Mevzuniyet yardım

Her Konuda Tartışabilirsiniz
zeixer
Yardımcı Asistan

Mevzuniyet yardım

Mesaj gönderen zeixer » 13 Tem 2010, 13:19

Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 7
Toplam Kredi : 196 Alan Kredi : 112

Arkadaşlar bilgilerim bu şekilde tek kalan zorunlu dersim geometri ondanda daha önce 2 kere kaldım bu sınavda veremessem bile muaf olucam onun dışında acaba mevzun olmamı engelliyecek bir durum olabilir mi ? emin olmak istiyorum bildiğiniz gibi açık lise ne olacağı belli olmaz

Kullanıcı avatarı
Bal10cuk
Uzman Doktor

Re: Mevzuniyet yardım

Mesaj gönderen Bal10cuk » 13 Tem 2010, 14:06

Mezuniyet şartları bütün alan derslerine girmiş olmak ortak dersleride ya geçmek ya muaf olmak zorunlu dersleriniz bitmiş
kredi açığınız yok toplam 8 dönemi aşmışsınızda yok gibi görünüyor engeliniz :wink:

Yakzan
Uzman

Mesaj gönderen Yakzan » 13 Tem 2010, 14:38

Özür dilerim ama okuduğu dönem 8 değil 7 gözüküyor.
Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır. (Hz.Ali a.s)
Öğrencilik Durumu:Mezun
Diploma Notu:63,28

Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent

Mesaj gönderen gülbeyaz » 13 Tem 2010, 14:56

Yakzan yazdı:Özür dilerim ama okuduğu dönem 8 değil 7 gözüküyor.
canım o, 7 AOL'de okuduğu dönem, toplam dönemi 11

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 06 Ağu 2010, 16:42

Arkadaşlar ortak kredinin en az 112 olması gerekiyormuş :S:S ve bu hiç bir yerde belirtirlmedi eğer belirtilseydi son ders seçimimde bir kaç daha ders seçerdim ve ortak kredimide tamamlardım eğer böyle birşey yüzünden mezun olmasam gerçekten cıldıracam şu an mideme bulantılar girdi üniversitesi sınavınıda kazanmış olmama rağmen :S:S yardımcı olun

Yakzan
Uzman

Mesaj gönderen Yakzan » 06 Ağu 2010, 18:28

zeixer yazdı:Arkadaşlar ortak kredinin en az 112 olması gerekiyormuş :S:S ve bu hiç bir yerde belirtirlmedi eğer belirtilseydi son ders seçimimde bir kaç daha ders seçerdim ve ortak kredimide tamamlardım eğer böyle birşey yüzünden mezun olmasam gerçekten cıldıracam şu an mideme bulantılar girdi üniversitesi sınavınıda kazanmış olmama rağmen :S:S yardımcı olun
:shock: Allah Allah böyle birşeyde mi vardı.İlkkez duyuyorum.Bu ne kadar gerçek?
Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır. (Hz.Ali a.s)

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 06 Ağu 2010, 18:39

zeixer yazdı:Arkadaşlar ortak kredinin en az 112 olması gerekiyormuş :S:S ve bu hiç bir yerde belirtirlmedi eğer belirtilseydi son ders seçimimde bir kaç daha ders seçerdim ve ortak kredimide tamamlardım eğer böyle birşey yüzünden mezun olmasam gerçekten cıldıracam şu an mideme bulantılar girdi üniversitesi sınavınıda kazanmış olmama rağmen :S:S yardımcı olun
Bende forumda gezerken bir kaç konuda gözüme çarptı ondan duyduğum resmi bi yer yok :S:S ama cidden mideme bulantılar girdi sabah tercihlerimi yaptım üniversite hayali kurdum ama şu an moralim 0 böyle birşey mezuniyet şartlarındada yazmıyo ama benim kafam çok karıştı :(:(

Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent

Mesaj gönderen gülbeyaz » 06 Ağu 2010, 19:22

zeixer yazdı:
Bende forumda gezerken bir kaç konuda gözüme çarptı ondan duyduğum resmi bi yer yok :S:S ama cidden mideme bulantılar girdi sabah tercihlerimi yaptım üniversite hayali kurdum ama şu an moralim 0 böyle birşey mezuniyet şartlarındada yazmıyo ama benim kafam çok karıştı :(:(
ortak kredi sadece genel kültür alanında oluyor,toplamda 80 kredidir.siz hangi ortak krediden bahsediyorsunuz???

serenity
Doktor

Mesaj gönderen serenity » 06 Ağu 2010, 19:28

öyle bişey yok, için rahat olsun.

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 06 Ağu 2010, 19:38

Eminmisin ? serenity ?? bunu söylemen bile içime bir su serpti çok teşekkürler

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 06 Ağu 2010, 19:42

gülbeyaz yazdı:
zeixer yazdı:
ortak kredi sadece genel kültür alanında oluyor,toplamda 80 kredidir.siz hangi ortak krediden bahsediyorsunuz???
ortak derslerin kredisinden bahsediyorum

serenity
Doktor

Mesaj gönderen serenity » 06 Ağu 2010, 20:09

mesela yabancı dilde ortak derslerin kredisi bile 112 tutmuyor ki

Yakzan
Uzman

Mesaj gönderen Yakzan » 06 Ağu 2010, 20:14

serenity yazdı:mesela yabancı dilde ortak derslerin kredisi bile 112 tutmuyor ki
Çok doğru.Kardeş ben ders listelerinden baktım.Sosyal Bilimler'de ortak derslerin toplamı 112 bile tutmuyor.78 kredi ortak dersi var sadece.İçin rahat olsun mezunsun olacaksın inşallah.
Aşağıdaki linkten görürsün.

http://www.aol.meb.gov.tr/upload/genel/ ... rsleri.pdf

serenity
Doktor

Mesaj gönderen serenity » 06 Ağu 2010, 21:23

evet kesinlikle. zaten kredi tamamlayamadığın vakit seçmeliden tamamlamak zorundasın. ortak ders kredisi diye bişi yok, alan kredisi en az 80 olması lazım, toplamda da 192yi geçiyosa ve 8+ dönemin varsa mezunsun demektir

telefon aç sor istersen ama orda çalışanlar da bir şeyden haberi yok, en iyisi burayı dinle :P

ayrıca bence geometri dersini aldın ama, sınava gir sadece cevap kağıdını ve yoklama kağıdını imzala. ama soruları çözme. yani sınava girmedi yazısı çıkmasın ekranlarda belki başarısız olarak saymazlar.

bu arada nereyi kazandın hayırlı olsun merak ettim :)

Yakzan
Uzman

Mesaj gönderen Yakzan » 06 Ağu 2010, 23:57

serenity yazdı:bu arada nereyi kazandın hayırlı olsun merak ettim :)

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön