Merhabalar Lütfen Yardım Edin
Merhabalar Lütfen Yardım Edin
Öncelikle Bizleri Bilgilendiren Hocalarıma Bu Siteye Nekadar Teşekkür Etsem Azdır..
Arkadaşlar Ben Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü Lise 2 de Tastiknamemi Alarak Bu Dönem Kayıt Oldum Aklımdaki Bazı Soruları Sizlere Sormak İstiyorum..
46 kredi geldi okuldan bana
sorum ise şu eğer Seneye Kadar Bütün Sınavlarımı Geçersem Seneye Olan Üniversite Sınavına Girebilirmiyim..
Lütfen Beni Aydınlatırmısınız Ona Göre Yazın Dersaneye Başlayıp Üniversiteye Hazırlanıcam..
Arkadaşlar Ben Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü Lise 2 de Tastiknamemi Alarak Bu Dönem Kayıt Oldum Aklımdaki Bazı Soruları Sizlere Sormak İstiyorum..
46 kredi geldi okuldan bana
sorum ise şu eğer Seneye Kadar Bütün Sınavlarımı Geçersem Seneye Olan Üniversite Sınavına Girebilirmiyim..
Lütfen Beni Aydınlatırmısınız Ona Göre Yazın Dersaneye Başlayıp Üniversiteye Hazırlanıcam..
Re: Merhabalar Lütfen Yardım Edin
Eğer AOL'e geçtiysen 30 kredilik ders seçip sınava giriyorsun ve hepsini verirsen 106 kredin oluyor sınava girme hakkın doğuyor.
peki hocam diyelim sınavı kazandım gidebiliyormuyum üniversiteye? birde o 30 kredi dersleri geçmeme yani 45 ve üzeri almama mı bağlı yoksa 100 aldıgımdamı tam kredi alıyorum?
Arkadaşım bu sene başvuru zamanı 102 kredisi olan başvurabildi ( daha az kredili olanlarda yetkili dikkat etmediyse, karışmadıysa, sorumluluğu kendi üzerine alarak kayıt yaptırabildi. Malum ek sınavlarda işi kurtarabilirim belki diye )
Sen meslek liseli olduğun için her dönem 30 kredilik ders seçemeyebilirsin. Ben düz lise okuyorum o yüzden bilgim net olmamakla birlikte şu şekilde sanırım: Ocak ve mayıs ayında 20 kredilik temmuzda ise 40 kredilik seçim oluyor maöl lerde ( ama bu bilginin doğru olup olmadığını araştır lütfen seni yanıltmak istemem )
Bir de bu seneki temmuz sınavına 27 temmuz 1995 ve daha önceki doğumlu olanlar katılabiliyor. Sen bu bilgiler ışığında kendi durumunu bi hesapla ve ona göre adım at. Sanki girebilirsin gibi gözüküyor. Mayıs da 20 kredi temmuzda 40 kredi alsan 106 eder toplam kredin.
Bir dersin kredisini alman için en az 45 ile geçmen yeterli. Ama ne kadar yüksek not alırsan diploma notun o kadar yüksek gelir.
Eğer sınava girip kazanırsan ve daha sonra mezun olabilirsen üniversiteye gidebilirsin tabiki. Mesela ben nisan 2012 ygs ye gireceğim. Mayıs ve temmuzda da lise sınavlarına gireceğim. Mezun olabilirsek üniversiteye de başlayacağız sene sonu inşallah.
Ama şuna dikkat et: Tüm ortak ( zorunlu ) derslerini bitirmelisin. Sadece kredi tamamlamakla mezun olunmuyor. Ortak derslerini de bitirmelisin.
Daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır sana
Sen meslek liseli olduğun için her dönem 30 kredilik ders seçemeyebilirsin. Ben düz lise okuyorum o yüzden bilgim net olmamakla birlikte şu şekilde sanırım: Ocak ve mayıs ayında 20 kredilik temmuzda ise 40 kredilik seçim oluyor maöl lerde ( ama bu bilginin doğru olup olmadığını araştır lütfen seni yanıltmak istemem )
Bir de bu seneki temmuz sınavına 27 temmuz 1995 ve daha önceki doğumlu olanlar katılabiliyor. Sen bu bilgiler ışığında kendi durumunu bi hesapla ve ona göre adım at. Sanki girebilirsin gibi gözüküyor. Mayıs da 20 kredi temmuzda 40 kredi alsan 106 eder toplam kredin.
Bir dersin kredisini alman için en az 45 ile geçmen yeterli. Ama ne kadar yüksek not alırsan diploma notun o kadar yüksek gelir.
Eğer sınava girip kazanırsan ve daha sonra mezun olabilirsen üniversiteye gidebilirsin tabiki. Mesela ben nisan 2012 ygs ye gireceğim. Mayıs ve temmuzda da lise sınavlarına gireceğim. Mezun olabilirsek üniversiteye de başlayacağız sene sonu inşallah.
Ama şuna dikkat et: Tüm ortak ( zorunlu ) derslerini bitirmelisin. Sadece kredi tamamlamakla mezun olunmuyor. Ortak derslerini de bitirmelisin.
Daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır sana

Ama meslek liseliler kaç kredi ile mezun oluyor bunu da bilmiyorum. Benim hesaplamalarım 192 krediye göre oldu. ( Biz düz liseliler 192 kredi ile mezun oluyoruz ) Sen mutlaka meslek liseli bir arkadaş ile bu konuyu görüş derim ben.

hocam siz beni yanlıs anladınız ben açık düzdeyim meslekte değilim eskiden örgün meslekteydim
bide üniversiteye gidebilirmiyim derken şunu sordum siz dediniz ya belli bi kredisi olan örnekte 106 dediniz sınava girebiliyor ee tamam bukdr kredim oldu girdim sınava kazandım ama hala benim mezun olmam için kredi gerekio mezun olmadan nasıl üniversiteye gideceğim yada üniversiteye gidene kadar o kredileri zaten verirmiyim ben anlıyamadığım olay orası
bide üniversiteye gidebilirmiyim derken şunu sordum siz dediniz ya belli bi kredisi olan örnekte 106 dediniz sınava girebiliyor ee tamam bukdr kredim oldu girdim sınava kazandım ama hala benim mezun olmam için kredi gerekio mezun olmadan nasıl üniversiteye gideceğim yada üniversiteye gidene kadar o kredileri zaten verirmiyim ben anlıyamadığım olay orası
- maybeoneday
- Uzman
dvlhr yazdı:hocam siz beni yanlıs anladınız ben açık düzdeyim meslekte değilim eskiden örgün meslekteydim
arkadaşım sen kolay olanı yapıyorsun bu konuyla ilgili birçok konu var arşivde ben şahsen öyle yaptım eringeç olmayalim lütfen.. nyse ben seni aydınlatayım. 1. 102 kresi ve toplam 6 dönemi olanların ygs hakkı var. 2. ygs başvuruları sene başına denk geliyor haliyle önünde senin 3 dönem ve 90 kredilik bi şansın oluyor 102+90 (192) adamlar düz mantıkla hesaplamıs herkes her dönemden full cekecek yani 30 kredi alacak diye birşey yok onun içinde adamlar talebe göre ek sınav koyuyorlar eylül gibi hatta 2.ci ek sınav bile oluyor. böyle mezun olursan ygsyide kazandıysan yetişirsin üniversite kayıtlarına. olamazsan patlar

Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin 

aydınlattığın için çok teşekkürler hocam inşallah başarıcam çok çalışıyorum evde 1 kredi bile eksik almıcam ek sınavlarada hepsine girecem yazında dersaneye baslayıp sıkı bi çalışmadan sonra inşallah hayırlısıyla seneye üniversiteye giderim:)çok saolun arkadaşlar allah razı olsun
Umarım kazanırsın. Yukarıda da dediğim gibi bizler de 2012 nisan ygs ye başvurduğumuzda daha mezun olmamız için liseden 3 sınavımız vardı. Ocak sınavı bitti. Şimdi nisan da ygs. Mayıs ve temmuzda tekrar lise sınavı. Arkadaşın dediği gibi ek sınavlarda var. Ha mezun olamama durumu olursa ygs yanar tabi