ertelenmiş askerlik hakkında
ertelenmiş askerlik hakkında
Arkadaşlar ben 91 dogumluyum meslek lisesinde aksam okulu okuyorum askerligimi bir kac ay önce erteledim halk egitimden belge aldım ve askerlik subesine verdim. bana hiç bilgi verilmedi ne kadar ertelendigi hakkında adam aldı senin iş tamam dedi okadar son sınıfım bu belge ne kadar erteliyor askerligi. Benim yarım sezonum daha var ayrıca daha üniversite var bilen arkadaslar yardım ederse sevinirim
Re: ertelenmiş askerlik hakkında
Askerlik 1 sene tecil ediliyor böyle. Ama okulu yarıda bırakırsan veya devamsızlıktan kalırsan tecilin iptal oluyor. Yalnız anlamadığım sen Halk Eğitim'e tecil belgesi hazırlattığında onlarda mı kaldı belge? Biz hazırlattığımız zaman alın askerlik şubenize kendiniz postalayın deniyordu...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
emrahk yazdı:Askerlik 1 sene tecil ediliyor böyle. Ama okulu yarıda bırakırsan veya devamsızlıktan kalırsan tecilin iptal oluyor. Yalnız anlamadığım sen Halk Eğitim'e tecil belgesi hazırlattığında onlarda mı kaldı belge? Biz hazırlattığımız zaman alın askerlik şubenize kendiniz postalayın deniyordu...
dostum belgeyi askerlik subesine verdim onlarda kaldı. Biraz arastırdım kimi 2 sene diyor kimi 1 ilk seferde eve kagıt gönderdiler öyle erteledim yoklamaları kacırmıstım. bi aksilikte tekrar gönderirler sanırım erteleyin diye
Tecil tek seferde 2 sene yapılıyor.Ama sana tecil belgesi vermesi lazımdı ugraşmamak için vermemiş demekki bir sorun çıkmaz ama o belgeyi isteyen kurumlar olabilir bence gidip almalısın.
Hayır, Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nde yüzyüze eğitim alan öğrencilerin tecili her defasında 1 sene içindir. Aksi saçma olur zaten adam tecil ettirir ertesi sene gitmez okula o zaman. Her sene okuldan yüzyüze eğitime devam ettiğine dair belgeyi bu yüzden alır Halk Eğitim'e götürür zaten. Bu belgeyle her sene gidip tecil ettirmesi gerekir. Tecilden sonra eğitimi yarıda bırakanların durumları askerlik şubesine bildirilir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk