Muafiyet durumu
Muafiyet durumu
Merhaba arkadaşlar, önümüzde ocak sınavları var malum. Benim için bu sınav, derslerini eksiksiz vermem durumunda son sınav olacak. Fakat şöyle bir durum varki, kredilerim yeterli olduğu halde Geometri-1 , Geometri-2 ve Fizik-2 derslerini veremezsem mezuniyet Mayıs'a kalacak gibi görünüyor. Çünkü zorunlu olarak görünüyor bu dersler.. Bende geçmiş dönemlerde girdiğim sınavlara bakarken, Geometri-1 , Geometri-2 derslerine 2 defa girdiğimi gördüm. Yani ocakta'da girince 3 defa girmiş olacağım. Eğer yeterli puanı alamayıp başarısız olursam 3.defa girdiğimden dolayı muaf olma durumu söz konusumudur ? Ayrıca bu derslerin yanında 1 defa Fizik-2'ye girdim. 1 defa daha girecektim fakat o gün sınavı kaçırmıştım. Ama Fizik-2 gireceğim dersler arasındaydı. Eğer giremediğim sınavı saymassak Fizik-2'ye ocak'ta 2.girişim olacak. Fizik-2 dersinin sınavına giremediğim için muafiyet durumuna katkısı olmazmı bunu merak ediyorum. Yani eğer kaçırıpta giremediğim fizik-2'yide katarsak ocak'ta toplam 3 defa girmiş olacağım. Ama muafiyet'e sınavı kaçırılan bu dersin katkısı olurmu bunu merak ediyorum. Bu duruma bayağı kafayı takmış durumdayım, bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum..
Saygılar...

Re: Muafiyet durumu
Benim bildiğim kadarıyla sınava girmediğin zaman onu saymazlar. Yani ocak sınavında da girince 2 sayılır fizik. Mayısdaki ile 3 olur.
Eğer 3. girişin ise başarısız olsan bile geometrilerden muaf olursun ocak sınavı ile
Bu fizik konusunda kesin bilgisi olan arkadaşlar da cevap yazarlar herhalde.
Eğer 3. girişin ise başarısız olsan bile geometrilerden muaf olursun ocak sınavı ile
Bu fizik konusunda kesin bilgisi olan arkadaşlar da cevap yazarlar herhalde.

Re: Muafiyet durumu
Teşekkür ederim bilgi için. Aslında geçerli olması lazım çünkü sonuçta sınava girmesenizde başarısız sayılıyorsunuz diye biliyorum.Net bilgisi olan arkadaşlarda yorum yaparlarsa sevinirim..