Ygs Kaydında Pürüzler!

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Akif_618

Ygs Kaydında Pürüzler!

Mesaj gönderen Akif_618 » 11 Oca 2012, 17:25

Arkadaşlar 2 sorum olacaktı:
1) Bankaya parayı yatırdım. Sonra yüzyüze eğitimimi tamamladığım Ticaret Meslek Lisesine gidip ygs kaydımı da yaptırdım ama öyle elime kalemi alıp form falan doldurmadan. Yetkili öğretmen, soru sordu, ben cevapladım, soru sordu, ben cevapladım derken kaydımı bilgisayardan kendisi yaptı temiz bir şekilde. "Başvurumu Hemden onaylatacak mıyım?" diye sorduğumda ise "Hayır, yok öyle birşey" dedi. Sizce bunun sebebi nedir? Yüzyüze eğitimimi tamamladığım için mi? (Başta emrahk olmak üzere siz değerli arkadaşlarca ygs başvurusu sürecinde yapılması gerekenlerin yazıldığı bir başlık vardı. O başlıkta Hem e gidip formumuzu onaylatmamız gerektiği söylenilmişti zira. Benim böyle birşey yapmama gerek kalmayınca merak ettim acaba nedendir diye)

2) Başvurumu yaptırırken, dalgınlık bu ya, evimin adresini söylerken 1-2 hata yapmışım adreste (formda yazışma adresi diye geçer, biliyorsunuz zaten). Eve gelince farkettim ki, adreste hata var. Sonra ösymnin sitesinden tc kimlik numaramı ve şifremi yazıp girdim hesaba ve adresteki hatalı bilgiyi bizzat kendim düzelttim. Bildiğiniz üzere, sol tarafta "Bireysel Başvuru" diye bir link vardır. Orayı tıkladığımda "Başvuru bilgileriniz daha önce ösymye ulaşmıştır" diye bir yazı çıkıyor. Şunu öğrenmek istiyorum. Adresteki yanlışlığı her ne kadar sonradan düzeltmiş olsam bile ilk kayıt esnasında yanlışlık yaptığım için bir sorun falan çıkar mı acaba? Cevaplarsanız çok sevinirim.

emrahk
Onursal Üye

Re: Ygs Kaydında Pürüzler!

Mesaj gönderen emrahk » 11 Oca 2012, 18:24

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun;

1) Halk Eğitimler onaylıyor evet ama sanırım birkaç arkadaşın dediği gibi, örgün okullarda başvuru için onay veriyorlarmış. Ben geçen sene yaptığım başvuruda, Halk Eğitim onaylamıştı ve özellikle form ile başvuru merkezime gitmiştim ve formu başvuru merkezi ÖSYM'ye teslim etmek üzere almıştı. Ki forumdaki tüm arkadaşlarımızın da öyle. Bu sene kardeşim de başvurdu ve onun da başvuru formunu almışlar. Ama birşey biliyorlar demek ki de, sizden form istememişler. Bir sorun çıkmaz diye umut ediyorum. Zaten asıl önemli olan internet üzerinden görevlinin girdiği bilgilerdir.

2) Adres değişikliğini evde dediğin gibi değiştirdiysen sorun olmaz, değiştirdikten sonrası ÖSYM'ye ulaşır. Ama okul ve alan kodlarıyla ilgili yanlışlıkları ancak ÖSYM'ye dilekçe gönderip düzelttirebilirdin. Bu arada başvurunu yapan meslek lisesi, okul ve alan kodlarını, kendi örgün okul kodlarıyla değil de, MAÖL olarak yazdı değil mi? Yani "okul adı" kısmı, "Mesleki Açık Öğretim Lisesi" olarak yazdıysa sorunsuz tamamlanmış demektir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Akif_618

Mesaj gönderen Akif_618 » 11 Oca 2012, 21:41

Yanıtın için çok teşekkürler Emrah. Bu rahatlatıcı yanıtına karşılık şöyle diyeyim. Formda sadece ve sadece ev adresimi yanlış yazdırmıştım yetkili hocaya. Onun dışındaki bütün bilgileri ve kodları kontrol ettim ve hepsi de doğru. Yani sıralayacak olursam:

Okul Adı : 359902 (İzmir) - Mesleki Açık Öğretim Lisesi
Okul Türü : 20057 - Ticaret Meslek Lisesi Programı
Alan Adı : 4396 - Muhasebe ve Finansman

şeklinde ayn

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 11 Oca 2012, 22:21

Tamam o zaman sorunsuz tamamlanmış işlemin. Bu işi çok karıştırıyorlar, MAÖL yazmaları gerekirken, kodlara örgün yüzyüze eğitimin alındığı okulu yazıyorlar. Bundan bir sorun olmasın diye sordum....
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön