Alan değiştirmek İstiyorum ? Olur mu sizce ?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
incirreceli
Çırak

Alan değiştirmek İstiyorum ? Olur mu sizce ?

Mesaj gönderen incirreceli » 26 Eyl 2011, 08:57

Alanım Eşit agırlık..
Alan kredim 68 ve sadece Mat, Geo derslerim kaldı. Ben bu dersleri veremiceğimi düşünüyorum. 2 ek sınavdada yapamadım.. 3 dönemim bu şekilde heba olduu. Ben artık kasmak istemiyorum Alanımı Genel kültür yada Yabancı dil yapıp Ocaktaki sınavla birlikte mezun olmak istiyorum..
Yardımcı olursanız cok sevnirim ..

Alan: Genel Kültür
Toplam Kredi: 186
Ortak Kredi: 86

OCAK 2012 MEZUN

emrahk
Onursal Üye

Re: Alan değiştirmek İstiyorum ? Olur mu sizce ?

Mesaj gönderen emrahk » 26 Eyl 2011, 09:16

Alan değiştimek karışık bir durum. Genel Kültür bölümünde alan dersleri olmadığı için senin alan kredilerini aldığın dersler büyük ihtimal seçmeli ders olarak sisteme aktarılır. 68 seçmeli ders kredisi almışsın gibi. Ve zorunlu dersler kısmın boş kalınca ve 192 kredi de tamamlanınca mezun olabilirsin mantıken. Ama işler bu kadar basitte olmayabilir. Başka bir nedenle kredilerin azalabilir de. Örneğin senin alan kredileri aldığın alan derslerin, Genel Kültür alanında seçmeli ders olarak okutulmuyorsa o derslerin kredileri silinebilir. Biraz karışık bir durum yani...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

incirreceli
Çırak

Mesaj gönderen incirreceli » 26 Eyl 2011, 11:01

emrahk yazdı:Alan değiştimek karışık bir durum. Genel Kültür bölümünde alan dersleri olmadığı için senin alan kredilerini aldığın dersler büyük ihtimal seçmeli ders olarak sisteme aktarılır. 68 seçmeli ders kredisi almışsın gibi. Ve zorunlu dersler kısmın boş kalınca ve 192 kredi de tamamlanınca mezun olabilirsin mantıken. Ama işler bu kadar basitte olmayabilir. Başka bir nedenle kredilerin azalabilir de. Örneğin senin alan kredileri aldığın alan derslerin, Genel Kültür alanında seçmeli ders olarak okutulmuyorsa o derslerin kredileri silinebilir. Biraz karışık bir durum yani...

Evet ben bunu halk eğitime danışıyım.. Ama alan değişikliğinden sonra bir kez sınava girmek gerekiyormuşş galiba ..

OCAK 2012 MEZUN

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 26 Eyl 2011, 13:26

Halk Eğitim ne kadar doğru bir bilgi verir sana bu konuda tartışılır, seni yanlış yönlendirebilirler unutma...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

incirreceli
Çırak

Mesaj gönderen incirreceli » 26 Eyl 2011, 14:16

emrahk yazdı:Halk Eğitim ne kadar doğru bir bilgi verir sana bu konuda tartışılır, seni yanlış yönlendirebilirler unutma...
Evet yanlış yönlendiriyolar.. ilk gittiğimde benim zorunlu dersim ortak dersim kalmadı.. Sadece muaf olarak alan derslerim war.. Alan kredimi secmeli dersten tamamlıyabilirmiyim dedim.. Evet olur Secmeli derslerden secebilrsin dediler..
Ankarayı arayıp sordumm hayır olmaz, sadece alan derslerini secebilirsin muaf olsan bile dediler benim kafam iyice karıstıı..
Artık careyi alanımı değiştirmekte buluyorum.. :( Üniversiteye bile kayıt olamıcm bu yuzdn .. :(

OCAK 2012 MEZUN

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön