Alansız açık lise

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
mertSt

Alansız açık lise

Mesaj gönderen mertSt » 05 Mar 2012, 16:04

Öncelikle merhaba.. Ben 2 dönem kalıp tasdikname ile okuldan atıldığım için açık liseye geçmek zorunda kaldım. Bu sene yeni bir düzenleme ile alan yok diye bir şey çıkmış ve ondan okumak zorunda kaldım. Aklımda 1 2 soru var , şimdi alan olmadan nasıl mezun olabilirim ? Alansız olarak seçmeli derslerden karışık bir seçim yapsam ösys'de nasıl bir görüntü oluşacak ? Kredim 70 ve 192 krediye tamamlamak için 50 kredi zorunlu derslerden geri kalanı seçmeli derslerden mi olacak ?

emrahk
Onursal Üye

Re: Alansız açık lise

Mesaj gönderen emrahk » 05 Mar 2012, 17:05

Merhaba, alansız evet yeni bir sistem ve eskisinden fark yok aslında. Eskiden öğrenci sayısal okumuşsa, sayısal, sözel okumuşsa sözel bir üniversiteye giderdi. Şimdi de, alansız okunduğu için, öğrencinin gönlünde hangi tür (sayısal-sözel) üniversite varsa, mezun olunca o puan türünü seçecek. Sonradan tercihini değiştirse bile, sorun olmadan istediğine gidebilecek. Şuan öğrenci girişinde bulunan "zorunlu dersler" butonundaki tüm derslerin sınavına girmen gerekiyor. O "ortak" dersleri geçip (veya muaf olup) listeden sileceksin. Daha sonra kredilerin 192'yi bulmuyorsa, eksik kredileri de seçmeli dersleri seçerek tamamlayacaksın. Sözel bir bölüm istiyorsan, sözel "seçmeli" dersleri seçebilirsin. Tabi farketmez aslında, sayısal da seçebilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

mertSt

Mesaj gönderen mertSt » 05 Mar 2012, 18:42

Öncelikle teşekkür ederim , forumda arama yaparken sizin bir başlığınızı görmüştüm 102 ve üzeri kredisi olanlar öss girebilir diye ben temmuzdaki sınavdan sonra 102 krediyi geçersem sınava girebilme hakkım var mı ? Zorunlu dersler bitmeden olabiliyor mu ?

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 05 Mar 2012, 18:44

mertSt yazdı:Öncelikle teşekkür ederim , forumda arama yaparken sizin bir başlığınızı görmüştüm 102 ve üzeri kredisi olanlar öss girebilir diye ben temmuzdaki sınavdan sonra 102 krediyi geçersem sınava girebilme hakkım var mı ? Zorunlu dersler bitmeden olabiliyor mu ?
Evet girebilirsiniz. Zorunlu dersler bitmeden de girebiliyorsunuz.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

mertSt

Mesaj gönderen mertSt » 05 Mar 2012, 18:50

Yağmur damlaları yazdı:
mertSt yazdı:Öncelikle teşekkür ederim , forumda arama yaparken sizin bir başlığınızı görmüştüm 102 ve üzeri kredisi olanlar öss girebilir diye ben temmuzdaki sınavdan sonra 102 krediyi geçersem sınava girebilme hakkım var mı ? Zorunlu dersler bitmeden olabiliyor mu ?
Evet girebilirsiniz. Zorunlu dersler bitmeden de girebiliyorsunuz.
Çok teşekkür ederim bu foruma girmesem çoğu şeyden habersiz olacaktım sayenizde bir sürü bilgi edindim :)

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 05 Mar 2012, 18:53

Emin olun bütün üyelerimiz aynı düşüncede... Biz teşekkür ederiz. Sık sık bekleriz forumumuza.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön