Ben 4 dönem okudum normal okulda? Lise 1 2 sene. Yaşım 17 ? En çabuk ne zman mezun olabilirim?
Nice Güzellere Baglandım Kaldım,
Ne Bir Vefa Gördüm Ne Fayda
Buldum..
Her Türlü İsteğim Topraktan Aldım,
Benim Sadık Yarim Kara topraktır!! > Âsık Veysel
<

“Yeni Forum Konuları Oluşturun” sayfasına dön