açık lise mezunluk askerlik akşam lisesi bi bakın :)

Her Konuda Tartışabilirsiniz
cikcikgribi
Uzman

açık lise mezunluk askerlik akşam lisesi bi bakın :)

Mesaj gönderen cikcikgribi » 29 Tem 2010, 16:21

açık lisede 3. senemi doldurdum.. toplanması gereken 192 kredi den topladığım şuan için 151 kredi var. okulu bitirebilmem için toplamam gereken 41 kredi var.

ağustos ayında 3. dönem sınavına gircem. oradan bi 10-20 kredi almayı planlıyorum diye hesaplayalım.kredim 165 oldu diyelim. toplamam gereken de 27 kredi kaldı diyelim.

geriye kalan derslerim, alan kredisini toplamak için mecbur sadece matematik. okulu bitirebilmek için mat. derslerini vermem gerekiyor. ve mat. haliyle konuları görmedim bilmiyorum. nası geçcem muallak..

şimdi şöyle bir sorun var biliyosunuz.

düz açık lisede okuyan öğrenciler, askerliklerini tecil ettiremiyorlar. zamanı geldiğinde askere gidilecek mecbur. bende 91 doğumlu olduğumdan seneye de 91 liler asker olacağından, eğer seneye toplamam gereken 30- 40 krediyi toplayamazsam, matematik derslerinden kalırsam yaniii geçemezsem, seneye askere gideceğim. ve askere de gitmek istemiyorum. gitmeme nedenim yanlş anlaşlmasın, zamanı geldiğinde gitmek istiyorum sadece.

şimdi bir de akşam lisesi var.. bu akşam lisesi hakkında birisi yardımcı oldu. açık lise de ne durumda olduğumu sordu kaç sene oldu kaç kredin var falan. neyse söyledim. bana akşam lisesine kaydını alabilirsin dedi. akşam lisesi bilmeyenler için özet olarak 2-3 bin tl yıllık para verip sınıf geçtiğin sistem. işte akşam lisesine gidersem yine aynı seneye 2011 de mezun olabilirim garantili + askerlik sorunu da kalkacak haliyle ertelenecek yani garantili.

sizce ne yapayım. maddi durumda çok iyi değil açıkcası. matematik kursuna gitsem falan öğrenebilirmiyim sizce herşeyi? peki kurs faln ona da hoca bulmak lazım. dersane desen benim her istediğim konuyu anlatacak mı ? hayır dimi ? özel hoca bulmak lazım. o da masraf.. acaba benim yerime sınava başka birini mi soksam. :D hiç bi zaman masraf açmamışımdır aileme ama işi garantiye de almak isterim açıkcası . bazılarınız açık liseye devam et çalış geç ailene masraf çıkarma, bazılarınız da akşam lisesine yazıl garantiye al diyecek, her ne kadar sorunun cevabını biliyo olsamda öyle bi sormak istedim. sizce ne yapayım.

off
Çırak

Re: açık lise mezunluk askerlik akşam lisesi bi bakın :)

Mesaj gönderen off » 12 Ağu 2010, 04:05

kardeşim benim çok güzel konuya değinmiş tşk ederim aynı sorun benim içinde geçerli benim sadece lanet olası 1 tek 1 tanecik matematik dersim kaldı (kredim 192 alan kredim 76:() bu agustosdaki sınavda gene veremedim yapamadım allah kahretsin 1991 dogumluyum eger son bi şansım kaldıysa ocak 2011 de askere gitmeden once sınava girebilirmiyim :?:
daha cok erken askerliği düşünmüorum hayellerim çok farklı ....

cikcikgribi
Uzman

Mesaj gönderen cikcikgribi » 12 Ağu 2010, 18:21

off yazdı:kardeşim benim çok güzel konuya değinmiş tşk ederim aynı sorun benim içinde geçerli benim sadece lanet olası 1 tek 1 tanecik matematik dersim kaldı (kredim 192 alan kredim 76:() bu agustosdaki sınavda gene veremedim yapamadım allah kahretsin 1991 dogumluyum eger son bi şansım kaldıysa ocak 2011 de askere gitmeden once sınava girebilirmiyim :?:
daha cok erken askerliği düşünmüorum hayellerim çok farklı ....
dostum bak yolunu sen şöyle çiz. 2011 ocak ayı, 2011 mayıs ayı, 2011 ağustos ayı, bu 3 sınava da gireceksin. girebilirsin... ayriyetten öss sınavı için de kaydını yaptıracaksın. sınavına gireceksin. yani senin için bi problem yok. 1 tane be diğerlerini vermişsin bunu da çalışır geçersin. diplomanı bu 3 sınavda da elbet alabilirsin. herhangi bir problem çıkmaz. ama benim 3 tane mat sınavını vermem lazım. alan kredim 68. hiç bi mat dersini vermedim. 3-4-5-6-7-8 bunlardan 3 ünü vermem lazım. hangileri kolay ki acaba. onlara çalışıp geçeyim. :?

necowa
Acemi

Mesaj gönderen necowa » 12 Ağu 2010, 22:33

ya aslında özel hoca tutsan emin ol geçersin sınavlardan.. ama eger calısamıcak durumdaysan ( işte calısıyorsan ve sadece haftada 1 gun iznin varsa mesela ) işin zor. o yuzden aksam lisesine geç . ama 10-12 saat özel ders alabilirsen ( yaklasık 350-400 tl para eder ) bence gecersin. bi de temelin cok zayıfsa yine işin zor. cok uzattım ama bence en garanti yol aksam lisesi ..

Adore26
Çırak

Mesaj gönderen Adore26 » 13 Ağu 2010, 08:12

Arkadaşlar 91lilerin son yoklama tarihi ekimde bitiyor diye biliyorum ben. Yani ekime kadar mezun olamazsanız 2011de asker oluyorsunuz sanırım veya hiç gitmezsiniz yoklamaya kaçak durumuna düşersiniz.Her açık liseli gibi seneye bende apartopar askere alınmaktan korkuyorum açıkçası..

off
Çırak

Mesaj gönderen off » 13 Ağu 2010, 17:39

@Adore26

bende bu durumdan korkuorum kardeşim :(

@cikcikgribi

kardeş senin içinde en doğru olanı akşam lisesi yada ders alıp hepsini tak tak vermek

cagdas

Mesaj gönderen cagdas » 22 Ağu 2010, 01:54

ARKADSLAR BANA BU AKSAM LISESI HAKKINDA BIRAZ BILGI VEREBILIR MISINZ

aliihsantopuz

Mesaj gönderen aliihsantopuz » 09 Haz 2011, 02:47

:Dhaha arkadaslar ben kütükte 1.1.1991 liyim daha yeni askerlik kayıt kagıdı gelmis muhtarliga bugun ogrendim. aslende 5 kasım 90 lıyım :D. gidip erteletsem 3 dönem vericekler herhalde önüme; AGUSTOS 2011 - OCAK 2012 ve MAYIS 2012 sunarlarsa MAYIS 2012yi seçerim. ve lisem bitmek üzere ama fazla takmıyorum. sadece askerlik mevzusu için üzülüyorum.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön