Arkadaşlar yardim..
Arkadaşlar yardim..
arkadaşlar bi sorunum var bilgi almak istiyorum.Şimdi ben açık lise genel kültür bölümündeydim , 1. ek sınavdan snra kredim 201 tamamladım ve zorunlu dersimde kalmamişti. Fakat ben sisteme girdiğimde mezuniyet incelemesindeydi snra okula gitti tastıknamemi ankaraya fakslattim snra kredi düşme olayi oldu bende korkdum açıkcasi bendede düşermi diye okula gitti sordurtttum bi baktim 189a düşmüş snra 147 aradim anlattim olayı dediler durumunuz aöl müdürlügne msj atip degerlendirdikden snra sizde msj atcaklar falan vs. Ertsi gün msj geldi mebden sonuçlandı diye gittim aradim dediler 2. ek sınav hakkını taşıyorsunuz dedim ben 2. ek sınav için müracat etmedim dedi sınav gunu sabahı git sabahdan durumunu anlat güncelleştir yedek salondan girersin dediler tamam dedim kapattım. Snra eve gittim baktm sistem açılmiş kredime baktm 181 olmuş sınır küpü oldum gittm tkrar aradim dalgami geçiyorsnuz falan diye dediler alansız olcak falan filan oda dedi git yedek salondan sınav olursun falan. Bugün aradim demesinmi yok öle bişi dedim sizden once 2 kere aradim olur dediler smdi siz yok diyosnuz adamın cevabi kusura bakmayın yogunlukdan dolayı karıstırp demiş olablirler şaka gibi, smdi meb açıklama yaptı alanlı,alansız hakkında smdi ögrencinin toplan dönemi 9 ve üstü alanlı devam 9 ve altı olanlar alansız okucaklar. E simdi benim toplan dönem 11 bu krediler havaya uçmadiya ne yapcagmı bilmiyorum işde dilekçe falan yaz dediler yarın arkadaşm ankaraya gitcek bendemi gitsem orda hızlı şekilde sorunumu halletsem napsam bilmiyorum..
Yeniden canlanmak için, Avrupa medeniyetini taklit değil, gücümüzün esası olan, İslamiyete dönmemiz gerekir!
~Sultan II. Abdülhamid Hân Hz.
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / GENEL KÜLTÜR
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Kredi : 201
-
- Doktor
Re: Arkadaşlar yardim..
evet çok ilginç !!! aldığın kredilerin azalmış olması yani yok etmeleri olacak iş değil bir yanlışlık olmalı ...evet ingilizceler eklendi ama kredin düşmemeliydi, hangi mantıkla krediyi düşürdüler acaba ...tekrar 147 yi arasan ...
bil bilen çıkar belki !
bil bilen çıkar belki !
-
- Doktor
biraz araştırdım net emin değilim ama,
alanlı okuyanlar bölümüne göre ders listesinde bazı derslerin kredileri alansız okuyanlara göre daha yüksek miş,
şimdi alansıza geçtiğin için tüm aldığın krediler,
alansız ders kredisine çevrildi tabi bu da kredinin düşmesine sebep oldu...
alanlı okuyanlar bölümüne göre ders listesinde bazı derslerin kredileri alansız okuyanlara göre daha yüksek miş,
şimdi alansıza geçtiğin için tüm aldığın krediler,
alansız ders kredisine çevrildi tabi bu da kredinin düşmesine sebep oldu...
Alan dersleri Alansız bölümde olmadığı için kredilerin transfer edilemiyordur mantık yürütüldüğünde. Alanlı okuduğunda hangi derslerden kredi aldığını hatırlıyorsan onları not et ve bak Alansız bölümde bu dersler var mı? Eğer yoksa AOL sistemi tamamen bir otomasyon yani ALANLI OKUYUP ALDIĞIN DERSLERİN KREDİSİ ALANSIZ BÖLÜME GEÇİRİLDİĞİN İÇİN SAYISAL KARŞILIĞI BULUNMUYORDUR VE KREDİLERİ TOPLAM KREDİNE YANSIMIYORDUR.
Matematiksel olarak da böyle olması gerekiyor zaten, kısaca yeni sisteme göre o dersleri boşuna okudun.
Yasalar gereği kazanılmış haklar geri alınamaz(Ancak kanun çıkarsa) bununla ilgili sanırım KHK(Kanun Hükmünde Kararname) çıkarttılar ve o olanlar yandı.
Ne işe yarayacağını bilmiyorum ama:
Olurda AOL bürosundan transkript alırsan sayısal olarak sistem sana alanlı okuduğun derslerin kredisinin olduğu dökümü vermesi gerekiyor (Tabi yazılım uzmanları bu sistem entegresi esnasında baskın olarak yeni sistemi göstermedi ise, eğer gösterdi ise silinmiştir zaten her şey!)
Matematiksel olarak da böyle olması gerekiyor zaten, kısaca yeni sisteme göre o dersleri boşuna okudun.
Yasalar gereği kazanılmış haklar geri alınamaz(Ancak kanun çıkarsa) bununla ilgili sanırım KHK(Kanun Hükmünde Kararname) çıkarttılar ve o olanlar yandı.
Ne işe yarayacağını bilmiyorum ama:
Olurda AOL bürosundan transkript alırsan sayısal olarak sistem sana alanlı okuduğun derslerin kredisinin olduğu dökümü vermesi gerekiyor (Tabi yazılım uzmanları bu sistem entegresi esnasında baskın olarak yeni sistemi göstermedi ise, eğer gösterdi ise silinmiştir zaten her şey!)
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed
Ben hala genel kültürüm fakat zaten aöl sitesinde alansizla alanli durumunda bilgi vermiş, 9 dönem üstü alanlı olcak altında olanlar ise alansız olcak otomakikmen.. Şimdi düzelme ihtimali varmidir yokmudur bilmiyorum 147 aradim net bilgide vermediler açıkcası dilekçe falan yolla dediler oda uzun suruyor. Yedek salonda sınava girme ihtimalim kimisi var diyo kimisi yok arada kaldım açıkcası..
Yeniden canlanmak için, Avrupa medeniyetini taklit değil, gücümüzün esası olan, İslamiyete dönmemiz gerekir!