düz lisede 2 sene kalıp açık öğretime geçmek

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
liselidetected

düz lisede 2 sene kalıp açık öğretime geçmek

Mesaj gönderen liselidetected » 20 Kas 2011, 00:11

arkadaslar lisede 2 sene kalıp okuldan atıldıktan sonra aöl den devam etmek ile lisede hiç kalmadan aöl e gelmenin ne farkı var? lisede 2 kere kalanlar üniversiteyi de mi açıktan vermek zorunda?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: düz lisede 2 sene kalıp açık öğretime geçmek

Mesaj gönderen kripton » 20 Kas 2011, 18:55

Lisede iki kez kalanlar üniversiteyi açıktan okumak zorunda gibi birşeyi ben ilk defa senden duyuyorum arkadaşım. Bu konuda bilgim yok ama bana mantıksız geldi. Kalabilirsin ama iyi bir şekilde çalıştıktan sonra neden üniversiteyi açıktan okumaya mahkum olasın ki.

Eğer sen lisede iki kez kalmış isen açıktan bitirirsin. Ha lisede hiç kalmadan 2 sene okuyup sonra açık liseye geçen ile aranda şöyle bir fark olur:

Bitirme süresi biraz farkeder. Sen geçemediğin dersleri de vermen gerektiği için belki dönem uzatma olur ama üniversitede sana sorun oluşturacağını düşünmem. Yine de daha bilgili arkadaşlar bu konuda sana yardımcı olacaklardır.
Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 21 Kas 2011, 13:15

Tabi ki böyle bir durum söz konusu değil. AÖL'den verilen diplomalar herkes için aynı (çift dikişliler için de :)) Dolayısıyla her AÖL mezunu kazanırsa istediği örgün üniversite okuyabilir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

liselidetected

Mesaj gönderen liselidetected » 21 Kas 2011, 15:51

peki arkadaslar mesleki açık öğretime geçebilir miyim?

düz lisede 2 sene kalınca örgün eğitimden uzaklaştırılıyorum ama mesleki açık öğretimde azda olsa örgün eğitim var?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 22 Kas 2011, 14:25

Evet geçiş yapabilirsin. Geçiş yapmak istiyorsan 2. dönem kayıt yenileme tarihleri olan; 20 Şubat – 09 Mart 2012 tarihleri arasında, görevli bir meslek lisesine gidip, dilekçeyle geçişini yaptırabilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön