Ek sınavlar rutin hale getirilmeli

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Ek sınavlar rutin hale getirilmeli

Mesaj gönderen emrah42 » 14 Eyl 2012, 17:55

Bence arkadaşlar her sene sonu dilekçeler yazılıyor ek sınav tarihi ayarlanmaya çalışılıyor ek sınav yapıldıgını bilmeyip sınava girmeyen arkadaşlar oluyor yani aslında devlet dilekçelere göre geçmişe baktıgımızda hemen hemen her sene ek sınav yaptı bazen 2 kere yaptıgı dahi oldu neden bu işin rutin hale getirmek için topluca dilekçe yazsak nasıl olur. Ek sınavlar her sene sonu olsun ve tarihi de diger sınav tarihleriyle beraber aarlansın diye topluca dilekçe yazsak nasıl olur arkadaşlar.

Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.

KardeleN1
Yardımcı Asistan

Re: Ek sınavlar rutin hale getirilmeli

Mesaj gönderen KardeleN1 » 14 Eyl 2012, 18:28

Kesinlikle katılıyorum.rutine bağlanmalı.benim de düşündüğüm bişeydi bu. %100 katılıyorum ve % 100 desteğim bu konuda.ne gerekiyorsa yaparım.yani sen dilekçe örneğini ekle.yani ne yapmamız gerktiğini açıkca yaz.ben yapıcam.ama arkadaşlar okuyup gecmesinler.destek olacak arkadaşların hepsi yorum yazsınlar.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 14 Eyl 2012, 18:52

Yılda 3 sınava çıkması bile açık lise için bir devrimdir. (Örgünler 4 senede bitirirken, AÖL öğrencilerine 2.5 yılda mezun olma şansı verilmesi yeterli) 4 döneme çıkması örgünlere büyük haksızlık olacaktır diye adil konuşmak gerekiyor...

Ne de olsa 4 dönem var deyip, kitap yüzü açmamaktansa, ek sınavın stresini bile çekmek bence daha iyi...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emrah42 » 14 Eyl 2012, 21:51

emrahk yazdı:Yılda 3 sınava çıkması bile açık lise için bir devrimdir. (Örgünler 4 senede bitirirken, AÖL öğrencilerine 2.5 yılda mezun olma şansı verilmesi yeterli) 4 döneme çıkması örgünlere büyük haksızlık olacaktır diye adil konuşmak gerekiyor...

Ne de olsa 4 dönem var deyip, kitap yüzü açmamaktansa, ek sınavın stresini bile çekmek bence daha iyi...

Adaş sen ya iyi okumadın yazdıklarımı yada ben açık yazamadım neyse konumuz bu degil benim dediğim ek sınavlar rutin hale getirilmeli 4. sınav demiyorum. Yani 30 kredi ve aşağısı için senelik bir defa son sınavdan sonra ek sınav verilsin ama bu sınav ne zaman olacağı senenin başında Aöl nin sitesinde iş takviminde belirtsinler ünüversiteyi kazananlar dilekçe yazmak ve sınav ne zaman olacak diye bekletilmesin benim gördüğüm kadarı ile her sene sınav oluyor inşallah anlatabilmişimdir adaş
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.

DeadLy_DeMaGe

Mesaj gönderen DeadLy_DeMaGe » 14 Eyl 2012, 22:01

Oda demek istiyor ki eğer iş takvimine eklenip her yıl ek sınav yapılması kesinleşirse 4 sınav hakkımız var gibi düşünüp ona göre azmederiz, dediği gibi defter kitap açmayız :)

Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emrah42 » 14 Eyl 2012, 22:06

DeadLy_DeMaGe yazdı:Oda demek istiyor ki eğer iş takvimine eklenip her yıl ek sınav yapılması kesinleşirse 4 sınav hakkımız var gibi düşünüp ona göre azmederiz, dediği gibi defter kitap açmayız :)

Peki ünüversiteyi kazanıp çok az bir kredisi kalan arkadaşların çektiği sıkıntılar benim dediğim gibi olursa azalmazmı çalışmayan kişi 10 tane ek sınav versen gene çalışmaz çalışan kimse ek sınavı bile beklemeden çalışır hatta işim ek sınava kalmasın diye elinden geleni yapar benim amacım insanların yükü biraz hafiflesin benim gibi düşünen arkadaşlar varsa dilekçe yazmaktan iyi anlayan biri dilekçe yazsın hep beraber yollayalım sene sonu yollayacağımıza şimdi yollayalım.
En son emrah42 tarafından 14 Eyl 2012, 22:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 14 Eyl 2012, 22:07

DeadLy_DeMaGe yazdı:Oda demek istiyor ki eğer iş takvimine eklenip her yıl ek sınav yapılması kesinleşirse 4 sınav hakkımız var gibi düşünüp ona göre azmederiz, dediği gibi defter kitap açmayız :)
Aynen bunu diyorum.

Evet, herkes için olmaz sadece 30 kredi eksiği olanalr için olur ama resmen ek sınavın iş takvimine girmesi bence uygun değil. Akşam liseleri nasıl beleşten diploma alma yeri gibi algı bıraktıysa toplumda, zaten hala ön yargı olan açık liseye karşı düşünceler de daha acımasız hale gelir. Yukarıda da yazdım, yılda 2 sınavdan 3 sınava çıkması bile çok büyük bir avantajdı. Ek sınav her sene taleplere göre yapılmalı, zaten kağıt üstünde olmasa da Emrah42, adaş talep ettiğin gibi oluyor, her sene ek sınav bir şekilde yapılıyor. Ama iş takvimine girmesi taraftarı değilim...

8)
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
emrah42
Onursal Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emrah42 » 14 Eyl 2012, 22:14

emrahk yazdı:
Aynen bunu diyorum.

Evet, herkes için olmaz sadece 30 kredi eksiği olanalr için olur ama resmen ek sınavın iş takvimine girmesi bence uygun değil. Akşam liseleri nasıl beleşten diploma alma yeri gibi algı bıraktıysa toplumda, zaten hala ön yargı olan açık liseye karşı düşünceler de daha acımasız hale gelir. Yukarıda da yazdım, yılda 2 sınavdan 3 sınava çıkması bile çok büyük bir avantajdı. Ek sınav her sene taleplere göre yapılmalı, zaten kağıt üstünde olmasa da Emrah42, adaş talep ettiğin gibi oluyor, her sene ek sınav bir şekilde yapılıyor. Ama iş takvimine girmesi taraftarı değilim...

8)

Ama neden 2 sınavdan 3 e çıkarıldı bazı gerekçeleri ve nedenleri var

1- liseler 4 yıllık oldu
2- kredi sayısı 192 ye çıkarıldı
3- senede 2 defa sınava girilirken her dönem 40 kredilik ders seçiliyordu
4- 40 kredilik ders seçmeyi 30 krediye düşürdüler

insanlar birazda olumsuz yanlarını görseler bana hak verecekler dışardan milletin ne düşündüğüne ve nasıl bir yarğıya vardığı için değil biz kendimiz için uyğun olanı yapmak için çalışmalıyız milletin ön yarğısını kırmak için aöl den mezun olan arkadaşlar güzel bir ünüversiteyi kazanırsa o zaman ön yarğı kendiliğinden kırılır demekki dışardan okuyan da iyi bir ünüversite kazanabiliyormuş diye insanların kafasında olumlu izler bırakabiliriz

KardeleN1
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen KardeleN1 » 15 Eyl 2012, 01:02

emrah42 yazdı:
emrahk yazdı:Yılda 3 sınava çıkması bile açık lise için bir devrimdir. (Örgünler 4 senede bitirirken, AÖL öğrencilerine 2.5 yılda mezun olma şansı verilmesi yeterli) 4 döneme çıkması örgünlere büyük haksızlık olacaktır diye adil konuşmak gerekiyor...

Adaş sen ya iyi okumadın yazdıklarımı yada ben açık yazamadım neyse konumuz bu degil benim dediğim ek sınavlar rutin hale getirilmeli 4. sınav demiyorum. Yani 30 kredi ve aşağısı için senelik bir defa son sınavdan sonra ek sınav verilsin ama bu sınav ne zaman olacağı senenin başında Aöl nin sitesinde iş takviminde belirtsinler ünüversiteyi kazananlar dilekçe yazmak ve sınav ne zaman olacak diye bekletilmesin benim gördüğüm kadarı ile her sene sınav oluyor inşallah anlatabilmişimdir adaş

emrah42 bende sana tamamen atılıyorum.sonuçta bu dördüncü sınav olmıcak.mezun olmaya az bi kredsi kalanlar belli şartları bulunduranlar girebilcek .dönem sonu sınavlarına herkes girebiliyo.yine aynı şekil olsun ama.sadece günü belli olsun yapılcağı belli olsun.yani farklı görüşler tabi bunlar ama.ben destegim.ve bir dillekçe öğreniği hazırlansın (be pek anlamam) istyenler göndderrsin.ben destek veririm

KardeleN1
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen KardeleN1 » 15 Eyl 2012, 22:52

SANIRIM BENDEN BAŞKA KİMSE BU İŞE DESTEK DEĞİL :( :? neden kimse yorum yapmıo ki.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Eyl 2012, 00:40

emrah42 yazdı:
emrahk yazdı:
Aynen bunu diyorum.

8)

Ama neden 2 sınavdan 3 e çıkarıldı bazı gerekçeleri ve nedenleri var

1- liseler 4 yıllık oldu
2- kredi sayısı 192 ye çıkarıldı
3- senede 2 defa sınava girilirken her dönem 40 kredilik ders seçiliyordu
4- 40 kredilik ders seçmeyi 30 krediye düşürdüler

insanlar birazda olumsuz yanlarını görseler bana hak verecekler dışardan milletin ne düşündüğüne ve nasıl bir yarğıya vardığı için değil biz kendimiz için uyğun olanı yapmak için çalışmalıyız milletin ön yarğısını kırmak için aöl den mezun olan arkadaşlar güzel bir ünüversiteyi kazanırsa o zaman ön yarğı kendiliğinden kırılır demekki dışardan okuyan da iyi bir ünüversite kazanabiliyormuş diye insanların kafasında olumlu izler bırakabiliriz
Dönem ve kredi meselesi değil. Liseler 3 yıllıkken açık lise 3 yılda, 4 yıla çıkarıldığında da 4 senede biterdi eskiden. Yani 40 kredi seçmek 30 kredi seçmek önemli değildi. Ama MEB AÖL öğrencilerinin yaşlarını ve hayata atılmış insanlar olduklarını düşünerek daha erken bitirme şansı getirip 2.5 senede mezun olma imkanı tanıdı. Bu da olabilecek son nokta idi. Ek sınavların iş takvimine girmesi konusu öğrencilerin işine gelir ama ben kendi fikrimi beyan ettim. Lise bitirmek ayağa düşmemeli...

Mustafa Kemal Atatürk

aogorunus
Uzman

Mesaj gönderen aogorunus » 16 Eyl 2012, 04:48

Emrah bey'e katılıyorum zaten örgüne göre yeterince avantajlıyız, ve zaten her sene ek sınav yapılıyor. Bunu rutin haline getirirlerse örgün okuyanları salak yerine koymuş olurlar. Tamam hani şimdi 'sadece hakkı olanlar girebilecek' diyeceksiniz ama, yine de resmi bir ayrıcalık olacak bu.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Eyl 2012, 17:24

Ek sınavların her sene resmi olarak takvime girmesini isteyenler AÖL Müdürlüğü'ne dilkeçe ile başvurabilir. Bu demokratik bir haktır. Uygun görüp kabul edebilirler de...

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön