3.Dönem Kredi olayı Hakkında YARDIM!!!!

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Earcome

3.Dönem Kredi olayı Hakkında YARDIM!!!!

Mesaj gönderen Earcome » 01 Tem 2010, 15:57

Arkadaşlar 3.dönem 40 kredilik ders almak zorunlumu? kayıt yenileme sırasında 40 kredilik ders alacaksın dedi görevli kişi maol okuyorum 2ci sınıftayım ve baktım toplam dönem 5 yazıyordu 6 olmuş ve yeni dersler eklenmiş ilk defa 3 dönem okucam bana bi yardımcı olun LÜTFENN!! :roll: :roll:

Ya bir yol bul...
Ya bir yol aç...
Ya da yoldan çekil...

Yakzan
Uzman

Re: 3.Dönem Kredi olayı Hakkında YARDIM!!!!

Mesaj gönderen Yakzan » 01 Tem 2010, 21:11

Hayır böyle birşey mümkün değil arkadaşım.Her dönemde ders seçiminde sadece en fazla 30 kredilik dersler seçebiliyorsun.
İstersen deneyebilirsin bu uyarıyı veriyor.

Bu Donem Icin Alabileceginiz (30) Kredi Toplamini Astiginiz Icin Bu Dersi Secemezsiniz..!
Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır. (Hz.Ali a.s)
Öğrencilik Durumu:Mezun
Diploma Notu:63,28

Earcome

Mesaj gönderen Earcome » 01 Tem 2010, 23:06

Bakmıştım bende en fazla 40 kredilik ders alınıyor ve en fazla 20 ders yani görevlinin söylediği gibi bundan önce 11 ders toplam 20 kredilik dersi vermiştim şimdi 40 oldu nasıl yapcam 1 ay kala hiç bilmiyom :(
Ya bir yol bul...
Ya bir yol aç...
Ya da yoldan çekil...

MuhammedEmin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen MuhammedEmin » 02 Tem 2010, 02:04

Yakzan O düz Aol Degildir İmam Hatip Okuyordur ve 40 Kredi Seçme Hakki var.
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 8 AOL'de Okuduğu Dönem : 3
Toplam Kredi : 207 Alan Kredi : 84

Mezuniyet Tarihi : 09/08/2010
Diploma Notu : 67,07

Earcome

Mesaj gönderen Earcome » 02 Tem 2010, 04:37

İmam hatip değil Turizm okuyorum onu bırakında böyle bişi varmı gerçekten zorunlu 40 kredilik ders almalımıyım?
Ya bir yol bul...
Ya bir yol aç...
Ya da yoldan çekil...

sonbahar
Doktor

Mesaj gönderen sonbahar » 02 Tem 2010, 12:03

40 kredinin hepsini almak zorunda değilsin.ama o kadar alma hakkın var.çabuk mezun olabilmek için alman daha iyi.yoksa o dönemin dersleri bir sonraki döneme uzar.bu da mezuniyetini geciktirir.
O Şimdi Üniversiteli

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 02 Tem 2010, 12:52

Bende MAÖL okuyorum ve her kayıt yenilemede 20 kredilik ders seçebiliyoruz AÖL ise 30 kredi seçebiliyor ancak 3. dönem kayıt yenilemede bende şok oldum bize 40 kredilik ders seçme hakkı vermişler normalde seçtiğimizin 2 katı şimdi düz açık lise okuyan arkadaşlara sorum şu sizler her zaman ki gibi 30 kredilik ders mi seçtiniz yoksa MAÖL'ye tanınan fazladan seçme hakkı sizede tanındı mı, tanınmadıysa bu size yapılan bir haksızlıktır bence..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Earcome

Mesaj gönderen Earcome » 02 Tem 2010, 14:40

İlginç bir durum normal aol okuyanlar 30 alırkın bizler yani maol okuyanlara 40 kredilik hak veriliyorsa bencede ortada adaletsizlik var.Birde kayıt ile sınav tarihi arasındaki zamanı birazdaha açabilseler 1 ayda kim 40 kredilik ders verebilirki? :(
Ya bir yol bul...
Ya bir yol aç...
Ya da yoldan çekil...

sonbahar
Doktor

Mesaj gönderen sonbahar » 02 Tem 2010, 16:59

ben düz liseyim ve değişiklik yok yine 30 kredilik ders seçtik.
O Şimdi Üniversiteli

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 02 Tem 2010, 17:49

Bence bu konuyuda sormalısınız çağrı merkezine bir MAÖL öğrencisi olarak bizim işimize de gelse siznde fazladan ders seçme hakkınız olmalı aksi taktirde bizimde olmamalı, çünkü hepimiz aynı parayı yatırıyoruz ve hepimizn amacı mezun olmak...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

SuVeYBe
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen SuVeYBe » 03 Tem 2010, 19:14

Selam ..

Ben de 30 kredilik ders seçebildim .. Ve arkadaşım M.A.Ö.L İmam Hatip Bölümünde okuyor. O 40 kredilik ders seçmiş.
Bende çağrı merkezine bu maili yolladım. Bakalım ne cevap verecekler .. !

Selam
Ben açık öğretim lisesinde okkuyorum III. Dönem kayıt yenilemeleri başladğı gün kaydımı yeniledim. Derslerimi seçtim her zaman ki gibi 30 kredilik seçebildim. Ancak arkadaşım M.A.O.L İmam hatip bölümünde okuyor.Önceden kendisi 27 krediliik seçebiliyodu. Yüzyüze eğitimden de kredi alacağı için. Şimdi O 40 kredilik ders seçmiş. Bu durum nasıl oluyor ? Eğer onlara fazla kredi hakkı tanındıysa bizede tanınması gerek değil mi ? !

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 03 Tem 2010, 19:49

Suveybe, sana gönderilecek cevabı bende çok merak ediyorum, bize tanınan bu iki kat fazla kredili ders seçme hakkı büyük haksızlık size karşı..

Mustafa Kemal Atatürk

SuVeYBe
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen SuVeYBe » 05 Tem 2010, 18:33

Selam ..
Evet cevap geldi ..
Önce tc kimlik no ve öğrenci nomu istediler .. Sonrada bu cevap geldi ;

---------------------------------------------------------------------------------------------

Mesleki Açıköğretim Lisesi öğrencileri 20 kredilik yüzyüze eğitim dersinden 20 kredide Genel kültür derslerinden seçim yapabilmektedir, yüzyüze eğitim derslerine göre genel kültür ders seçim kredisi de değişmektedir. Bu dönem yüzyüze eğitim dersi olmadığından sistem 40 krediye kadar ders seçimi için izin vermiştir.

---------------------------------------------------------------------------------------------

...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Tem 2010, 18:46

Gönderilen cevap mantıklı, ilk defa Meslek Liseli olmanın avantajını görmüş olduk çünkü Geometri dersleri düz liselere eklenirken biz MAÖL öğrencilerine bu derslerle birlikte 12 kredilik daha ders eklenmişti bu yapılan haksızılığı bu 40 kredilik ders hakkı biraz giderebilir..

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
colin_erkan
Doktor

Mesaj gönderen colin_erkan » 06 Tem 2010, 16:42

çok iyi oldu bu 40 kredilik ders seçme işi çok sevindim vala :)
CeHeNNeM Buz TuTana Kadar BAYRAMPAŞALIYIZ....!!!
(2008 yılında foruma ilk üye olduğumda atmıştım bu imzayı malesef Bayrampaşadan ayrıldım ama bir gün tekrar geri döneceğim...)

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön