askerlikle ilgili

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ankra00

askerlikle ilgili

Mesaj gönderen ankra00 » 05 Tem 2012, 21:12

meraba arkdaslar ben açık ögretim elektronik bölümü ögrencisiyim 91 dogumluyum bana daha önce askerlik yoklaması yada askeriyeden herhangi bir bildiri gelmedi o nedenle askeriyeye tecil etmek için gitmedim okulda bi abi okul kendisi senin tecilini yaptırır dedi.daha gecen bi arkadas tecil nie yaptrmadın muhabbeti oldu bende okul yaptırıyo die yaptrmadım dedim arkadasta açık lisede okuyo ve okul yaptrmaz sen gidip yaptıracaktın dedi 21 yasındayım simdi ne olcak askeriyeye gidersemde direk götürürler die bişey duydum benim simdi yüz yüze egitimde tek dersim kaldı son sınıfım onuda eylülde tek ders sınavı yapılırsa onu da verirsem sadece genel kültür dersinden 25 kredi alınca mezun olcam ben simdi nasıl tecil ettire bilirim.

lütfen cevap verin hiç bi yerde cevap alamadım askeriyeye gitmeyede korkuyorum direk götürürler diye bi yol gösterin

ankra00

Re: askerlikle ilgili

Mesaj gönderen ankra00 » 05 Tem 2012, 23:06

arkadaslar cvp veren olmadı ankara mamak yabancılar subesini aradım ek c2 belgesi istediler ben yüz yüze egitimi bitirmiş sayılıyorum tek dersim kaldı ek sınav yapılırsa gecersem tamamen bitiyor yüz yüze egitim genel kültür derslerim oldugu için açık ögretim bürosundan ek c2 belgesi alabilirmiyim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Tem 2012, 23:47

Arkadaşın ve malaesef birçok MAÖL öğrencisi yanlış biliyor. Öğrenciler okuduğu yıllar boyunca her sene askerlik tecillerini kendileri yaptıyorlar.

Tecil şu şekilde oluyor;

Öğrenci yüzyüze eğitim aldığı liseden "yüzyüze eğitim aldığına dair belge" alıyor. Sonra bu belge ile Halk Eğitim Merkezi'ne gidiyor ve burada müdür "ek-c" adlı belgeyi dolduruyor ve imzalayıp, zarfa koyuyor. Öğrenci de bu zarfı kütüğünün bağlı olduğu şehrin askerlik şubesine yolluyor. Yani İstanbul'da oturan biri, semtindeki askerlik şubesine değil de, kütüğü memleketinde ise memleketinin askerlik şubesine yolluyor.

Senin durumuna gelince, sen şuan yüzyüze eğitimini bitirdiğin için ek-c için gerekli yüzyüze eğitim belgesi alamazsın. Bu durumda sana bu belge düzenlenmez. Bu durumu Halk Eğitim Merkezi'ne danışırsan net bir bilgi alabilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

35musa35

Mesaj gönderen 35musa35 » 05 Tem 2012, 23:51

bende seninle aynı durumdayım bende 91 dogumluyum bi kere subeye gittim tecil için ek c2 belgesi istediler calıstıgım için gidemedm açıkcasıda fazla üstüne düsmedim tembellik edip.aol de 12 dönemden sonra tecil edilmez diyolar resimdeki gibi oplam dönem 14 aol de okudugu dönem 11 yazıyor ben tecil tecil olabilirmiyim aol de 11 dönem okumusum yüz yüze egitimde 2 dersten kaldım son sınıfım ek sınavları bekliyorum genel kültürde 33 kredim kaldı ben tecil olabilirmiyim
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 06 Tem 2012, 00:00

Arkadaşlar ayrıca şunu da belirteyim; Askerlik Kanunu daha yeni değişti ve lise öğrencilerine de 29 yaşına kadar tecil hakkı geldi. Ama henüz AÖL ve MAÖL bu konuda hangi öğrencileri kapsadığı konusunda bir açıklama yapmadılar. AÖL sitesinde "açıklama yapılacaktır" diye bir duyuru yapılsa da, MAÖL sitesi henüz suskun. Burada bazı arkadaşlar, "12 dönem sınırı kalktı, artık 29 yaşına kadar tecil hakkı verildi" dediler. Ama sizler MAÖL'ü arayıp bu konuda bir çalışma, duyuru vs.. düşünüyorlar mı diye sorun...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön