ders secimi & ek sınav
- maybeoneday
- Uzman
ders secimi & ek sınav
selam arkadaslar. gelecek sene itibariyle mezun olacağım inş. fakat bu seneden toplayabildiğim kadar cok kredi toplamak ve ortak derslerden mümkün olduğunca muaf olma amacındayım. çelişkide kaldığım nokta şu: bu sene ek sınav olur mantıgıyla kredimi yükseltip 162 165 civarı yapmak istiyorum ek sınava 30 kredisi kalanlar girebiliyor zorunlu galiba. ama bi yandanda ortak derslerin hepsini alıp gecebildiğimi geçip geçemediğimi muaf olmak istiyorum. şuan ortak dersim daha fazla. sizce ne yapmalıyım ek sınav olması bir ihtimal. ihtimale güvenip alan dersi seçip ek sınav şartlarınamı tamamlamalıyım kredimi yoksa ortaklardan kurtulmalımıyım. şuan kredim 119 alan kredisi 63 . bölüm sosyal bilimler. zorunlu ders toplam : 24 alan dersi toplam : 8 ortak ders toplam : 16 . hadi bakalım fikirlerinizi bekliyorum.
Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin
Re: ders secimi & ek sınav
Ortak derslerin hepsini vermezsen yada muaf olmazsan zaten ek sınava da girsen mezun olamazsın zorunlu derslerin tamamını vermek zorundasın. Ek sınavın şartlarından biride toplam 8 dönem olması ve mezun olmana son 30kredi kalmasıdır. Bence sen hem alan derslerinden hem de ortak derslerinden seç. Sayısal dersleri sona bırakma şimdiden seç derim ayrıca. Yani ortak dersleri seçmemen senin yararına değil zararına olur.
Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..
- maybeoneday
- Uzman
ek sınava illaki mezun olacağım mantıgıyla girmiycemki ceros bu sene 4 sınava girmek varken niye 3 sınava gireyimki. ek sınavda ortakları secerim komple 2013 ün 2. döneminde ortak derslerin hiçbirini veremesem bile muaf olurum yani dediğin gibi yapcam artık. 17 kredilik alan dersi sectim alan kredisi 80 olsun. kredide 136 olsa 3.dönemde 30 full ceksem zaten ek sınav olursa hak kazanacağım. toplam dönemim suan zaten 8 yarı yarıya sectim. valla başka türlü oluru yok bu işin galiba tşk ederim fikrini paylaştıgın için.Ceros yazdı:Ortak derslerin hepsini vermezsen yada muaf olmazsan zaten ek sınava da girsen mezun olamazsın zorunlu derslerin tamamını vermek zorundasın. Ek sınavın şartlarından biride toplam 8 dönem olması ve mezun olmana son 30kredi kalmasıdır. Bence sen hem alan derslerinden hem de ortak derslerinden seç. Sayısal dersleri sona bırakma şimdiden seç derim ayrıca. Yani ortak dersleri seçmemen senin yararına değil zararına olur.
Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin
Eğer kredin yeterse girersin tabi sınava hatta 2.bir ek sınav bile olabiliyormuş çoğu zaman. Ek sınavla beraber zorunlu derslerin hepsini muaf olup yada geçip Toplam kredini 192ye tamamlayıp alanını 80 yaparsan mezun olmaman için bir neden yok. =))
Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..
- maybeoneday
- Uzman
evet 2.ci ek sınav oluyormus gecen sene sadece ankarada 12 kredilik bir ek sınav olmuş herşey istediğim gibi giderse ve şuana kadar kendimce giden ii gidişat sürerse gelecek sene mezun olmamam için hiçbir neden yokCeros yazdı:Eğer kredin yeterse girersin tabi sınava hatta 2.bir ek sınav bile olabiliyormuş çoğu zaman. Ek sınavla beraber zorunlu derslerin hepsini muaf olup yada geçip Toplam kredini 192ye tamamlayıp alanını 80 yaparsan mezun olmaman için bir neden yok. =))
Evet umarım başarırsın.
- travego_1991
- Acemi
maybeoneday yazdı:selam arkadaslar. gelecek sene itibariyle mezun olacağım inş. fakat bu seneden toplayabildiğim kadar cok kredi toplamak ve ortak derslerden mümkün olduğunca muaf olma amacındayım. çelişkide kaldığım nokta şu: bu sene ek sınav olur mantıgıyla kredimi yükseltip 162 165 civarı yapmak istiyorum ek sınava 30 kredisi kalanlar girebiliyor zorunlu galiba. ama bi yandanda ortak derslerin hepsini alıp gecebildiğimi geçip geçemediğimi muaf olmak istiyorum. şuan ortak dersim daha fazla. sizce ne yapmalıyım ek sınav olması bir ihtimal. ihtimale güvenip alan dersi seçip ek sınav şartlarınamı tamamlamalıyım kredimi yoksa ortaklardan kurtulmalımıyım. şuan kredim 119 alan kredisi 63 . bölüm sosyal bilimler. zorunlu ders toplam : 24 alan dersi toplam : 8 ortak ders toplam : 16 . hadi bakalım fikirlerinizi bekliyorum.
Öncelikle Ek sınavın her sene yapılma zorunluluğu yok genel de yapılıyor taleplere göre ama merak etmeyin bu sene de yapılır. Hatta geçen seneki gibi 2 ek sınav bile yapılabilir taleplere göre.
Fikrimi söylemek gerekirse yapabileceğini düşündüğün ortak derslerden 15 kredi ve diğer 15 krediyide alan derslerinden seçmen senin için daha iyi olur.
- maybeoneday
- Uzman
tşk ederim fikrini paylaştıgın için arkadasım .)travego_1991 yazdı:maybeoneday yazdı:selam arkadaslar. gelecek sene itibariyle mezun olacağım inş. fakat bu seneden toplayabildiğim kadar cok kredi toplamak ve ortak derslerden mümkün olduğunca muaf olma amacındayım. çelişkide kaldığım nokta şu: bu sene ek sınav olur mantıgıyla kredimi yükseltip 162 165 civarı yapmak istiyorum ek sınava 30 kredisi kalanlar girebiliyor zorunlu galiba. ama bi yandanda ortak derslerin hepsini alıp gecebildiğimi geçip geçemediğimi muaf olmak istiyorum. şuan ortak dersim daha fazla. sizce ne yapmalıyım ek sınav olması bir ihtimal. ihtimale güvenip alan dersi seçip ek sınav şartlarınamı tamamlamalıyım kredimi yoksa ortaklardan kurtulmalımıyım. şuan kredim 119 alan kredisi 63 . bölüm sosyal bilimler. zorunlu ders toplam : 24 alan dersi toplam : 8 ortak ders toplam : 16 . hadi bakalım fikirlerinizi bekliyorum.
Öncelikle Ek sınavın her sene yapılma zorunluluğu yok genel de yapılıyor taleplere göre ama merak etmeyin bu sene de yapılır. Hatta geçen seneki gibi 2 ek sınav bile yapılabilir taleplere göre.
Fikrimi söylemek gerekirse yapabileceğini düşündüğün ortak derslerden 15 kredi ve diğer 15 krediyide alan derslerinden seçmen senin için daha iyi olur.