Mezuniyet ile alakalı soru # Yardım rica ediyorum !

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Emreergun16

Mezuniyet ile alakalı soru # Yardım rica ediyorum !

Mesaj gönderen Emreergun16 » 05 Ağu 2012, 11:11

İyi geceler. mesleki açık öğretimde son sınıfım. III.dönem sınavlarına girdim. sonuçlar açıklanmadığı için şuan 184 Toplam / 138 Alan kredim var. yalnız şöyle bir durum var ki sene başından beri yaklaşık 46 ortak 25 seçmeli dersim var. şuanda 4 tane sınavına girmediğim ve 4 tanede kaldığım ders var. Açık öğretim merkezlerinden aldığım bilgiye göre 4. EK dönem sınavı yapılırsa mezun olabiliyormuşum. Sıkıntım şu. Mezun olupta üniversiteye kayıt yaptırabilir miyim? Güzel sanatlar fakültesine hazırlanıyorum. Eylül ayının ortalarına doğru kesin kayıt işlemlerini tamamlamam gerekiyor. 4. EK dönem sınavlarına girersem ve dersleri verirsem eylül ayının ortalarında Diploma yada çıkma belgesi alıp üniversiteye kaydımı yaptırabilir miyim. Teşekkürler.

emrahk
Onursal Üye

Re: Mezuniyet ile alakalı soru # Yardım rica ediyorum !

Mesaj gönderen emrahk » 05 Ağu 2012, 17:11

MAÖL mezunlarının mezun olmak için toplam kredisinin 240 olması gerekiyor en azından. Eğer senin "toplam kredim 184" derken, alan kredisini çıkarıp 184 kalıyorsa işler değişir ama alan kredisi ile birlikte 184 ise ek sınavla mezun olamazsın.

Eğer ilk yazdığüım şekilde ise, ek sınava girip mezun olursan YÖK'ün özel izni ile "mazeretli kayıt" yaptırabilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

gül kılıç
Doktor

Mesaj gönderen gül kılıç » 10 Ağu 2012, 22:02

emrah kardeşim, yökün özel izni ile normal kayıt tarihlerinin üzerinden kaç gün geçerse mazeretli kayıt yaptırabiliyoruz ki :?:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 11 Ağu 2012, 17:13

gül kılıç yazdı:emrah kardeşim, yökün özel izni ile normal kayıt tarihlerinin üzerinden kaç gün geçerse mazeretli kayıt yaptırabiliyoruz ki :?:
Yo kayıt tarihleri geçmeden bu izin verildi geçen sene ve öğrenciler Halk Eğitim Merkezlerine gidip, "mazeretli kayıt belgesi"ni kayıt tarihleri içinde kazandıkları üniversitelere verip mezun oldu. O belgede sanırım "ek sınavla mezun olacağımı taahhüt ediyorum." yazıyordu. Mezun olanlar ise diplomaları gelince okullarına teslim ettiler...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

denden

Mesaj gönderen denden » 14 Ağu 2012, 18:50

Dostum yani bu sene içinde biz aynı şekilde olursak kayıt olduğumuz okuldan mı alcaz mezun olabileceğimize dair belgeyi ?

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön