Ha bide bu ne güvenlikti ya çantamı didik didik ettiler ama yinede telefonumu bulamadılar

emrahk bana bu diploma notu meselesini anlatabilir misinemrahk yazdı:Bende 3 dersten girdim, aslında kredilerim çoktan bitti ve sadece diploma notum yükselsin diye girdiğim için ister istemez çok fazla üzerine düşmedim soruların ama iyi geçti. Güvenlik önlemleri bizim okulda da çok sıkıydı. Son zamanlardaki skandallardan sonra böyle olmasını bekliyordum zaten... Diğer oturumlarda başarılar...
Teşekkürleremrahk yazdı:Soru-cevapları salı çarşamba gibi internetten yayınlarlar...
Tabi ki 192 üzerinde kredin olursa diploma notun artar. Diploma notu krediye göre değil not ortalamasına göre hesaplanır, ancak takdir edersin ki ne kadar fazla kredi o kadar ders eder ki bu derslerin ortalamalarıda fazla olur. Not ortalamalarını başarılı olduğun derslerden hesaplarlar ve öncelikle ortak ders başarıların önemli yani ne kadar az muaf dersin varsa o kadar fazla puan gelir. Şöyle bir durumda var ki notların 45-55 gibi düşükse (senin için değil genel için konuşuyorum) kredini istersen 500 yap çok etkilemez fazla kredi. Dediğin gibi eğer az ders seçip o derslere yoğunlaşıp daha yüksek notlar alırım diyorsan böyle yapman daha faydalı...kripton yazdı:emrahk bana bu diploma notu meselesini anlatabilir misinemrahk yazdı:Bende 3 dersten girdim, aslında kredilerim çoktan bitti ve sadece diploma notum yükselsin diye girdiğim için ister istemez çok fazla üzerine düşmedim soruların ama iyi geçti. Güvenlik önlemleri bizim okulda da çok sıkıydı. Son zamanlardaki skandallardan sonra böyle olmasını bekliyordum zaten... Diğer oturumlarda başarılar...Benim de bu tempoda gidersem eğer kredim çabuk bitecek gibi gözüküyor. Kredi, mesela 192 de tamam oluyorsa daha üstü diploma notuna olumlu katkı mı sağlıyor
yoksa sadece derslerimizin not ortalaması mı alınıyor
Mesela ben mat. dan 2 defa fizikten 1 defa başarısız oldum ama sonra geçtim. ( muaf değilim yani ) not ortalamama başarılı olduğum not mu etki ediyor sadece
bi de ders seçerken kararsız kalıyorum ortakları seçiyorum baya bi kredim eksik kalıyor 30 a tamamlamak için 5-6 tane seçmeli ders alıyorum. Kendi kendime şunu diyorum : 14 ders seçip de not ortalaman düşük olacağına 8 tane ortak dersini seç güzel çalış not ortalaman yüksek olsun diyorum
Kısacası bu işi çözemedim henüz ve krediyi her seferinde full doldurup 14 dersten giriyorum
Rica ederim...birazdeli yazdı:Teşekkürleremrahk yazdı:Soru-cevapları salı çarşamba gibi internetten yayınlarlar...