AÇIK ÖĞRETİM LİSE ÖĞRENCİLERİNE ASKERLİK TECİL HAKKI GELDİ

Her Konuda Tartışabilirsiniz
kenan16
Uzman

AÇIK ÖĞRETİM LİSE ÖĞRENCİLERİNE ASKERLİK TECİL HAKKI GELDİ

Mesaj gönderen kenan16 » 22 Haz 2012, 19:27

Askerlik Kanununda(1111 – 35C)yapılan değişiklikle Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine de tecil hakkı verilmiştir.

http://www.aciklise.net/

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Re: AÇIK ÖĞRETİM LİSE ÖĞRENCİLERİNE ASKERLİK TECİL HAKKI GEL

Mesaj gönderen ozgur » 22 Haz 2012, 19:36

hayırlı olsun o zaman bekleyenlere
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 22 Haz 2012, 19:51

Evet beklenen bir karardı. Büyük ihtimal yönetmelik teklifini MEB'e veya ASAL'a vermişler ve sonucunu bekliyorlar. Artık AÖL öğrenci patlaması yaşayacaktır. İyi mi oldu, kötü mü karar veremedim. Tabi umut bağlayıp bekleyen arkadaşlara hayırlı olsun tabi...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

kenan16
Uzman

Mesaj gönderen kenan16 » 22 Haz 2012, 21:06

Bencede aöl patlaması olabilir :D

gebzeli41
Acemi

Mesaj gönderen gebzeli41 » 22 Haz 2012, 21:52

sonunda beklediğim haber geldi ... (:

Kullanıcı avatarı
by_scorpion
Asistan

Mesaj gönderen by_scorpion » 22 Haz 2012, 23:25

emrahk yazdı:Evet beklenen bir karardı. Büyük ihtimal yönetmelik teklifini MEB'e veya ASAL'a vermişler ve sonucunu bekliyorlar. Artık AÖL öğrenci patlaması yaşayacaktır. İyi mi oldu, kötü mü karar veremedim. Tabi umut bağlayıp bekleyen arkadaşlara hayırlı olsun tabi...
sonuçta bi kural olacak.Bence bu kurallar belli bir yaş ve kredi yada dönem gibi olacak ve ona göre tecil hakkı verilecek.Bu yüzden dolayı patlama olacağını sanmıyorum.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 23 Haz 2012, 03:01

by_scorpion yazdı:
emrahk yazdı:Evet beklenen bir karardı. Büyük ihtimal yönetmelik teklifini MEB'e veya ASAL'a vermişler ve sonucunu bekliyorlar. Artık AÖL öğrenci patlaması yaşayacaktır. İyi mi oldu, kötü mü karar veremedim. Tabi umut bağlayıp bekleyen arkadaşlara hayırlı olsun tabi...
sonuçta bi kural olacak.Bence bu kurallar belli bir yaş ve kredi yada dönem gibi olacak ve ona göre tecil hakkı verilecek.Bu yüzden dolayı patlama olacağını sanmıyorum.
Kredi sınırlaması gelmesi zor. Ama şartların biri, askerlik çağına girmeden okula kaydolmuş olmak gelebilir. Yani 19 yaşından önce kayıt yaptıranların askerlikleri tecil ettirilebilir. Ya da daha farklı bir durum olabilir bilinmez...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
EvolutionDestructive
Asistan

Mesaj gönderen EvolutionDestructive » 23 Haz 2012, 04:09

iyi iyi beklenen haberdi olması gereken budur yurt dışına uniye gitmek için aöl bekleyen benim gibi biri 1 sınavla kaçırıp askere alınırsa hayatı mafolur..

didnt read yazısı hariç uyan bi gif Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
maöl
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen maöl » 23 Haz 2012, 04:42

şu şartlar neler acaba mezuniyeti 1 sınavla kaçırdığımda askere gidiyorum :)
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır - (Hadis)

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 23 Haz 2012, 05:56

maöl yazdı:şu şartlar neler acaba mezuniyeti 1 sınavla kaçırdığımda askere gidiyorum :)
Şartlar henüz belli değil ama hal,hazırda kayıtlı olan senin gibi öğrencilere 29 yaşına kadar tecil hakkı geleceğini düşünüyorum. Ama yine de resmi açıklamayı beklemekte fayda var...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
hackerandkoch
Uzman Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen hackerandkoch » 26 Haz 2012, 00:03

gereksiz bişey . nerde ne kadar müptezel züppe varsa gitmeyecek kötü bişey ve en geç 1 sene ertelemeli olursa iyi olur diye düşünüyorum . ve 19 yaşını geçmiş olanlara tanınmamasını istiyorum .
Resim
MEZUN
Bir insanın başına gelebilecek en kötü iki şey câhil bırakılmak ve aptal yaradılışlı olmaktır. Bunların ikisi de bir araya gelmişse bırak ipini gitsin.

dolma
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen dolma » 26 Haz 2012, 03:10

işte bu harika bir haber. 8. dönemden giricem temmuzda 28 kredim kaldı ama ingilizce yüzünden muhtemelen mezun olamayacaktım ve bu sene yoklamam gelecekti. her şekilde erteletebilecem sanırım ama mahallede 2 3 tane serseri var bu kanunu bekliyor ve hiç biri açık öğretimde 1 dönem bile okumadı. aranan şartlara tahminimce uymayacaklar. umarım avucunu yalarlar. ben ertelemeyi baştan sona hakettim ben gibi bekleyenlere müjdeler olsun.

meager

Mesaj gönderen meager » 27 Haz 2012, 02:57

iyi bi işe yaramış açık lise

Kullanıcı avatarı
hackerandkoch
Uzman Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen hackerandkoch » 29 Haz 2012, 19:09

dolma yazdı:işte bu harika bir haber. 8. dönemden giricem temmuzda 28 kredim kaldı ama ingilizce yüzünden muhtemelen mezun olamayacaktım ve bu sene yoklamam gelecekti. her şekilde erteletebilecem sanırım ama mahallede 2 3 tane serseri var bu kanunu bekliyor ve hiç biri açık öğretimde 1 dönem bile okumadı. aranan şartlara tahminimce uymayacaklar. umarım avucunu yalarlar. ben ertelemeyi baştan sona hakettim ben gibi bekleyenlere müjdeler olsun.
en ayar olduğum durumdur dolma kardeşim . sürecekler o müptezelleri . pkk nın önüne . geberip gitsinler . memleket temizlenir ne güzel ...
Resim
MEZUN
Bir insanın başına gelebilecek en kötü iki şey câhil bırakılmak ve aptal yaradılışlı olmaktır. Bunların ikisi de bir araya gelmişse bırak ipini gitsin.

bilirkişi

Mesaj gönderen bilirkişi » 06 Tem 2012, 02:27

bu yeni düzenleme iyi oldu aol deyken askere giden ve askerlik sonrasında yarıda bırakan veya liseyi bitirip üni hayallerinden vazgeçen arkadaşlarımızda olmuştu okuyan bi nesil isteniyorsa önlerine her fırsatı koymak gerekir diye düşünmüşler ... bi kaç arkadaşımız okumaya niyeti olmayan sadece askerlikten kaytarmak için aöl kayıt olacak insanlar olacak diye bunu dert etmiş :) askerlikten kaçış yok er geç asker olacak o arkadaşlarda. okumak isteyen için büyük şans okumak istemeyen için askerlikten bi kaç sene daha kaytarmak isteyen için bi avantajı yok hatta dejavantaj çünkü aöl de okuyor görünüp fakat okumayan serseri takımı diye bahsettigimiz insanlar yaşları ilerleyip bi diplomaya sahip olamadıklarını gördüklerinde askere gitmek onlar için daha zor olur. bi amaç uğruna tecil yapılır... onlarınki boş yere tecil olacak bu durumda...

yeni yasada bir okula kayıt olmak için aranan şartlar yoklama kaçagı olmamak 20 yaşını doldurup ben okumak istiyorum tecilde etmek istiyorum deme hakkı yok.

aölde kayıtlı ve okurken yoklama kaçagı durumuna düşmüş arkadaşlar için tecil hakkı muhtemelen verilecektir.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön