Mezun olmuş arkadaşlara diploma notu sorusu (ÖNEMLİ)

Her Konuda Tartışabilirsiniz
serenity
Doktor

Mezun olmuş arkadaşlara diploma notu sorusu (ÖNEMLİ)

Mesaj gönderen serenity » 04 Eyl 2010, 13:31

Arkadaşlar, ortalama alınırken diploma notunuza "başarısız dersler" eklendi mi, yoksa sadece başarılı dersler kısmında gözüken derslerin mi ortalaması alındı :) Cevap verirseniz çok sevinirim.

ertugrul_brs

Re: Mezun olmuş arkadaşlara diploma notu sorusu (ÖNEMLİ)

Mesaj gönderen ertugrul_brs » 04 Eyl 2010, 15:33

walla arkadasım ben meslek lisesiyim 265 krediyle bu gün mezun oldum diploma notum 65 geldi

serenity
Doktor

Mesaj gönderen serenity » 04 Eyl 2010, 19:50

kusura bakma arkadaşım sorum bu değildi yine de teşekkürler
lütfen cevao :/

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 04 Eyl 2010, 22:23

Başarısız derslerin hiç önemi yok,adı üstünde başarısız,yalnızca başarılı dersler sayılıyor...
Mesafeler gözyaşlarıyla doldurulamaz...

KARAHAN_
Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen KARAHAN_ » 04 Eyl 2010, 22:26

Başarılı dersler sayılıyor diye cevap vermiş arkadaş ekleme yapmak istiyorum. Ünv. sınavından sonra gireceğin yani diploma notunun hesaplandığı tarihden sonraki sınavlardaki başarılı derslerin buna dahil değil.Örn: 2010 Aol III. dönem sınavı
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )

serenity
Doktor

Mesaj gönderen serenity » 05 Eyl 2010, 10:29

teşekkürler arkadaşlar bu cevap bile yeterliydi. herhalde başarılı derslerin aritmetik ortalaması alındı? çünkü yönetmelikte saçma sapan bir şey yazıyor da...
Madde 38 —Diploma notu, öğretim süresince alınan ve başarılı olunan derslerin ağırlıklı kredi notları toplamının, aynı derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünmesiyle elde edilir. Diploma notu belirlenirken, bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.

cavci

Mesaj gönderen cavci » 05 Eyl 2010, 12:22

benim 70 geldi iyi mi kötü mü anlamadım
İnsanlar göründükleri gibi olmalıdır. Eğer değillerse hiç görünmesinler daha iyi.

asus34
Doktor

Mesaj gönderen asus34 » 08 Eyl 2010, 14:11

KARAHAN_ yazdı:Başarılı dersler sayılıyor diye cevap vermiş arkadaş ekleme yapmak istiyorum. Ünv. sınavından sonra gireceğin yani diploma notunun hesaplandığı tarihden sonraki sınavlardaki başarılı derslerin buna dahil değil.Örn: 2010 Aol III. dönem sınavı
peki öncesi sayılırmı diyelim 2011 ocak sınavı ygs basvurusu yaparken sınav açıklanmamış oluyorda
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / GENEL KÜLTÜR
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 199 Ortak Kredi : 80
Mezuniyet Tarihi : 25/07/2011

KARAHAN_
Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen KARAHAN_ » 08 Eyl 2010, 16:04

asus34 yazdı:
KARAHAN_ yazdı:Başarılı dersler sayılıyor diye cevap vermiş arkadaş ekleme yapmak istiyorum. Ünv. sınavından sonra gireceğin yani diploma notunun hesaplandığı tarihden sonraki sınavlardaki başarılı derslerin buna dahil değil.Örn: 2010 Aol III. dönem sınavı
peki öncesi sayılırmı diyelim 2011 ocak sınavı ygs basvurusu yaparken sınav açıklanmamış oluyorda
Diploma notları LGS'de değil LYS'de OSYM'nin sistemine yükleniyor. Örgün eğitim biter diploma notları hesaplanır LYS sınavı açıklanmadan notlar OSYM'nin sistemine yüklenir.
Buda şu demek Açıköğretim Lisesine göre değilde Örgün eğitime göre sistem işliyor.
Öğrenmek akıntıya karşı kürek çekmektir. Durduğun an geri gidersin. ( Benjamin )

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 09 Eyl 2010, 01:38

Şimdi şöyle de bir durum var.3. dönem dersleri sayılmıyor olarak biliniyor olabilir,benim bu konu hakkında bilgim yok ama 3. dönemde yalnızca Geometri-2 dersim kalmıştı.LYS sonuçları açıklanınca Diploma Notum 82.72 geldi ama Geometri-2'den 50 puan alarak mezun olduğumda,Diploma Notum 82.22 oldu.Bu şu anlama geliyor sanırım,henüz verilmeyen dersler varsa,onlardan en yüksek notu alarak geçtiğiniz varsayılarak,ortalama bir puan alınıyor olabilir...
Mesafeler gözyaşlarıyla doldurulamaz...

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön