sizce nereyi tercih etmeliyim?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
lise73
Çırak

sizce nereyi tercih etmeliyim?

Mesaj gönderen lise73 » 30 Tem 2012, 10:42

tm-1 295
tm-2 307
tm-3 319 sıralamam 136.000

ts-1 303
ts-2 329 sıralamam 80.000
şimdi nereyi tercih edebilirim acaba bu yıl sıralamaya göre alıyorlarmış puandan önce bi çok ünlü üniversite geliyo ama bölümde kararsızım iktisat mı işletme mii maliye mi yada tapu kadastroda var ama 2 yıllık ama iyiymiş KAPALI bi bayan olarak tabiki ileriyi düşünüyorum hangi bölümler bana sıkıntı yaşatmaz ve bunlardan hariç sizin önereceğiniz bölümler war mı??
ŞİMDİDEN TŞKLER...

Şimdi sen Vatikan'da bir ezan
Orta doğuda barış
Yeryüzünde günahsız bir insansın.
Git de Allah aşkına
Seni başka aşıklar şiir yapsın .

noxx

Re: sizce nereyi tercih etmeliyim?

Mesaj gönderen noxx » 30 Tem 2012, 22:31

tapu kadastroyu seç bence ama kpss den sonra abi bulman lazım....

Kullanıcı avatarı
lise73
Çırak

Mesaj gönderen lise73 » 31 Tem 2012, 03:42

çok kararsız kaldım bilmiyorum ktü mü selçuk mu filan filan...
Orta doğuda barış
Git de Allah aşkına

cedric
Doktor

Mesaj gönderen cedric » 31 Tem 2012, 03:59

meslek liseleri mezunlarından yer kalır ve kimse tercih etmez diyerek ilçelerin meslek yüksek okullarını yazsam konya kulu meslek yüksek okulu, kayseri develi ilçesi meslek yüksek okulu veya manisa kırkağaç meslek yüksek okulu gibi buna benzer tercihler yapsam mantıklı olurmu acaba? bilgisayar programclığına değermi?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 31 Tem 2012, 04:26

Ortalıkta İşletme ve İktisat mezunundan geçilmiyor. Ama yine de kaliteli bir üniversitede alınacak eğitim çok işine yarayacaktır. Maliye ve Tapu Kadastro daha bir sıcak gelse de, sen benim ve diğer kimsenin dediğine bakma, kısa bir süre kala, başarabileceğin ve sevebileceğin bir bölüm ve üniversite tercih et. Günümüzde kim ne derse desin kesin iş garantili meslek çok az, insan kendini girişimciliği ile göstermeli piyasada...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
lise73
Çırak

Mesaj gönderen lise73 » 31 Tem 2012, 05:58

işletme iktisat veya maliye bu bölümler arasında kararsız kaldım acaba sizce neresi???
Orta doğuda barış
Git de Allah aşkına

yagmur_

Mesaj gönderen yagmur_ » 31 Tem 2012, 16:52

cedric yazdı:meslek liseleri mezunlarından yer kalır ve kimse tercih etmez diyerek ilçelerin meslek yüksek okullarını yazsam konya kulu meslek yüksek okulu, kayseri develi ilçesi meslek yüksek okulu veya manisa kırkağaç meslek yüksek okulu gibi buna benzer tercihler yapsam mantıklı olurmu acaba? bilgisayar programclığına değermi?
bnde seneye mezun olacağım uzaktan eğitim düşünüyorum bilgisayar programcılığı gibi iki yıllık bölümler için meslek lisesi mezunu muolmak lazım ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 01 Ağu 2012, 16:19

yagmur_ yazdı:
cedric yazdı:meslek liseleri mezunlarından yer kalır ve kimse tercih etmez diyerek ilçelerin meslek yüksek okullarını yazsam konya kulu meslek yüksek okulu, kayseri develi ilçesi meslek yüksek okulu veya manisa kırkağaç meslek yüksek okulu gibi buna benzer tercihler yapsam mantıklı olurmu acaba? bilgisayar programclığına değermi?
bnde seneye mezun olacağım uzaktan eğitim düşünüyorum bilgisayar programcılığı gibi iki yıllık bölümler için meslek lisesi mezunu muolmak lazım ?
Hayır, uzaktan eğitim için hangi puan türüyle alıyorsa ona göre puanın yeterse yerleşebilirsin. Bu arada uzaktan eğitimin harç ücretlerini iyice araştır, çok tuzlu olabiliyorlar...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

yagmur_

Mesaj gönderen yagmur_ » 01 Ağu 2012, 19:08

emrahk yazdı:
yagmur_ yazdı:
Hayır, uzaktan eitim için hangi puan türüyle alıyorsa ona göre puanın yeterse yerleşebilirsin. Bu arada uzaktan eğitimin harç ücretlerini iyice araştır, çok tuzlu olabiliyorlar...

peki sınavları nasıl oluyor normal sınavlar gibi mı yoksa şıklı mı ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 01 Ağu 2012, 20:12

Uzaktan eğitim AÖF ile karıştırılır ama çok farklı bir sistemdir. İlk önce uzaktan eğitim öğrencileri, hocaların belirlediği saatlerde evde webcam karşısında sınıf ortamı oluştururlar. Bir nevi sanal sınıf olan bu sistemde hoca internet üzerinden ders anlatır, öğrenci dinler. Gerektiği zaman soru sorar vs.. Tabi kitap materyalleriyle desteklenir bu sistem.

Sınavlar net üzerinden mi, kampüste yüzyüze mi yapılır ona okul karar veriyor. Tercih etmek istediğin üniversitenin uzaktan eğitim sistemini araştırabilirsin.

Harçlar kaldırılacak deniyor ama uzaktan eğitimde kalkacağını sanmıyorum açıkçası. Dönemlik 2-3 bin lira, yıllık 5-6 bin liraya çıkan bölümler var. Dolayısıyla bu büyük bir yük getirecektir. Tabi 2 yıllıklar bunun yarısı kadardır. Diploma ise örgünün ki ile aynıdır.

Bu dediklerim doğrultusunda tercih etmek istersen dediğim gibi istediğin üniversitelerin sitelerinden araştırabilirsin...

Mustafa Kemal Atatürk

yagmur_

Mesaj gönderen yagmur_ » 02 Ağu 2012, 01:07

emrahk yazdı:Uzaktan eğitim AÖF ile karıştırılır ama çok farklı bir sistemdir. İlk önce uzaktan eğitim öğrencileri, hocaların belirlediği saatlerde evde webcam karşısında sınıf ortamı oluştururlar. Bir nevi sanal sınıf olan bu sistemde hoca internet üzerinden ders anlatır, öğrenci dinler. Gerektiği zaman soru sorar vs.. Tabi kitap materyalleriyle desteklenir bu sistem.

Sınavlar net üzerinden mi, kampüste yüzyüze mi yapılır ona okul karar veriyor. Tercih etmek istediğin üniversitenin uzaktan eğitim sistemini araştırabilirsin.

Harçlar kaldırılacak deniyor ama uzaktan eğitimde kalkacağını sanmıyorum açıkçası. Dönemlik 2-3 bin lira, yıllık 5-6 bin liraya çıkan bölümler var. Dolayısıyla bu büyük bir yük getirecektir. Tabi 2 yıllıklar bunun yarısı kadardır. Diploma ise örgünün ki ile aynıdır.

Bu dediklerim doğrultusunda tercih etmek istersen dediğim gibi istediğin üniversitelerin sitelerinden araştırabilirsin...

seneye üniye gideceğim fakat şimdiden arastırmalara başladım aöf mu uzaktanmı karar veremedim daha ama cocuk gelişimi istiyorum onun için uzaktan olacak iki yıllıkların ücretleri çok fazla değil düz lise cıkışı ile alırlarmı onuda arastırıyorum

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 03 Ağu 2012, 00:14

yagmur_ yazdı:
emrahk yazdı:Uzaktan eğitim AÖF ile karıştırılır ama çok farklı bir sistemdir. İlk önce uzaktan eğitim öğrencileri, hocaların belirlediği saatlerde evde webcam karşısında sınıf ortamı oluştururlar. Bir nevi sanal sınıf olan bu sistemde hoca internet üzerinden ders anlatır, öğrenci dinler. Gerektiği zaman soru sorar vs.. Tabi kitap materyalleriyle desteklenir bu sistem.

seneye üniye gideceğim fakat şimdiden arastırmalara başladım aöf mu uzaktanmı karar veremedim daha ama cocuk gelişimi istiyorum onun için uzaktan olacak iki yıllıkların ücretleri çok fazla değil düz lise cıkışı ile alırlarmı onuda arastırıyorum
Çocuk gelişimine meslek liseli çıkışlıları alıyorlar. AÖF çocuk gelişimi de kapatıldı. Dolayısıyla başka bölüm bakmalısın...

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön