MEZUNİYET

Yükseköğretim / YKS (TYT, AYT, YDT) Hakkında Herşey
Euro

MEZUNİYET

Mesaj gönderen Euro » 21 Oca 2010, 13:08

Merhaba Arkadaşlar,

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ELEKTRİK - ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI öğrencisiyim.

Alan Kredi : 86
Toplam Kredi : 223

2007-2008 MAOL LİSE 2 OKUDUM
2008-2009 MAOL LİSE 3 OKUDUM
2009-2010 MAOL LİSE 4 OKUYORUM

Arkadaşlar 3 senelik sisteme tabi iken 4 senelik sisteme zorunlu olarak geçiş yaptıktan sonra bu sene Zorunlu Dersler kısmına 15-20 tane zorunlu ortak ders eklenmiş.

Bu dersleri vermem zorunlu ise, 3. ek sınav hakkımıda kullanıp temizlemek istiyorum hepsini ama 3. sınav sonuçları 8 eylülde internette açıklanıyor.Benim elime 28 ekimden önce diploma ulaşabilirmi ?

12 dönem okuma hakkına sahibim.2009 1.Dönem = 11. Dönemim - 2010 2. dönem = 12. Dönemim oluyor.
Evveliyatında 3 sene örgün eğitim okuduğum için 12.sene bu dönem son hakkım.Çünkü askerlik tecil hakkım bitiyor.

Maoldan mezun olup üniversiteye hazırlık için askerliği tecil ettiren arkadaşlar varsa kaç sene ettirilebildiğini yazabilirlermi.

Son olarak üniversiteye sınavsız geçiş hakkına sahipmiyim ?

Herkeze şimdiden çok teşekkür ediyorum, en kısa zamanda diplomalarımızı almamız dileği ile....

Kullanıcı avatarı
raşit
Çırak
İletişim:

Re: MEZUNİYET

Mesaj gönderen raşit » 27 Oca 2010, 23:37

eski bir meslek okulu öğrencisi olarak
sadece alttaki (sınavsız üniversite olayına cevap vereyim)
hayır bu sene sondu meslek lisesi öğrencileri kendi bıranşlarında bir üniversiteye(m.y.o.) gecebiliyordu ama malesef bu hükümet sayasinde bu hakkınız elinizden alındı
önemli olan neye sahip olduğun değil kiminle paylaştığındır
söz araba gibidir dikkat edilmezse altında kalınır.

“Yükseköğretim / YKS (TYT, AYT, YDT)” sayfasına dön