Arkadaşlar, YGS'nin herhangi bir puan türünden 180 puan ve üstü almış ve 4 yıllık örgün bir üniversiteye yerleşmek isteyenler için LYS sınav başvuruları 24-30 Nisan 2012 arası yapılacak. 5 LYS sınavı var ve sınav başı 20TL başvuru ücreti var. Sınava girmek isteyen herkesin en az 2 LYS'ye başvurma zorunluluğu var. LYS-5 DİL sınavı ücreti ise 35TL'dir.
Sayısal yani MF puan türleriyle öğrenci alan bir üniversite bölümü isteyenler;
LYS-1 ve LYS-2 sınavlarına başvurmalı.
Sözel yani TS puan türleriyle öğrenci alan bir üniversite bölümü isteyenler;
LYS-3 ve LYS-4 sınavlarına başvurmalı
Eşit Ağırlık (Türkçe-Matematik) yani TM puan türleriyle öğrenci alan bir bölüme başvurmak isteyenler;
LYS-1 ve LYS-3 sınavlarına başvurmalı
Yabancı Dil yani DİL puan türleriyle öğrenci alan bir üniversite bölümüne başvurmak isteyenler;
LYS-5 sınavına başvurmalıdır.
Hangi bankalara sınav ücreti yatırılabilir?
Akbank, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve Deniz Bank
Bu bankalardan birine gidip, hangi sınavların oturumlarına başvurduğunuzu söylemeniz yeterli. Yani sözel için bankaya giden bir öğrenci: LYS-3 ve LYS-4 oturumlarına başvuracağım deyip, 40TL yatıracaklar. İsteyen hem sayısal hem sözel başvurabilir. Bunun için 4 oturum ücreti yani 80TL yatırmaları gerekir.
Bankaya parayı yatırdıktan sonra isteyen okullardan birinde başvurusunu tamamlarken, isteyen internet üzerinden sıra beklemeden, "ÖSYM Aday İşlemleri" bölümüne şifreleriyle girip "2012-LYS" bölümüne gelip, başvuruyu kolayca tamamlayabilirler....
LYS'lere Başvuru Bilgileri
LYS'lere Başvuru Bilgileri
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Re: LYS'lere Başvuru Bilgileri
emrahk cok saol vallaha üstad. baya bir makbule gecti bu paylaşım. tek tek ne yapacağımı yazdım. tekrar teşekkürler..
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.
peki ben bir şey sormak istiyorum ygs-lys puanları temmuz sonu açıklanacak demişsiniz ben temmuz da olacak aolden mezun olacağım peki benim orta öğretim başarı puanımı ösym nasıl hesaplayacak diplomamı almadan zaten sınav 24 temmuzda aol benim not ortalamamı 4-5 günde ösym ye ulaştırması lazım o zaman valla ben bu işten birşey anlamadım yardımcı olursanız sevinirim
Rica ederim, başarılar..ozgur yazdı:emrahk cok saol vallaha üstad. baya bir makbule gecti bu paylaşım. tek tek ne yapacağımı yazdım. tekrar teşekkürler..

Son sınıfta okuyan tüm AÖL öğrencilerinin diploma notu ve AOBP puanı Mayıs sınavı ile belli olacak. Yani sen Mayıs sınavına gireceksin ve aldığın notlarla birlikte geçmişte AÖL'de okuduğun sürede aldığın tüm notların ortalamaları hesaplanıp diploma notun hesaplanacak. Sonra AÖL senin Mayıs sınavından sonra oluşmuş diploma notunu Haziran ayında ÖSYM'ye yollayacak, ÖSYM'de AOBP puanını hesaplayacak. Yani Temmuz sınavını beklemeyecekler diploma ve AOBP puanın için...Sulfur yazdı:peki ben bir şey sormak istiyorum ygs-lys puanları temmuz sonu açıklanacak demişsiniz ben temmuz da olacak aolden mezun olacağım peki benim orta öğretim başarı puanımı ösym nasıl hesaplayacak diplomamı almadan zaten sınav 24 temmuzda aol benim not ortalamamı 4-5 günde ösym ye ulaştırması lazım o zaman valla ben bu işten birşey anlamadım yardımcı olursanız sevinirim
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
-
- Doktor
teşekkürler Emrah. ayrıca özel bi mesajım var cevaplarsan sevinirim (:
Ben LYS 1 ve LYS 3 oturumlarına girmem gerekiyor. Ayrı ayrı mı yatıracağım. LYS 1 deyip 20 LYS 3 deyip 20 ayrı ayrı makbuzlar mı alacağım? YGS yi atmlerden yatırmıştık şimdi gişelere mi dönmüşüz.
Evet, en az 2 oturum için para yatacağı için, iki ayrı 20TL yani 40TL yatıracaksın bankaya. ATM'den para yatıyor mu tam bilmiyorum ama büyük ihtimal yine yatırılıyordur, sorarsın bankaya.KGamze yazdı:Ben LYS 1 ve LYS 3 oturumlarına girmem gerekiyor. Ayrı ayrı mı yatıracağım. LYS 1 deyip 20 LYS 3 deyip 20 ayrı ayrı makbuzlar mı alacağım? YGS yi atmlerden yatırmıştık şimdi gişelere mi dönmüşüz.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Tamam çok teşekkür ederim.