Ders çalışma yöntemleri hadii!!!!

Her Konuda Tartışabilirsiniz
adaasu
Doktor

Ders çalışma yöntemleri hadii!!!!

Mesaj gönderen adaasu » 07 Eki 2010, 17:37

Yoğun istek üzerine :)
Ders çalışma yöntemlerimizi paylaşalım arkadaşlar bakalım bilmediğimiz yöntemler var mı?
ya da hangileri daha etkili tartışalım ama arada bir şu yazılanları okuyalım lütfen katılım bekliyoruz...

zeytin siyahıydı ZEYD'in gözleri....

Kullanıcı avatarı
intrepid25
Doçent

Re: Ders çalışma yöntemleri hadii!!!!

Mesaj gönderen intrepid25 » 07 Eki 2010, 17:42

Teşekkürler böyle bir konu açtığınız için,benimde hep merak ettiğim bir konuydu.

Ben sayısalla ilgili dersleri hayal gücümü kullandım ve başarılı oldu. :mrgreen:
İngilizceyi ismek kursuna gittim bu sayede çok kolay geçtim. :)
Sözel derslerde ise coğrafya ve din kültürü hariç diğer dersleri sadece bir kez okuyorum.
(Coğrafya ve din kültürüne çalışma ve okuma ihtiyacı duymuyorum) :mrgreen:

adaasu
Doktor

Mesaj gönderen adaasu » 07 Eki 2010, 17:47

benimkiler kendisi oluyor gidiyor gibi birşey :)
sayısal derslere internetten video anlatımları ile çalışıyorum kimi zaman çalışmadan geçiyorum.
sözel dersler çalışmadan halledebiliyorum dil anlatım ,edebiyat önceki bilgilerle yapılabiliyor bence.
coğrafya ve tarih bende yok ama zamanında vardı onlar için de biraz gündemi takip ediyorsun ,kitabı karıştırıyorsun .
Amaa en önemlisi Allah'tan ümidi kesmeyip bu sınavda da hepsini geçeceğim diyerek giriyorsun sınava ve kazanıyorsun işte benim formülüm :wink:

Kullanıcı avatarı
intrepid25
Doçent

Mesaj gönderen intrepid25 » 07 Eki 2010, 22:27

Galiba biraz özele girdi kimse yazmak istemiyor :mrgreen:

Yakzan
Uzman

Mesaj gönderen Yakzan » 07 Eki 2010, 23:47

Ben sözel olduğum için sınava 3 hafta felan kala hızlı bir şekilde çalışmaya başlıyorum. Çalışırkende biraz ezber gibi oluyor. Okuyor, okuyor ve anladıklarımı deftere yazıyorum, yazarak aklında daha fazla kalıyor çünkü. Bütün sözel derslere böyle çalışıyorum. Bunu ardından çalışıp bitirdiğim derslerin geçmiş dönemlerde çıkmış sorularını çözüyorum (2008'den 2010 yılına kadar ki bütün dönemleri) ve böylece seviyenide ölçmüş oluyorsun. Sınav günü gelip çattığı zamanda sınavına gireceğin dersin yazdığın bütün notlarını gözden geçirerek giriyorsun. Eğer alanın sözel ise benim sana kesinlikle tavsiyem böyle çalışmandır.
Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır. (Hz.Ali a.s)
Öğrencilik Durumu:Mezun
Diploma Notu:63,28

Kullanıcı avatarı
intrepid25
Doçent

Mesaj gönderen intrepid25 » 08 Eki 2010, 08:07

Yakzan yazdı:Ben sözel olduğum için sınava 3 hafta felan kala hızlı bir şekilde çalışmaya başlıyorum. Çalışırkende biraz ezber gibi oluyor. Okuyor, okuyor ve anladıklarımı deftere yazıyorum, yazarak aklında daha fazla kalıyor çünkü. Bütün sözel derslere böyle çalışıyorum. Bunu ardından çalışıp bitirdiğim derslerin geçmiş dönemlerde çıkmış sorularını çözüyorum (2008'den 2010 yılına kadar ki bütün dönemleri) ve böylece seviyenide ölçmüş oluyorsun. Sınav günü gelip çattığı zamanda sınavına gireceğin dersin yazdığın bütün notlarını gözden geçirerek giriyorsun. Eğer alanın sözel ise benim sana kesinlikle tavsiyem böyle çalışmandır.
Sistem iyide bu kadar döneme bu kredi az bence...:(

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 08 Eki 2010, 09:12

Ben çok yoğun çalışmak durumunda kalabiliyorum. Özellikle sayısallara 2 tur çalışıyorum. Çünkü arada 13 sene okulsuz derssiz geçen uzun bir süre var. Ama şunu da gördüm ki ; özellikle matematik, geometri gibi derslere biraz yoğunlaşınca ham lığım gitti. Bi de yazıyorum. Daha iyi oluyor. Ama ingilizceye sadece kitap üzerinden çalışıyorum, pek yazmıyorum onu. Özellikle sınava bir ay felan kala "inek" lafını duyabiliyorum :mrgreen:
Resim

adaasu
Doktor

Mesaj gönderen adaasu » 08 Eki 2010, 10:25

inek diyenler ya zamanında ineklik yapıp iyi bi yerlere gelmiş olanlardır ya da ineklik yapamayıp sadece laf atanlardır o da kıskançlıklarından :lol: kimseyi duymamalıyız ders çalışırken sonra tepeden oonlara el sallarız :)

Maol
Asistan

Mesaj gönderen Maol » 08 Eki 2010, 15:07

Geçen sınav 14 tane dersi 2 günde nasıl verdim? Sınava 2 gün kalmıştı.
Hiç halk eğitime falan gitmedim kitaplar için, http://egitek.meb.gov.tr/aok/Aok_Kitapl ... ar_Aol.htm
eğitek'in sitesinden sadece sorumlu olduğum derslerin ekitaplarını indirdim bilgisayarıma
Kitap özetlerini dikkatle okudum ve tekrar ettim
Kitaplardaki testi çözüp değerlendirdim
Sınav günü sabah erken kalktım bilgisayarımı açtım ve saat 10:00 daki sınav derslerine iyice bi göz attım yine tekrar yapıp okulun yolunu tuttum.Hepsinden en az 9 doğru (45) puanlık soru yaptığım için çok kolay geçti.Hemen bi internet kafe bulup yine eğitekin sitesine girdim.Saat 14:00 daki sınavıma kadar yine özeti okudum test çözdüm 2 gün böyle bi koşturmacanın ardından tam 14 tane ders verdim (Çoğunun notlarıda 65 70 85 55) di.
O yüzden imzama çalışınca oluyormuş notunu ekledim 146 kredim var dönemime göre çok iyi :wink:
Mesleki Açık Öğretim Lisesi - Bilişim Teknolojileri Alanı

MEZUN

adaasu
Doktor

Mesaj gönderen adaasu » 08 Eki 2010, 16:11

vayy gerçekten çok güzel ama bu kolay bi yöntem mi bilemem :)

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 08 Eki 2010, 17:30

Ben ders kitaplarımı aldıktan sonra sınava kaç haftam kaldığını hesaplıyorum.Ona göre hangi dersten haftada kaç sayfa çalışmam gerektiğini buluyorum ve günlere bölüyorum.Son üç haftam kalana kadar bu şekilde çalışarak kitaplarımı bitiriyorum.Son üç haftada eksiklerimi tamamlıyorum ve geçmiş yılların sorularını çözüyorum işte hangi konularda yanlışlarım fazla ise o konulara daha itinalı çalışıyorum (vs.)bu şekilde üç haftayı da tamamlıyorum sonrada sınava giriyorum.Bunu 2 dönemdir uyguluyorum ilk dönemlerime göre çok çok daha başarılıyım.Yani kısacası programlı bir şekilde çalışıyorum....Veee herkese tavsiye ederim
:wink: :wink:
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

Yakzan
Uzman

Mesaj gönderen Yakzan » 08 Eki 2010, 21:00

intrepid25 yazdı:
Yakzan yazdı:Ben sözel olduğum için sınava 3 hafta felan kala hızlı bir şekilde çalışmaya başlıyorum. Çalışırkende biraz ezber gibi oluyor. Okuyor, okuyor ve anladıklarımı deftere yazıyorum, yazarak aklında daha fazla kalıyor çünkü. Bütün sözel derslere böyle çalışıyorum. Bunu ardından çalışıp bitirdiğim derslerin geçmiş dönemlerde çıkmış sorularını çözüyorum (2008'den 2010 yılına kadar ki bütün dönemleri) ve böylece seviyenide ölçmüş oluyorsun. Sınav günü gelip çattığı zamanda sınavına gireceğin dersin yazdığın bütün notlarını gözden geçirerek giriyorsun. Eğer alanın sözel ise benim sana kesinlikle tavsiyem böyle çalışmandır.
Sistem iyide bu kadar döneme bu kredi az bence...:(
İşten çıkıp uzun süre boş kaldıktan sonra aklım başıma geldi malesef daha sonra çalışmaya ve sistemi takip etmeye başladım.Diğer türlü bir iş yaparken derslere çalışmanın imkanın yok.
Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır. (Hz.Ali a.s)
Öğrencilik Durumu:Mezun
Diploma Notu:63,28

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 08 Eki 2010, 21:02

adaasu yazdı:inek diyenler ya zamanında ineklik yapıp iyi bi yerlere gelmiş olanlardır ya da ineklik yapamayıp sadece laf atanlardır o da kıskançlıklarından :lol: kimseyi duymamalıyız ders çalışırken sonra tepeden oonlara el sallarız :)
Ben inek lafını işitmekten hiç rahatsız değilim. Doğru yolda olduğumu bildiğim için hiç dokunmuyor zaten. Adaasu sana katılıyorum. Kıskançlık yapma ihtimali olanların yanında derslerden hiç bahsetmeme yolunu seçiyorum. İnek lafı beni sevenler tarafından geldiği için no problem :)
Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 08 Eki 2010, 21:04

Bi de arkadaşlar, geçen dönemlerde ekol hoca dan biraz matematik ve ingilizce konusunda faydalandım. Tavsiye ederim. Anlatım güzel.
Resim

Kullanıcı avatarı
intrepid25
Doçent

Mesaj gönderen intrepid25 » 08 Eki 2010, 22:46

kripton yazdı:Bi de arkadaşlar, geçen dönemlerde ekol hoca dan biraz matematik ve ingilizce konusunda faydalandım. Tavsiye ederim. Anlatım güzel.
Matematik ve geometriyi ordan izledim ama yinede hayal gücümle geçtim kılpayı :)

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön