Ek sınav için mail de atılabilir, ancak unutmayın ki, maillerin bir karar aldırmakta (ek sınav kararında) bağlayıcı bir özelliği bulunmamaktadır. Asıl önemli olan posta yoluyla göndereceğiniz "ek sınav dilekçeleridir"
Ben kendi hazırladığım dilekçede "ek sınavın, üniversite kayıt tarihlerinden önce yapılmasını istiyorum" diye yazmadım. Çünkü bu sıkışık iş takvimlerine göre zor bir ihtimal. Ama geçen sene 11 Eylül'de yapılan ek sınavdan 1 hafta önce üniversite kayıtları bitmesine rağmen, YÖK'ün özel yazısıyla ek sınavda, hatta yapılan ikinci ek sınavda mezun olan arkadaşlar da üniversitelerine kayıt olabilmişlerdi. Dolayısıyla bu sene de sorun çıkmadan mezun olan herkes kayıt yaptırabilecektir, o kunuda herkesin içi rahat olsun.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Word belgesi şeklinde aşağıdaki linkten de indirip, boşlukları doldurabilirsiniz;
https://rapidshare.com/files/3294645784/AOL.rar
AÖL Adres;
M.E.B. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü
Konya Yolu Üzeri (Gazi Hastanesi Karşısı)
06500 Teknikokullar/Ankara
MESLEKİ AÇIK ÖĞETİM LİSESİ DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Word belgesi için;
https://rapidshare.com/files/4127603534/MAOL.rar
MAÖL Adres;
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Mesleki Açıköğretim Lisesi Müdürlüğü PostaKodu:06500
Teknikokullar - ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı'na da dilekçe gönderilmesi büyük fayda sağlayacaktır
(MEB'e gönderilecek dilekçenin başlığı "Milli Eğitim Bakanlığı'na, Ankara" olmalıdır. Dilekçenin ilgili yerleri de yine MEB'e göre düzenlenmeli. Yani "Okulunuz .... numaralı öğrencisiyim" yerine, "Açık Öğretim Lisesi ..... numaralı öğrencisiyim." gibi..)
MEB Adres: Millî Eğitim Bakanlığı Atatürk Bulvarı Bakanlıklar/ANKARA
Arkadaşlar, isteyen birden çok farklı günlerde dilekçe yollayabilir. El yazısı ile yazabilir veya, direkt Word belgesi olarak çıktı alabilirsiniz. Boşluklara, adres bilgilerine vs.. özen gösterin, dilekçe kanununa göre bilgileri doldurmayanların dilekçeleri kabul görmüyor. Üstte de dediğim gibi, isteyen kendi özel durumlarına göre dilkeçelerde düzenleme yapabilir. Dilekçleri 25 Temmuz'dan sonra, hatta 3. dönem sınavı yapıldıktan sonra yollarsanız daha iyi olacaktır.
En nihayetinde hazırladığınız dilekçeleri bir zarfa koyup, ister PTT Kargo APS ile, isterseniz de herhangi bir kargo firmasından posta yoluyla yukarıda yazığım adreslere postalayın...
Ayrıca dilekçelere destek olarak aciklise@meb.gov.tr adresine de ek sınav isteklerinizi iletebilirsiniz. Bu isteklerde "40 kredilik bir sınav yapılması" ve "Ankara dışındaki illerde de sınavın uygulanmasını" talep ederseniz faydalı olur....