Askerlik tecil konusuna çözüm önerisi.

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
hüseyin50
Çırak

Askerlik tecil konusuna çözüm önerisi.

Mesaj gönderen hüseyin50 » 14 Oca 2012, 00:17

İyi akşamlar arkadaşlar 22 yaşımda liseyi bitireceğimden asker kaçağı olarak gözükeceğim yaklaşık bir kaç aydır bu duruma çare arıyorum.

Aklımda şöyle birşey var,çıraklık okulu olarak bilinen 'Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu' nda yüzyüze eğtim var yanılmıyorsam.Acaba 'AÖL'ne kayıtlıyken aynı zamanda M.T.A.Ö.O na kayıt yaptırabilirmiyim?

birazdan aloeğtim hattına konuyla ilgili bir mail yollayacağım cevap verirlermi eminde değilim :D,olurda cevap gelirse konunun altında paylaşırım,konu hakkında bilgisi olan belki vardır forumda şimdiden teşekkürler.

İnsanoğlunun tek ebedi düşmanı cehalettir.

hüseyin50
Çırak

Re: Askerlik tecil konusuna çözüm önerisi.

Mesaj gönderen hüseyin50 » 14 Oca 2012, 21:04

Evet arkadaşlar çıraklık okuluna AÖLne deva ederken kayıt olabiliriyoruz çıraklık okulu ile de,askerlik tecil hakkımız olacak ama arada bir gidip sınıfta vakit geçirmek zorunda kalacağız belki hoşumuzada gider :)
tanıdık bir akrabağınız var ise dükkanı olan kendinzi oraya kayıtlı göstermeniz gerekiyor sigorta felan gibi işlemlerde olacak dolayısıyla.

Forum yöneticilerimiz konuyu araştırıp daha güzel bir şekilde 'Destek Merkezi' bölümünde yayınlarsa çok sevinirim.Eminim pek çok arkadaşımın işine yarayacaktır.
İyi Forumlar :)
İnsanoğlunun tek ebedi düşmanı cehalettir.

emrahk
Onursal Üye

Re: Askerlik tecil konusuna çözüm önerisi.

Mesaj gönderen emrahk » 16 Oca 2012, 12:40

Üstte 2 mesaj yazmışsın ve ilkinde Mesleki Teknik Açık Öğretim'den bahsetmişsin. Çıraklık eğitimi ile, MTAO aynı şey değil. Evet çıraklık eğitimine başvurabilirsin, AÖL okurken. Tabi onun da yaş şartı vs. var mı bilmiyorum. Ama Mesleki Teknik Açık Öğretim farklı bir olgu. Bu konu hakkında bilgim yok.

Birde, benim de mezun olduğum Mesleki Açık Öğretim Lisesi var ki, bu okulda okuyan öğrenciler de askerliğini tecil ettirebiliyor. Bu okulda da gidip ders görülüyor. ancak aynı anda AÖL okunamıyor. İstenirse, AÖL'den, MAÖL'e geçilebilir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön