[Acil] 2013 YGS giricem ancak AÖL bitirmeli miyim sizce?

Her Konuda Tartışabilirsiniz
condor

[Acil] 2013 YGS giricem ancak AÖL bitirmeli miyim sizce?

Mesaj gönderen condor » 03 Haz 2012, 07:56

Merhaba arkadaşlar,

Şu an açıköğretimde okuyorum. Bu sene 211 gibi düşük bir ygs puanı aldım ve lys hiç hazırlanmadım bu yüzden. İkinci sene tecrübe de kazanmışken daha iyi çalışıp, daha iyi puan alacağıma inanıyorum.

Sormak istediğim soru şu,

Bildiğiniz gibi açıköğretimden puan geliyor. (sınavdan aldığımız puan harici varya o)

Şimdi ben 2013 ygs'ye kadar aöl bitireyim mi yoksa bitirmeyipte derslere girip puanı yükseltmeye devam mı edeyim? Bir faydası olur mu puan açısından? Şu anki puanlarımla çok rahat diplomamı alabiliyorum.

Ayrıca bu yıl tercih yapmazsam, 2013 ygs'de puanımda vb. düşüş yaşanır mı?

Yardımcı olursanız sevinirim.

ozgur06
Yardımcı Asistan

Re: [Acil] 2013 YGS giricem ancak AÖL bitirmeli miyim sizce?

Mesaj gönderen ozgur06 » 03 Haz 2012, 18:03

Bu seneden itibaren artık okuldan puan gelmeyecek , AOBP yani . Açıklama yapıldı artık okuldan gelen puanın önemi yok ygs ve lys puanını baz alarak yerleştirme yapılacak.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 03 Haz 2012, 19:02

ozgur06 yazdı:Bu seneden itibaren artık okuldan puan gelmeyecek , AOBP yani . Açıklama yapıldı artık okuldan gelen puanın önemi yok ygs ve lys puanını baz alarak yerleştirme yapılacak.
Özgür bunu birçok kişi gibi sen de yanlış anlamışsın sanırım, okul puanı uygulaması devam ediyor. Ama artık okulların başarısı değil, öğrencinin bireysel başarısı ile OBP hesaplanacak. Yani eski adı olan AOBP puanından sadece baştaki "A" gidiyor ve yeni sistemde OBP (ortaöğretim başarı puanı) kalıyor. Bu ne demek? Artık fen lisesi mezunu da olsa, düz lise mezunu da olsa, AÖL mezunu da olsa bir öğrenci örneğin 75 diploma notu aldıysa, hangi lise türünden olursa olsun OBP puanı aynı gelecek, şartlar eşitlendi kısaca tüm lise türlerinde.

Ayrıca artık en fazla 60 OBP alınacak, bu önceki sistemde 75 idi...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

condor

Mesaj gönderen condor » 04 Haz 2012, 06:29

emrahk yazdı:
ozgur06 yazdı:Bu seneden itibaren artık okuldan puan gelmeyecek , AOBP yani . Açıklama yapıldı artık okuldan gelen puanın önemi yok ygs ve lys puanını baz alarak yerleştirme yapılacak.
Özgür bunu birçok kişi gibi sen de yanlış anlamışsın sanırım, okul puanı uygulaması devam ediyor. Ama artık okulların başarısı değil, öğrencinin bireysel başarısı ile OBP hesaplanacak. Yani eski adı olan AOBP puanından sadece baştaki "A" gidiyor ve yeni sistemde OBP (ortaöğretim başarı puanı) kalıyor. Bu ne demek? Artık fen lisesi mezunu da olsa, düz lise mezunu da olsa, AÖL mezunu da olsa bir öğrenci örneğin 75 diploma notu aldıysa, hangi lise türünden olursa olsun OBP puanı aynı gelecek, şartlar eşitlendi kısaca tüm lise türlerinde.

Ayrıca artık en fazla 60 OBP alınacak, bu önceki sistemde 75 idi...
Hocam o zaman bu sene düşük puan ile istemediğim bir bölüme gitmektense, bir yıl daha fazla çalışıp fen liselilerle aynı koşullarda girmek daha akıllıca değil mi?

ozgur06
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen ozgur06 » 04 Haz 2012, 17:09

Kusura bakmayın arkadaşlar yanlış bilgi verdigim için yanlış anlamışım. Teşekkürler emrah kardeş düzelltigin için

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön