Arkadaşlar sizlere birkaç sorum olacak,durumum şöyle,9 uncu sınıfı örgünde anadolu lisesinde okudum. 10. sınıfta bazı nedenlerden dolayı ikinci dönem devamsızlıktan kaldım ve tasdiknamemi alıp açık liseye kayıt yaptırdım.
Şimdi, burada 4 dönem okuduğum gözüküyor,açık ta ise 1.dönem diyor,yani 5. dönemimmi oluyor.Şayet öyle değilde 4. dönemim oluyor ise,ben 2013 YGS ye girip üniversteye gireibilirmiyim(7 dönem tamamlanıyor o hesapla,o ara çıkma belgesi falan alıp 1 dönem daha bitirme gibi bi olayım varmı yada 3. sınav bir dönem sayılıyormu?). Kredilerim tutuyor zannedersem.
Alan yok olarak gözüküyor,10. sınıfta alan seçimi yapmadık çünki alanlar kaldılırıldı gibi bazı şeyler oldu.Açık lisede alan seçimi yapacakmıyım? Matematik fen istiyorum,tercihlerim de o yönde olucak.Ancak,genel kültür tarzı kolay şeyleri seçersem , katsayı farkı olurmu ygs de?
Birde,örgündeki diploma notum pek iyi değildi(70),açık lisede 90 üzeri bir ortalama tutturmaya çalışacağım,ortalamam 85 falan gibi gelir ise,AOBPm 500 olabilirmi?
Teşekkür ederim,özellikle 2013 ygs-lys ye girip,bir üniversteye yerleşebilmem benim için önemli,sınava girip üniversiteye arkadaşlarımla aynı yıl başlayabilirmiyim?.