Fikirleriniz..

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Fikirleriniz..

Mesaj gönderen AngeL » 08 Kas 2011, 12:23

Fikirleriniz..

Merhaba ben bu foruma yeni kayit oldum,hayli ilerlemis yasima ragmen,kacirdigim trenin arkasindan bakmak yerine ona dogru ilerlemek icin gecte olsa bir karar verdim ve bu sene ilk okul 6.siniftan acikilkögretime basladim,suan 8. siniftan 2 dersim kalmis durumda.Onun sonrasinda liseye dair endiselerim var.Ilerlemis yasima uygun olmasi acisindan acaba mesleki liseyi mi yoksa düz liseyi mi öneririsiniz? (Mesleki lise dendiginde ise biliyorsunuz bölüm secmek var ve bu bölüm secimi önemli.) Aslinda henüz erken cunku ilkögretim daha bitmedi ama burada her ikisini de okuyan gencler var, acaba bana fikirlerini söyleyebilirler mi?

Yalanlar üzerine inşa ettiğin onca çocuksu aşkın sayesinde
evet belki de cümle cihana hükmetmen sağlanacak
fakat tarihte asla, sahiden sana ait bir masal olmayacak!
çünkü muhtaç olduğun kudret ve de haysiyet, senin hain damarlarında zaten yok!

Ö.G.

emre17

Re: Fikirleriniz..

Mesaj gönderen emre17 » 08 Kas 2011, 18:06

Merhaba benim bir arkadasim meslek lisesinde akşam derslere filan gidiyor yaşı 27 yaş sıkıntısı çekmedigini soyledi. Cunku birbirine yakın yastakiler aynı sınıflara veriliyormus. Tam emin degilim burdan cevap verirler yine, ama bence meslek secmeyin. bolum konusnda ben de endiseleyildim ama sonradan degistirebiliyorsunuz.

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 08 Kas 2011, 20:49

Tesekkür ederim emre17..
Meslek lisesi okuyan üyeler de fikirlerini paylasirlar mi acaba ?
En son AngeL tarafından 10 Kas 2011, 09:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Ö.G.

thekral
Acemi

Mesaj gönderen thekral » 09 Kas 2011, 09:12

benim fikrim düz lise okumandır nedeni ise kısa sürmesi meslek lisesini seçersen 4yıl kesin okuyacaksın fakat aolde 2.5 gibi bi süre söz konusu ki buda cok avantajlı

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 09 Kas 2011, 12:24

Tesekkürler yorumlar icin.
Meslek lisesinde okuyan arkadaslarımız da varsa, fikirlerini bizimle paylaşırlarsa cok sevinirim.

Ö.G.

Kullanıcı avatarı
Önsöz

Mesaj gönderen Önsöz » 11 Kas 2011, 09:29

32 yaşındayım meslek lisesinde stilistlik ve modelistliği bitirdiğim halde, açık öğretimden makina ressamlığını seçerek 2.kez yine meslek lisesini seçtim keyifli yanı meslek lisesini seçtiğinizde yüz yüze eğitimlere girip hem öğrencilik yıllarını anıyorsunuz hem öğretmen ve öğrencilerle uzun yıllar sürecek dostluklar yaşıyorsunuz bunun keyfini düz liseye değişmem..

evet kredi olarak düz liseden daha çabuk mezun olursunuz , seçtiğiniz bölümde önemli , normal öğrencilerden bir farkınız olmadan hem genel kültür sınavlarını hemde yüz yüze eğitimde aldığınız derslerden sınavlara girip paranoya yaşama riskide var :)azim olunca herşey mümkün ..

en iyisi sizi ne mutlu edecekse onu seçmeniz :)umarım herşey istediğiniz gibi olur :)
нαуαт тєѕвιн gιвι∂ιя вαzєη ѕαℓℓαяѕıη,вαzєη çєкєяѕιη..

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 11 Kas 2011, 13:21

Önsöz guzel yorumunuz icin tesekkürler suan 29 yasindayim,sizce hangi bölümü secmem avantajli olur?
Ayrica dersler ve ders secimleri de bana suan karanlik geliyor,üstesinden gelebilecek miyim bilmiyorum. :)

Ö.G.

Kullanıcı avatarı
Önsöz

Mesaj gönderen Önsöz » 14 Kas 2011, 08:16

AngeL yazdı:Önsöz guzel yorumunuz icin tesekkürler suan 29 yasindayim,sizce hangi bölümü secmem avantajli olur?
Ayrica dersler ve ders secimleri de bana suan karanlik geliyor,üstesinden gelebilecek miyim bilmiyorum. :)
avantaj konusu kişiye göre değişir bence, bana göre avantajlı olan size göre zorlanacağınız keşke seçmeseydim dediğiniz bıktığınız bir bölüm olur belkide ; asıl soru şu kendiniz için hayaliniz neydi keşke şu olsaydım dediğiniz meslek ? ailemde 43 yaşında çocuk gelişimi okuyup liseyi bitirenler hatta üniversiteye başlayanlar var , karanlık gelen her şey başladığınızda geçecek emin olun ,bayanlar genelde çocuk gelişimi seçiyor ,çocukları , oyunları seviyorsanız hafta sonları cumartesi ve pazar tatil günlerinizden feragat edebilecekseniz hiç düşünmeden meslek lisesi ve çocuk gelişimi diyebilirim ben okuduğum bölümü araştırarak seçtim ilerde ne faydası olur ? getirisi ve götürüsü ne olur diyerek :D yerinde ve dozunda merak güzel şeydir :D o yüzden hayalinizdeki mesleği düşünün önce araştırın en doğru kararı verirsiniz emin olun ..

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 14 Kas 2011, 13:00

O yaslarda benim hayalim hukuktu (hakim,savci,avukat) ama olmadi. Suan meslek lisesinde sicak baktigim bölüm ise büro yönetimi ve sekreterlik. (Belki de hukuk sekreterligi,hani hayalimdeki meslegin kiyisi kösesi en azindan.. :) ) Bölüm hakkinda arastirma yapmama ragmen, benim icin ne derece yararli olur bir türlü bilemiyorum.Bakicaz artik.Umarim hersey yolunda gider..Tesekkürler düsüncelerinizi paylastiginiz icin..

Ö.G.

Kullanıcı avatarı
Önsöz

Mesaj gönderen Önsöz » 14 Kas 2011, 16:04

ne demek rica ederim ilk öğretimden önce liseyi bile düşünerek adım atan biri başarısız olmaz bence , her şey umduğunuz ve dilediğiniz gibi olur umarım :)

kararsız zey

Mesaj gönderen kararsız zey » 15 Kas 2011, 20:15

mrb.arkadaşlar bende mesleki açık lise düşünüyorum.lise 1 terkim.sizce çocuk gelişimi tercihim nasıl olur mezun olunca neler yapabilirim.yardımcı olursanız sevinirim.

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 16 Kas 2011, 06:10

kararsız zey yazdı:mrb.arkadaşlar bende mesleki açık lise düşünüyorum.lise 1 terkim.sizce çocuk gelişimi tercihim nasıl olur mezun olunca neler yapabilirim.yardımcı olursanız sevinirim.

Selamun aleyküm...
Çocuk gelişimi bölümü gayet güzel bir tercih olur. Bu bölümden mezun olup isterseniz devlette çalışabilir, isterseniz özel anaokulu veya kreşlere girebilisiniz. Hatta özel eğitimi seçim zihinsel engelli okullarında öğretmenlik yapabilirsiniz...İleriki yıllarda da ihtiyaç duyulacak bir meslek...Eğer düşünüyorsanız konuyu daha da derinleştirebiliriz...
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

kararsız zey

Mesaj gönderen kararsız zey » 16 Kas 2011, 17:36

hep içimde kalmış bir meslekti ama zamanın da okula devam edemedim.24 yaşındayım ve evliyim artı eşim köyde öğretmen biraz zor olacak ama istiyorum.bazı endişelerim de var çünkü ben çalışmak para kazanmak ve sosyal olmak istiyorum.açıktan meslek lisesi bitince çalışabilme ihtimalim ne olur?2 yıllık ön lisansa geçiş oluyormuş geçip onu da okudum bu diplomayla ne yapabilirim?lise diplomasından bi farkı olmazmı?dgs ile geçiş zor mu?çok soru işaretlerim var açıkçası.ben planlı yaşamayı sevdiğim için her türlü artı ve eksiyi düşünmeliyim.belki de liseyi bitirip yapabileceğim neyse onu yapmalıyım.

kararsız zey

Mesaj gönderen kararsız zey » 16 Kas 2011, 17:53

sadece liseyi bitirdiğim de çalışabilme şansım ne?ben 24 yaşındayım. evli ve 1 çocuk annesiyim.eşim sınıf öğretmeni ve köyde oturuyoruz biraz zor olacak ama istiyorum.en çok da çalışmak ve az da olsa para kazanmak istiyorum.çalışabilirsin demişsin arkadaşım nasıl olur iş bulabilirmiyim?yoksa ön lisans yapıp daha sonra da dgs ile lisans mı yapsam?ama bu da en kötü ihtimal bi 10 yılımı alır ve 34 yaşında olurum.lise diplomasıyla çalışabilsem bu da yeter bana.yardımcı olursanız sevinirim.

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 16 Kas 2011, 22:08

kararsız zey yazdı:sadece liseyi bitirdiğim de çalışabilme şansım ne?ben 24 yaşındayım. evli ve 1 çocuk annesiyim.eşim sınıf öğretmeni ve köyde oturuyoruz biraz zor olacak ama istiyorum.en çok da çalışmak ve az da olsa para kazanmak istiyorum.çalışabilirsin demişsin arkadaşım nasıl olur iş bulabilirmiyim?yoksa ön lisans yapıp daha sonra da dgs ile lisans mı yapsam?ama bu da en kötü ihtimal bi 10 yılımı alır ve 34 yaşında olurum.lise diplomasıyla çalışabilsem bu da yeter bana.yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun ablacım... Şimdiütün bu sorularınıza cevap vermek isterdim ama o kadar bilgili değilim sizi yanlış yönlendirmek istemem.Lise diplomasıylada özel yerlerde iş bulunabilir tabi , bazı yerler sadece dilpomaya bakmıyor kişinin becerisine ve çocuklarla iletişimine bakıyorlar ...
kararsız zey yazdı:hep içimde kalmış bir meslekti ama zamanın da okula devam edemedim.24 yaşındayım ve evliyim artı eşim köyde öğretmen biraz zor olacak ama istiyorum.bazı endişelerim de var çünkü ben çalışmak para kazanmak ve sosyal olmak istiyorum.açıktan meslek lisesi bitince çalışabilme ihtimalim ne olur?2 yıllık ön lisansa geçiş oluyormuş geçip onu da okudum bu diplomayla ne yapabilirim?lise diplomasından bi farkı olmazmı?dgs ile geçiş zor mu?çok soru işaretlerim var açıkçası.ben planlı yaşamayı sevdiğim için her türlü artı ve eksiyi düşünmeliyim.belki de liseyi bitirip yapabileceğim neyse onu yapmalıyım.
Ama bu sorular için be cevap yazmayayım daha deneyimli arkadaşlar ilgilenir. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön