ağustos ayında 3. dönem sınavına gircem. oradan bi 10-20 kredi almayı planlıyorum diye hesaplayalım.kredim 165 oldu diyelim. toplamam gereken de 27 kredi kaldı diyelim.
geriye kalan derslerim, alan kredisini toplamak için mecbur sadece matematik. okulu bitirebilmek için mat. derslerini vermem gerekiyor. ve mat. haliyle konuları görmedim bilmiyorum. nası geçcem muallak..
şimdi şöyle bir sorun var biliyosunuz.
düz açık lisede okuyan öğrenciler, askerliklerini tecil ettiremiyorlar. zamanı geldiğinde askere gidilecek mecbur. bende 91 doğumlu olduğumdan seneye de 91 liler asker olacağından, eğer seneye toplamam gereken 30- 40 krediyi toplayamazsam, matematik derslerinden kalırsam yaniii geçemezsem, seneye askere gideceğim. ve askere de gitmek istemiyorum. gitmeme nedenim yanlş anlaşlmasın, zamanı geldiğinde gitmek istiyorum sadece.
şimdi bir de akşam lisesi var.. bu akşam lisesi hakkında birisi yardımcı oldu. açık lise de ne durumda olduğumu sordu kaç sene oldu kaç kredin var falan. neyse söyledim. bana akşam lisesine kaydını alabilirsin dedi. akşam lisesi bilmeyenler için özet olarak 2-3 bin tl yıllık para verip sınıf geçtiğin sistem. işte akşam lisesine gidersem yine aynı seneye 2011 de mezun olabilirim garantili + askerlik sorunu da kalkacak haliyle ertelenecek yani garantili.
sizce ne yapayım. maddi durumda çok iyi değil açıkcası. matematik kursuna gitsem falan öğrenebilirmiyim sizce herşeyi? peki kurs faln ona da hoca bulmak lazım. dersane desen benim her istediğim konuyu anlatacak mı ? hayır dimi ? özel hoca bulmak lazım. o da masraf.. acaba benim yerime sınava başka birini mi soksam.