Hangi dersleri seçmeliyim _

Her Konuda Tartışabilirsiniz
kambinan
Yardımcı Asistan

Hangi dersleri seçmeliyim _

Mesaj gönderen kambinan » 26 Kas 2009, 21:41

Arkadaşlar mesleki açık öğretim lisesi öğrencisiyim.Kredi bilgilerim şu şekilde

Toplam Dönemi : 7 AOL'de Okuduğu Dönem : 3
Toplam Kredi : 170 Alan Kredi : 46

Buna göre zorunlu derslerim ;

Resim

Ve benim seçtiğim dersler .

Resim

Sizce ne gibi değişikler yapmalıyım. Seçmeli olarak seçtiğim dersler yapabileceğime inandığım derslerdir. Onların yerine ortak ders seçip kredi alamamaktansa bu şekilde yaptım.

Bana verebileceğiniz akıl ne şekildedir. Lütfen bilgili arkadaşlar cevaplasınlar.

Şimdiden teşekkürler.

CagriSuayb
Acemi

Re: Hangi dersleri seçmeliyim _

Mesaj gönderen CagriSuayb » 26 Kas 2009, 23:37

seçmeLiLeri daima sona bırakmaLısın. mezuniyetine yakLmassmıssın zaten ama aLan kredin yetmiyor. o yuzden seçmeLi dersLeri cıkar ve dvmLı ortak ve aLan dersLerini aLmaya bak

kambinan
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen kambinan » 26 Kas 2009, 23:42

Alan derslerini zaten okulda görüyoruz. Zorunlu derslerde olan ortak dersleri seçmeden seçmeli dersleri seçsem kredimi tamamlayabilmem için sonuçta bu ve diğer senem var. Bu sene bu şekilde olsa ve seneye geri kalan dersleri yani zorunlu dersleri yazsam olurmu ?

En son sene hiç bir zorunlu dersin kalmaması gibi bir şart arıyorlar mı ?

Kredimin dolması yetmiyor mu ?

Not : seneye staj göreceğim.

CagriSuayb
Acemi

Mesaj gönderen CagriSuayb » 27 Kas 2009, 00:06

mesLek LiseLerindeki aLan dersini tam biLmiyorum ama ortak dersLerin ya hepsini vermen ya da 3 kez sınavına girip başaramadığın takdir de muaf oLman gerekiyor

kambinan
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen kambinan » 27 Kas 2009, 09:47

Peki benim toplam kredimin kaç olması gerekiyor ona göre seçmeli derslerimi çıkartayım yerine veremeyeceğimi bildiğim halde ortak ders seçeyim ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 27 Kas 2009, 12:11

HERKESE İYİ BAYRAMLAR..

Öncelikle şunu sorayım alan kredinin 46 olmasına baktığımda bu çok az görünüyor MAÖL den 140 alan kredisi 100 kültür dersi (aslında son müfredata göre 112 ama maöl müdürlüğünden bir açıklama gelmedi) toplam 240 kredi ile mezun olunuyor sorum şu 47 alan kredisi çok az görünüyor sen yüzyüze eğitimi kaçıncı sınıftan alıyorsun ?..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

kambinan
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen kambinan » 27 Kas 2009, 17:25

Ben yüzyüze eğitime geçen sene başladım. Yani geçen sene 2 dönemde 46 alan kredisi toplayabildim. Bu sene 1.döneme daha yeni başladık. Bu sene 3 dönem olacağını duydum. Bu şekilde değilse bile seneye staj ile bu krediyi toplayabileceğimi düşünüyorum.

Son ders seçimlerimi değiştirdim. Geometri 1 ve 2 ile edebiyat 6yıda seçtim. Sırf zorunlu derslerimde gözüküyorlar diye :)

Bu derslerden kredi alamayacağımı bilyiorum. Acaba sonradan seçtiğim zorunlu dersler yerine kredi alabileceğim eski seçmeli derslerimi koysam. Zorunlu dersleri veremeden mezun olamıyormuyuz ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 27 Kas 2009, 19:18

kambinan yazdı:Ben yüzyüze eğitime geçen sene başladım. Yani geçen sene 2 dönemde 46 alan kredisi toplayabildim. Bu sene 1.döneme daha yeni başladık. Bu sene 3 dönem olacağını duydum. Bu şekilde değilse bile seneye staj ile bu krediyi toplayabileceğimi düşünüyorum.

Son ders seçimlerimi değiştirdim. Geometri 1 ve 2 ile edebiyat 6yıda seçtim. Sırf zorunlu derslerimde gözüküyorlar diye :)

Bu derslerden kredi alamayacağımı bilyiorum. Acaba sonradan seçtiğim zorunlu dersler yerine kredi alabileceğim eski seçmeli derslerimi koysam. Zorunlu dersleri veremeden mezun olamıyormuyuz ?

Evet bu sene 3 döneme çıktı ancak meslek dersleri geçen senekiler gibi yılda 2 dönem okutulacak sadece merkezi sınavlar 3 dönem olacak ve seneye staj yapıp bu kredileri toplayabilirsin gelelim asıl mevzuya 100 kredi ile mezun olunabilecekken sen 170 kredi toplamışsın sanırım bunların bazıları seçmeli derslerden malesef bu seçmeli dersleri boşuna seçmişsin zorunlu derslerine bakılırsa bu yıl 20X3 = 60 kredilik ders seçebileceğimize göre bu yıl kültür derslerini bitirme şansın var benim gibi sayısal derslerde başarısızsan bile merak etme zaten seneyede ouyacağına göre muaf olursun şu ayrıntıyı unutma seçmeli derslerden uzak dur zorda olsa kolayda olsa zorunlu dersler bölümünde yazan derslerini eritmeye bak başarılar..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

kambinan
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen kambinan » 27 Kas 2009, 20:54

170 krediyi seçmeli dersleri alarak yapmadım. Ben anadolu imam hatip lisesi 2.seneyi full okudum. Benim derslerimin hepsi iyiydi. Yalnız türk edebiyatı dersim 44,20 den bıraktığı için bir daha örgün öğretim okumak istemedim. Yani benim bu kredimin çokluğu aslında seçmeli derslerden kaynaklanmıyor. Örgün öğretimde aldığım notların krediye dönüştürülmesi diyebiliriz.

Benim şimdi kültürel krediyi tamamladığımı düşünürsek benim sadece yapmam gereken zorunlu dersaleri birşekilde vermek veya muaf duruma düşürmek. Asıl önemli olan benim için okuldan alacağım notların tümüdür diybilirmiyiz ?

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön