Dönem hesaplaması nasıl oluyor YARDIM EDDİİİN

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
esraaah
Çırak

Dönem hesaplaması nasıl oluyor YARDIM EDDİİİN

Mesaj gönderen esraaah » 09 Eyl 2011, 22:30

yahu arkadaşlar ben şimdi lise 1,2,3 okudum konservtuvar lisesinde şimdi 4 de Açık öğretim liseinde okuycam

lise 1 lise 2 lise 3
|| 1 dönem ve 2.dönem || || 3 donem ve 4 donem || || 5 donem 6 dönem|| diye mi sayılıyor?

Bunun akabinde bu sene okuyacağım lise ''4'' 7 donem 8 donem ve 9 donem mi olcak ?? ?? ben 20 yaşındayım 3 sınav hakkı var o yüzden 3 donem diye mi sayılcak o olay ??

birde şu sorum var ben lise üç de alanımı değiştirebilrmiyim Yabancı Dİl almanca. bu sene yeni kayıt oldum bu arada.

alanım ne bilmiyorum cunki konservtuvarda meslek eğtimi alıyorduk. ben bunu değiştirebilrmiyim???
sevgiler sygılar çook teşekkürler yoldaşlar

herşey güzel olacak! olmalı

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Dönem hesaplaması nasıl oluyor YARDIM EDDİİİN

Mesaj gönderen kripton » 10 Eyl 2011, 05:50

Alan değiştirme konusunda bir bilgim yok ama dönemler şu şekilde oluyor:

Açıklise de 8 dönem var.

1. ve 2. dönemler lise 1
3. ve 4. dönemler lise 2
5. ve 6. dönemler lise 3
7. ve 8. dönemler lise 4

şeklinde. Tabi bu hiç kalmadan geçenler için oluyor. Sen lise 3 ü bitirdiğine göre şu an 7. dönemden başlarsın. Yani 2 dönemin var bitirmek için. Evet 3 sınav var fakat senin 3. sınava girmene gerek yok. Eğer zorunlu derslerini verip kredini tamamlarsan mayıs sınavı ile mezun olursun. Temmuz sınavına girmeye gerek yok.
Resim

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 10 Eyl 2011, 06:26

Dönem olayı kripton'un dediği gibi.8 dönem 192 kredi (alan seçersen 80 alan kredi) topladığında ve zorunlu derslerin de hepsini verdiğinde okul biter.

Kayıt olurken yabancı dil söylemen gerekiyordu hangisi gördüysen.Kayıt olduğun yerden değiştirebilirsin. Yine kayıt olurken görevli alanını seçmiş olması lazım.Seçmediyse de belgelerin sisteme girilip öğrenciliğin aktif hale geldiğinde alanını değiştirebilirsin.Ocak 2012 sınavına 7. dönem derslerini seçeceksin.Mayıs sınavında da 8. dönem.Mesleki AOL değilsin büyük ihtimalle...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

Kullanıcı avatarı
esraaah
Çırak

Mesaj gönderen esraaah » 10 Eyl 2011, 10:21

Öncelikel İYKİ varsızınız!!!!

İyki bu forum var ne kadar güzel anlatıyor yarım ediyorsunuz. gerçekten size çok ama çok teşekkür ediyorum.

Aynen gecen gün Yeni kayıt sıfatıyla kayıt oldum A.Ö.L ye tahminen 102 kredim var bugune kadar gordum tum dersler ( ve gectığım dersler tabiki) hesapladım 102 cıktı.

Adam bana kayıt olurken Alan Yok sectırdı. Ben dedim yabancı dil sityorum diye bana şunu soyledi '' gursda bize yeni gayıtları alanı yooh muş seccekmişiiz'' dedi yabancı dilime de ingilizce yazdı ama ben almanca istiyordum..

şu anda Ön kayıt öğrencisi şekilnde kayıtlyım ve Alan yok 4 yıllık yabancı dil ing şekilnde ifadeler yer alıyor A.Ö.L sitesinde öğrenci grişi yaptım yerde.

Bunları düzelte bilirmiyim yani?

sevgiler saygılar yoldaşlar.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 10 Eyl 2011, 10:26

Önceden de dediğim gibi senin dönemin 7 olduğu için alansız okumayacaksın, alan seçtirecekler. Ya 2. dönem kayıt yenilerken, ya da durumun aktife çevrilince alanını seçeceksin. Ama sistemin farklıymış (güzel sanatlar lisesi) bu yüzden kredilerin düşebilir, hazırlıklı olmanlazım bu duruma...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
esraaah
Çırak

Mesaj gönderen esraaah » 10 Eyl 2011, 10:35

yapmayın yaaa :(( allahımm neydi benim günahım yirmi yaşındayım hala lise deyim ve biteceği de muallak.
sonucta gectiğim butun dersleri hesapladım saatlerini ve 2 i,le çarptım neresini düşürecekler yarabbim.

var dan yok yokdan var edilemez derler birde..

ben peki şimdi nappim bu hafta Dershaneye kayıt olmam gerekiyor.
bu ön kayıt durumundan ne zaman cıkacağımız bellirsiz. gecen sene taaa kasım da açmışllar yeni kayıt olanları.

offff

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 10 Eyl 2011, 17:40

Kredi hesapladığın gibi gelmeyebilir.Ben 4 dönem okuyup 5'te AOL'ye geçtim 121 kredi ile başladım.

Bu yıl çok yüksek ihtimalle mezun olursun ve sınava girersin.Dönem sorunun yok.Zaten ek sınav da var.Çabuk bitirmek istersen Genel Kültür seçebilirsin.Dershaneye de başlayabilirsin...
Resim

Kullanıcı avatarı
esraaah
Çırak

Mesaj gönderen esraaah » 10 Eyl 2011, 18:29

sağolasın YSn kardeş walla içime su serptin yeminle hastalandım bugun yattım tansıyonum oynuyor..

çok dertliyim çok ne hallere düştük nerelerde okurken allhın 15 puğanı için yarabimmmmmmmm..

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 10 Eyl 2011, 19:08

Evet...
En son Yns tarafından 26 Eyl 2011, 14:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Resim

NewAqePrince
Uzman

Mesaj gönderen NewAqePrince » 10 Eyl 2011, 21:14

Arkadaşım öncelıkle hıç karamsarlığa kapılma. Durumun bır aktıf olsun bılgılerın yerleşsın ona göre yorum yaparız. Ama anlattıklarına göre bu sene mezun olabılme şansın çok yuksek... Açık oğretımden okumak orgun eğıtıme göre daha zor bır ıştır kopya çekemezsın oğretmenlerı kanaat notu olmaz neysen odur. Ama bu sana ılerde çok buyuk fayda sağlayacak emın ol...

Kullanıcı avatarı
esraaah
Çırak

Mesaj gönderen esraaah » 10 Eyl 2011, 21:27

:(( walla sağolun hepiniz beni teselli ediyorsunuz. siz başarmışsınız inşallah bende başarırım..
benim tek arzum yine kosnervtuvar geldiğim yere geri donmek istiyorum...
allah içimi biliyor okadar çok ağladım okadar çok üzüldüm ki.. anlatamam ne hayaller ne mumtlar sesledim içimde
inşallah dediğinzi gibi olr da bu sene mevzum olurum... o bana hayatı zindan edenlere daha farklı şekilde cıkarım onerine boye boynum eyik değil..

4 göz le aktif öğrenci olmayı beklıyorum ... hemen kitabımı kalemimi alıp oturup çaşcam nefes almadan..

hepinize sevgiler

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 12 Eyl 2011, 09:06

Evet sen çalış ve inan gerisi gelir. Senin yaşın daha ileri de sayılmaz (takma kafana ) Bir kapı kapanıyorsa hayatta birçok kapı da açılır.
Resim

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön